Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pieklo W Raju -Orebic 2012

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2013 19:04

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
agapi napisał(a):..... pieklo raju mamy 37 godzin w samochodzie :x

Ło matko 8O Współczuję :( Tak bez noclegu po drodze :?:

ano bez .. :(
Maz niestety nie dostanie wiecej urlopu na raz ..i stad sie bierze ten nasz ...''pospiech'', aby dojechac w miare szybko do celu ...(przy tym...bezpiecznie i calo ).
loverosa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 14.01.2013 19:14

Agapi podziwiam Was...tyle godzin...ja już o 15 godź jak pomyślę to mi słabo:)
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 14.01.2013 19:35

agapi napisał(a):Maz niestety nie dostanie wiecej urlopu na raz ..i stad sie bierze ten nasz ...''pospiech''

Kasieńko potrafię to zrozumieć bo mój Mężuś też ma z urlopem podobnie... :? kiedyś jeździliśmy na raz, choć to nieporównywalnie mniej km. to obydwoje na miejsce dojeżdżaliśmy wykończeni, ja już tak mam, że nie zasnę w aucie a w nocy nie nadaję się na zmiennika ... bo słabo widzę. Więc opcja zwiedzamy po drodze bardzo nam przypadła do gustu :lol:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 14.01.2013 20:10

Kasia......niech Cię :evil: :oczko_usmiech:
ale musiałam nadrabiać 8O
toż to gorzej niż Wielka Pardubicka :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2013 22:13

loverosa napisał(a):Agapi podziwiam Was...tyle godzin...ja już o 15 godź jak pomyślę to mi słabo:)

moze u nas to jak w przyslowiu, ze praktyka czyni ..mistrza... :wink:

Co by nie mowic, jest to jednak za duzo kilometrow..i uwierzcie mi ,ze ja jadac jako... tylko pasazer mam dosc.
Za kazdym razem po powrocie z Chorwacji mialam wyrzuty sumienia ..(i wielki podziw dla meza ...tez).

(Podrozy poswiece troszke czasu....)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2013 22:31

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
agapi napisał(a):Maz niestety nie dostanie wiecej urlopu na raz ..i stad sie bierze ten nasz ...''pospiech''

Kasieńko potrafię to zrozumieć bo mój Mężuś też ma z urlopem podobnie... :? kiedyś jeździliśmy na raz, choć to nieporównywalnie mniej km. to obydwoje na miejsce dojeżdżaliśmy wykończeni, ja już tak mam, że nie zasnę w aucie a w nocy nie nadaję się na zmiennika ... bo słabo widzę. Więc opcja zwiedzamy po drodze bardzo nam przypadła do gustu :lol:

Nocleg gdzies po drodze i zwiedzanie....hmm... :?
Tez o tym myslelismy ale...z czworka dzieci, koszty wyniosly by nas tak jak...za Teneryfe :(
a wtedy....Chorwacje moglabym sobie tylko, w relacjach... poogladac :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.01.2013 22:36

Miecia napisał(a):Kasia......niech Cię :evil: :oczko_usmiech:
ale musiałam nadrabiać 8O
toż to gorzej niż Wielka Pardubicka :mrgreen:

....a bylo sie tak guzdrac... :? :lol: ...

( a Miecia wiesz ...wygooglalam sobie ,ze tylko raz jedyny w Pardubickiej kobietka wygrala ...myslisz ,ze mialybysmy....szanse... :? :oczko_usmiech: :lol:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 14.01.2013 23:49

No i nadrobiłem... :D

Oj Kaśka, Ty to umiesz trzymać w napięciu. Mam nadzieję, że rano znów będę miał co czytać :papa:

PS: Szkoda, że porzuciłaś "Agapi z Wilgotnego Królestwa". Wiem, że na dwie ręce trudno pisać, ale może jak wrócisz z Orebica... :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2013 00:05

greenrs napisał(a):No i nadrobiłem... :D

Oj Kaśka, Ty to umiesz trzymać w napięciu. Mam nadzieję, że rano znów będę miał co czytać :papa:

