Januszku - jakieś silne te Twoje kołysanki........
Wszyscy pozasypiali po imprezie i ............... nadal śpią.
Może Kasia w końcu pobudkę zrobi??????
ania.i napisał(a):Po pierwsze ciekawi mnie arturacu zdajesz sobie sprawę jaki ból sprawiasz osobom, które nie mogą mieć dzieci? Fajnie wiedzieć, że jest się wg Ciebie wybrakowanym "towarem"... A po drugie czy naprawdę uważasz, że celem każdego powinno być posiadanie dziecka? Ja uważam, że niekoniecznie i to z wielu powodów... ot np. takiego, że niektórzy decydują się na dziecko pod wpływem nacisków otoczenia a potem mamy sfrustrowanych rodziców i nieszczęśliwe dzieci..
Bocian napisał(a):arturac, daj spokój, nie każda kobieta musi być matką. I nie odbiera jej to ani krzty kobiecości. Może nie chcieć, nie czuć tego, indywidualna sprawa. Pisanie , że relacje dziecko rodzic są najwspanialsze, to też indywidualne odczucia. Wg mnie tak samo piękne mogą być więzi mężczyzna kobieta, choć zupełnie inne. Każdy realizuje się w tym co czuje. Posiadanie dziecka to w Polsce, niestety, obyczaj... Część tragedii, wynika także z tego.
Pozdrav.
EithelAmarth napisał(a):Ja świadomie podjęłam decyzję o tym, że dzieci mieć nie chcę. Nie czuję się pół-kobietą, nie czuję się jak towar wybrakowany, nie czuję, że czegoś/kogoś mi w życiu brakuje. Jestem stuprocentową kobietą, która spełnia się i realizuje w innych rolach niż rola matki.
EithelAmarth napisał(a):wiązanie kucyczków, zawiązywanie trampek
EithelAmarth napisał(a):na siłę wpisywać się w kanon.
arturac napisał(a):
Tak jak i w innych sprawach wszystko kwestia powodów dla których chcemy lub nie chcemy. Im powód bardziej błahy tym większa tragedia.
Bocian napisał(a):Tragedią jest urodzenie dziecka bo inni tego chcą, straszą obyczajem. Pozdrav.
Basiulinek napisał(a):Januszku - jakieś silne te Twoje kołysanki........
Janusz Bajcer napisał(a):Bocian napisał(a):Tragedią jest urodzenie dziecka bo inni tego chcą, straszą obyczajem. Pozdrav.
Czyżbyś był dzieckiem tego strasznego i tragicznego obyczaju
Freier Beobachter napisał(a):Dziadek ,tracisz formę...
Janusz Bajcer napisał(a):Bocian napisał(a):Tragedią jest urodzenie dziecka bo inni tego chcą, straszą obyczajem. Pozdrav.
Aldonka napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Bocian napisał(a):Tragedią jest urodzenie dziecka bo inni tego chcą, straszą obyczajem. Pozdrav.
Z całym szacunkiem, ale to było ostre pojechanie po bandzie. Nawet trudno to skomentować. Sam sobie powinieneś wlepić czerwoną kartkę.
Powrót do Nasze relacje z podróży