Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pieklo W Raju -Orebic 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 21.02.2013 15:46

To nie czytaj :-) Jak książka zaczyna nudzić, bądź nie spełnia oczekiwań, to się ją odkłada na półkę lub odnosi do biblioteki :D Jeśli coś mnie wkurza, to odkładam i nie mam pretensji do autora, że "kit", tylko wybieram to, co mnie satysfakcjonuje :papa: Wrzućcie Panowie ( być może i Panie ) na luz, wiosna idzie :mrgreen:
Saragas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Saragas » 21.02.2013 15:53

viltob08 napisał(a):To nie czytaj :-) Jak książka zaczyna nudzić, bądź nie spełnia oczekiwań, to się ją odkłada na półkę lub odnosi do biblioteki :D Jeśli coś mnie wkurza, to odkładam i nie mam pretensji do autora, że "kit", tylko wybieram to, co mnie satysfakcjonuje :papa: Wrzućcie Panowie ( być może i Panie ) na luz, wiosna idzie :mrgreen:

a czy ktoś tutaj ma pretensje? Nie, tylko wyraża swoją opinię, na co Agapi godzi się publikując swoje teksty na otwartym forum.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.02.2013 16:04

Saragas napisał(a):
viltob08 napisał(a):To nie czytaj :-) Jak książka zaczyna nudzić, bądź nie spełnia oczekiwań, to się ją odkłada na półkę lub odnosi do biblioteki :D Jeśli coś mnie wkurza, to odkładam i nie mam pretensji do autora, że "kit", tylko wybieram to, co mnie satysfakcjonuje :papa: Wrzućcie Panowie ( być może i Panie ) na luz, wiosna idzie :mrgreen:

a czy ktoś tutaj ma pretensje? Nie, tylko wyraża swoją opinię, na co Agapi godzi się publikując swoje teksty na otwartym forum.

Podobne wyrażanie swoich opinii, w innym wątku, określone zostało jako "rozpieprzanie".
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 21.02.2013 16:08

Saragas napisał(a):
Freier Beobachter napisał(a):Jasne.I piszemy z polskimi znakami...co wszystkim pewiem starszy pan wypomina. Prawie wszystkim...

bardzo celna uwaga.

Bardzo celna...

Zwroccie uwage,ze "co niektorzy" nie mieszkaja w kraju i polskich znakow uzywac nie moga!
Mimo szczerych checi...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.02.2013 16:13

Basiulinek napisał(a):
Saragas napisał(a):
Freier Beobachter napisał(a):Jasne.I piszemy z polskimi znakami...co wszystkim pewiem starszy pan wypomina. Prawie wszystkim...

bardzo celna uwaga.

Bardzo celna...

Zwroccie uwage,ze "co niektorzy" nie mieszkaja w kraju i polskich znakow uzywac nie moga!
Mimo szczerych checi...

Jest na to rada >>> http://www.polszczyzna.info/polonizator :idea: tylko czy będą chęci. :oczko_usmiech:
nlock
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nlock » 21.02.2013 18:11

Basiulinek napisał(a):Zwroccie uwage,ze "co niektorzy" nie mieszkaja w kraju i polskich znakow uzywac nie moga!
Mimo szczerych checi...

Ależ mogą, jeśli mają szczere chęci :D

Klip.jpg

Jęsli w Twojej klawiaturze nie ma polskiego języka, to ponieważ

Basiulinek napisał(a):Beobachter- "rote karte" to po polsku czerwona kartka...
To tak dla przypomnienia.
To jest polskie forum i takim tez jezykiem tu sie poslugujemy...

to kup za parę EURO "polską" klawiaturę :!: :wink:
Możesz tez zainstalować przeglądarkę Mozilla Frrefox w polskiej wersji, tam od razu przy pisaniu wskazuje poprawną formę do wyboru, jak w Wordzie (sam korzystam - wyłapuje literówki :D )
P.S. czyli: hvala, pozdrav it's ok.
ale rote karte już nie :?:
Ostatnio edytowano 21.02.2013 20:50 przez nlock, łącznie edytowano 2 razy
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 21.02.2013 18:14

No, nie mogę, normalnie abstrakcja jakaś. Z ciekawej relacji zrobiła się wielka kupa pretensji, oskarżeń, zwracania uwagi....ludziska, wyluzujcie. To relacja Kaśki. Nie podoba Wam się, przecież nikt Was tu siłą nie trzyma. Po co utarczki. Ok, forum, to forum, można achać i ochać, można krytykować. Ale jak świat światem, jak ktoś powie A, inny powie B i tak dalej i tak dalej. Ja się pytam po co?