PS: Szkoda, że porzuciłaś "Agapi z Wilgotnego Królestwa". Wiem, że na dwie ręce trudno pisać, ale może jak wrócisz z Orebica... :?:

watpliwa sprawa ,bo sie zas ''zblokowalam'' :oops: iii..choc juz jestesmy w drodze do Orebica to...ja ciagle w miejscu.. :(
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 15.01.2013 00:13

Kasienko! - wracam do domu po pieciodniowej objazdowce Czech i Polski - a tu taka niespodzianka!! :hearts:

Podziwiam za checi........ ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2013 00:22

Basiulinek napisał(a):Kasienko! - wracam do domu po pieciodniowej objazdowce Czech i Polski - a tu taka niespodzianka!! :hearts:

Podziwiam za checi........ ;)

no i Ciebie mi brakowalo! :hearts:

telefon Ci sie spsul :?
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 15.01.2013 00:26

Kasia - to na odblokowanie ;)

Obrazek

;)

Naladuj swoj na jutro.....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.01.2013 01:01

Z nosem przyklejonym do bocznej szyby obserwowalam...noc.

Ta pora dnia ma dla mnie szczegolny urok.
Przychodzi Pani Ciemnosc ze swoim diabelicznym usmiechem na twarzy, wlokac za soba Zjawiskowosc.
Wszystko wydaje sie takie inne,nierealne i ...bajkowe.
To co gubilam ''za dnia'' odnajdywalam w nocy.
Tak dobrze znajome ulice wydaly mi sie calkiem nieznane.Uspione domy ...uspieni ludzie i my ..posrod tego spiacego swiata.

Tacy az ..nie na miejscu.

Zmeczeni ta zyciowa gonitwa nie wiadomo za czym ;z kieszeniami wypchanymi zmartwieniami i problemami; z szalem trosk opatulajacym nas za ciasno..utrudniajacym oddychanie; z przyciezkimi butami szarego dnia..zawiazanymi poplatanymi sznurowkami zmeczenia; ze sladami na twarzy zaschnietych lez rozczarowan i niepowodzen...i nagle..

Dostrzeglam niebo...

Wlasciwie to zdziwilam sie ,ze widac ...gwiazdy.Rzadki to widok w Krolestwie.
Zazwyczaj nocne niebo przyobleka sie w chmurzasto-mglista pierzynke..i rozgwiezdzone niebo nalezy do rzadkosci.
A tutaj taka niespodzianka.
Gwiazdy przywrocily mnie do rzeczywistosci i fuklam na siebie w myslach , ze zas probuje ''szukac dziury w calym''.

Z czuloscia popatrzylam na profil meza ,potem skierowalam wzrok na dzieci...i porazila mnie nagle ..mysl..

Wszystko czego mi trzeba mam ...kolo siebie.

W naglym impulsie dotknelam policzka Slonca wierzchem dloni...ot taki nic nie znaczacy ..gest .
W kacikach jego ust pojawil sie zalazek usmiechu a ja wreszcie poczulam ,ze ogarnia mnie radosc i zadowolenie.
''Kocham Cie Slonce ''-powiedzialam w myslach ale jakos nie odwazylam sie na wypowiedzenie tego glosno...
Moglby jeszcze pomyslec, ze oszalalam i zamiast do Chorwacji ..odtransportowac ..tam gdzie nosza gustownie zawiazane z tylu ..fartuszki.

Omiotlam spojrzeniem ponownie dzieci i poczulam sie jakbym nagle wygrala milion funtow.
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 15.01.2013 09:40

No, no... coraz bardziej mi się podoba. Pozdrawiam.
kemilia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kemilia » 15.01.2013 09:46

Omiotlam spojrzeniem ponownie dzieci i poczulam sie jakbym nagle wygrala milion funtow.[/quote]

Też tak często mam - szczególnie- spoglądając jak moje spiochy wtulone w siebie śpią :) Wtedy nic innego się nie liczy, nic innego nie jest cenniejsze !!!!
p.s.
Ale nie omamiaj nas miłosnymi opowiastkami- tylko pisz o tym piekle, które tak nas wszystkich pochłania :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Pieklo W Raju -Orebic 2012 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone