4.Ca'n Picafort, hotel SarahWybierając na pobyt hotel Sarah *** w miejscowości Ca'n Picafort, znajomi kierowali się takim opisem znajdującym się w ofercie Itaki:
Sympatyczny i zadbany, otoczony wypielęgnowanym ogrodem, leży tylko kilka kroków od plaży z miękkim jasnym piaskiem, który kontrastuje z intensywnie błękitnym morzem. Spacer do centrum przyjemnej, spokojnej miejscowości Can Picafort z deptakiem, barami i sklepami to tylko ok. 20 min.. Hotel ma zadbane, funkcjonalnie urządzone pokoje z balkonami, ładną restaurację i dobrze utrzymany basen w ogrodzie. Zdecydowanie wart swojej ceny!Muszę przyznać, że dokonali dobrego wyboru
bo zgadzało się wszystko z opisem powyższym i poniższym.
POŁOŻENIE: ok. 2 km od centrum CAN PICAFORT, w pobliżu sklepy, bary i restauracje; ok. 11 km od Alcudii; ok. 52 km od stolicy wyspy Palma de Mallorca; ok. 60 km od portu lotniczegoKlikając w lupkę dwa razy, mapa się powiększy i będzie widoczna lokalizacja hotelu.
HOTEL: trzygwiazdkowy, zadbany i nowoczesny, odnowiony w 2002 r., 110 pokoi, 3 piętra, zadbany duży ogród z leżakami basen, winda, lobby, bar, całodobowa recepcja, sala telewizyjna, restauracja główna - dania w formie bufetu, kuchnia śródziemnomorska i międzynarodowa, dania wegetariańskie, lekarz na wezwanie, dyżur rezydenta, pralniaHotelPokój(W pokoju klimatyzacja, telewizor, łazienka, codziennie sprzątany, codziennie wymiana pościeli i ręczników)
Ogród(Z leżaków ogrodowych nie korzystałem, opalanie było na plaży)
Basen(Z basenu nie korzystałem, zanurzyłem się raz w celu sprawdzenie głębokości i temperatury wody)
Całodobowa recepcja, sala telewizyjna, bar.(z baru nie korzystałem, nie miałem wykupionego all inclusive)
RestauracjaALL INCLUSIVE: śniadanie (8.00-10.00), obiad (13.00-14.00), kolacja (18.30-20.30) w formie bufetu w restauracji głównej; lokalne napoje alkoholowe (wino, piwo, sangria, gin, whisky, wódka, brandy) i bezalkoholowe (kawa, herbata, woda, napoje słodkie) w barze (10.00-23.30)
HB: śniadanie (8.00-10.00; kawa, herbata, woda, napoje słodkie bezpłatne), kolacja (19.00-20.30; napoje płatne) w formie bufetu w restauracji głównej;
Śniadania i obiady były urozmaicone, spory wybór posiłków, na deser dużo różnych owoców świeżych lub w syropie, dwa, trzy gatunki ciast, lody.
Po obfitej obiado-kolacji obowiązkowy był spacer w celu spalenia kalorii, dlatego w następnym odcinku zapraszam do
miasteczka Ca'n Picafort.