Panie Januszu mam nadzieję, że ostatni post to nie była złośliwość, a jedynie wskazanie możliwości rozwiązania problemu ;)

Mnie tam brak polskich znaków nie razi, błędy i owszem, ale ich nie wytykam. Bo niby kto mi dał takie prawo.
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 21.02.2013 18:17

Ot i mądrego przyjemnie posłuchać - parafrazując klasyka ;)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 21.02.2013 18:36

Agapi - ja zgodnie z twoją prośbą nie zabieram głosu i jestem "spokojny", ale przynaję, że noż mi się w kieszeni otwiera na co niektóre ostatnie posty :D :D

Ja myślę, że sposób na to jest jeden: musisz więcej pisać. Im więcej będzie tu do poczytania, tym mniej miejsca zostanie na pierdoły! :lol: :lol:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 21.02.2013 19:07

Raul73 napisał(a):Agapi - ja zgodnie z twoją prośbą nie zabieram głosu i jestem "spokojny", ale przynaję, że noż mi się w kieszeni otwiera na co niektóre ostatnie posty :D :D

Ja myślę, że sposób na to jest jeden: musisz więcej pisać. Im więcej będzie tu do poczytania, tym mniej miejsca zostanie na pierdoły! :lol: :lol:

EithelAmarth napisał(a):Ot i mądrego przyjemnie posłuchać - parafrazując klasyka ;)
0cat01[1].jpg
Aune
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aune » 21.02.2013 20:06

A ja proponuję powrót do radosnego oczekiwania na kolejny post Agapi.
Leżaki wolne, zapraszam chętnych do poczekalni :-)

Obrazek
Jareksz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jareksz » 21.02.2013 20:11

Te tabletki to mam brać przed jedzeniem, czy po kąpieli :wink:

Stary na forum jestem, ale nie wiem gdzie tą naklejkę Pika mam przylepić. :roll:
rbandula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbandula » 21.02.2013 20:40

Raul73 napisał(a):Ja myślę, że sposób na to jest jeden: musisz więcej pisać. Im więcej będzie tu do poczytania, tym mniej miejsca zostanie na pierdoły!

To je to :D !
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.02.2013 21:23

Obudzilam sie i otwarlam szeroko oczy, myslac:''Boze ...ale sen...''.
Nie zaden jakis koszmar ale...snily mi sie osoby z przeszlosci, ktorych juz ''wieki'' nie widzialam.
Zupelnie dalekie..wiec dlaczego nagle pojawiaja sie w moich snach?! Przeciez nawet o nich nie mysle...
Idiotyczne sny i ...niewytlumaczalne.
Glupoty- niby tworzace jeden obraz i jedna calosc ale.. pozbawione sensu.
Nie lubie takich snow.Wywoluja we mnie dziwny do opisania niepokoj i ..rozdraznienie.
Budze sie wtedy zmeczona i wydaje mi sie, ze wcale nie spalam.
Nie przywiazuje do nich wagi ..niemniej, czasami, zastanawiam sie co ten moj mozg w nocy wyczynia i dlaczego...podswiadomosc kresli takie chore scenariusze..
Oczywiscie czasem lukne sobie w sennik, jednak bardziej z ciekawosci niz z ''wiary''..czy tez szukania tlumaczenia.
Niektore sny udaje mi sie zapamietac bardzo dokladnie, inne nie za bardzo...

Pierwsza mysl po przebudzeniu byla:''Opowiem to Sloncu..'' ale moj maz smacznie spal.
Nie obudzil sie nawet wtedy kiedy delikatnie pocalowalam go w policzek.
Powstrzymalam pierwszy odruch aby go przebudzic...
''Niech sobie pospi..''-pomyslalam.

Narzucilam na siebie ''ciuszek'' i otwarlam drzwi na balkon.
Kiedy wydaly z siebie charakterystyczny zgrzyt syknelam niezadowolona i zerknelam na lozko..
Maz nawet sie nie poruszyl...

Wzielam krzeselko i usadowilam sie w kaciku tarasu .
Dookola cisza ''jak makiem zasial''...tylko Jadran szumial wyrazniej niz podczas dnia.
Wygladal tez jakos inaczej.. tak ...bardziej ponuro..nie tak niebiesko..
Wydawalo mi sie , ze dociera do mnie jego zlowieszczy pomruk.

Zapatrzona w morze, probowalam myslec nad moja ''mowa''.

Co ja mam tym babom powiedziec i jak ...zeby do nich dotarlo.
..zeby dotarlo przede wszystkim do mojej najstarszej corki, ze powinna sie zachowywac ..odpowiedzialnie.
Skoro zaprosila kolezanke na wakacje niech ''stanie na wysokosci zadania'' i niech sie o nia troszczy.

Przez te Marty lzy... ja czulam sie zle..
Oto pierwszy raz zetknelam sie z tym, ze dziecko na wakacjach jest...nieszczesliwe...i ..placze.
Cos mi w srodku wolalo;''litosci!!!!''
..wiec chocbym miala na glowie stanac musze moja egoistyczna i uparta Pati ''przywolac do porzadku''...

cdn za chwilke:)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.02.2013 22:37

Zatracilam sie troszke w tym ''mysleniu'' i nawet nie zauwazylam, ze Orebic powolutku zaczal sie budzic.
Nasluchiwalam czy na dolnym tarasie tez ktos sie rusza ale ...Basiulinek i reszta smacznie spala.
Wrocilam zatem do lozeczka, probujac zamknac oczy i chwilke sie zdrzemnac.Na prozno!
Nie chcialo mi sie juz spac.
Poszlam do lazienki wziazc prysznic a potem.....

Postanowilam posprzatac apartament.
Musialam przeciez czyms sie zajac i wpadlam na genialny pomysl, ze zrobie generalne porzadki.
Na pierwszy ogien poszla lazienka.Kiedy konczylam myc lustro uslyszalam glosy z kuchni.
Lazienka niemal lsnila, wiec zadowolona z siebie wytarlam jeszcze kran i zgasilam swiatlo.
Zdecydowalam, ze kuchnie zostawie na sam koniec.
Moi zaczynali sie budzic.
Daniel z Dawidem juz ubrani przekomarzali sie w kuchni.

-Jedliscie sniadanie?!-pytam Daniela widzac, ze na stole stoja tylko szklaneczki z piciem.
-Ja jeszcze nie jestem glodny.-odpowiada straszy syn a mlodszy mowi:
-Daniel nie chce mi zrobic...
Starsze dziecko popatrzylo zezloscia na mlodszego brata i mowi:
-Sam se zrob! Nie jestes juz maly dzidzius!
-ale.. nie wiem co..-odpowiada Dawid i robi jakas ...smieszna mine do Daniela, parodiujac go..

Popatrzylam na nich z mieszanymi uczuciami..bo zdalam sobie sprawe, ze roznica wieku (szesc lat)staje sie teraz bardziej zauwazalna niz jeszcze rok temu.
Teraz moj (niemal czternastoletni) syn traktuje mlodszego z ...szorstkoscia...i wyzszoscia.
Zapomnial ,ze jak on mial osiem lat to baby mu pomagaly.
Z drugiej jednak strony nie jest to wcale takie zle bo Dawid uczy sie przez to samodzielnosci...
''hmm...ale on taki jeszcze maly''-szepnal mi matczyny glosik, biorac Dawidka w obrone .

-Co chcesz Dziorek na sniadanie ?!-zapytalam otwierajac lodowke i wyjmujac mleko..pewna niemal na sto procent, ze zazyczy sobie ''platki z mlekiem''.
Nie pomylilam sie.
-Daniel ..ty tez chcesz?!-zapytalam starszego, ktory odpowiedzial:
-Ja sobie pozniej zrobie ..teraz ide do lazienki.

Zostawiwszy chlopcow poszlam luknac czy moje slonce juz ''na nogach'' i ..czy baby juz wstaly.
Drzwi do dziewczyn zamkniete.Zadnego dzwieku...znaczy-spia.

Slonce wlasnie wyszedl z pokoju i mowi:
-Budz baby!...dokad beda spaly??? Idziemy na plaze!

Pomyslalam:''idziecie!''..bo ja mialam inne plany na dzisiejsze dopoludnie, o ktorych dopiero za chwile mial sie maz dowiedziec.
Ja mialam moje.... porzadki.
No a wczesniej ..''rozmowe''.

Zapukalam i rozdarlam sie ''pobudka!!!''.
Dziewczyny zaczely leniwie sie przeciagac i mruczec , ze:''za wczesnie''.

Wcale tak wczesnie nie bylo ...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pieklo W Raju -Orebic 2012 - strona 59
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone