Nazwa kraju Hiszpania wywodzi się od słowa Ispania, które oznacza Ziemię Królików. Język hiszpański wymieniany jest w pierwszej piątce najczęściej używanych języków na świecie. Najdłuższą rzeką Hiszpanii jest rzeka Ebro, licząca sobie 930 kilometrów. Hiszpanie to naród uwielbiający grę na loterii. Zdrapki można kupić na rogu każdej ulicy.
Brak mi słów , żeby wyrazić swoją opinię na temat tych zakrętów Więc je przemilczę ... Nie byłam na Majorce ani Menorce i w pierwszej chwili po pierwszych dwóch odcinkach pomyślałam , że kurorcik i takie ot polegiwanie Natomiast wycieczki fakultatywne poza oczywiście zakrętami to cudo dla oczu. Poza tym muszę przyznać ,że w dziedzinie fotografii rewelacja No No pod wrażeniem jestem aż sobie jeszcze raz obejrzę;)
Muliness napisał(a):Brak mi słów , żeby wyrazić swoją opinię na temat tych zakrętów Więc je przemilczę ... Nie byłam na Majorce ani Menorce i w pierwszej chwili po pierwszych dwóch odcinkach pomyślałam , że kurorcik i takie ot polegiwanie Natomiast wycieczki fakultatywne poza oczywiście zakrętami to cudo dla oczu. Poza tym muszę przyznać ,że w dziedzinie fotografii rewelacja No No pod wrażeniem jestem aż sobie jeszcze raz obejrzę;)
Witaj Olu Widzę, że nadrabiasz forumowe zaległości po długiej nieobecności. Zdjęcia w relacji od dwóch autorów z różnych aparatów.
W przerwie między piłkarskimi emocjami i zabawie w typowanie wyników meczów przypomniałem sobie, że relacja z Majorki od dłuższego czasu leży odłogiem, więc wrzucam kolejny odcinek. Będzie w nim m.in. motyw hiszpański i brazylijski.
ANIMACJA WOLNEGO CZASU
Hotele na Majorce (i nie tylko) oferują swoich gości w czasie pobytu darmową animację wolnego czasu. Hotele z większą ilością gwiazdek zatrudniają na stałe zespoły muzyczne, które co wieczór przygrywają w hotelowej restauracji. Hotel Sarah posiadający trzy gwiazdki takiego zespołu nie miał, ale dwa razy w tygodniu zapraszał wieczorem miejscowych umilaczy wolnego czasu. I tak w pierwszym tygodniu wystąpili dwaj Panowie i jedna Pani.
W pierwszy tygodniu pobytu we wtorek wystąpili dwaj Panowie
Grali na instrumentach dętych i śpiewali z podkładem muzycznym różne znane muzyczne przeboje z lat 80-90. Zdjęć z ich występu w hotelu nie mam, ale przy drinkach przyjemnie ich się słuchało i podrygiwało. A grali i śpiewali mniej więcej coś takiego >>>
Natomiast w piątek zaprezentowała się Pani DJ
Mając do pomocy podobne urządzenie
Śpiewała mniej więcej podobne przeboje >>> Również nie posiadam zdjęć z jej występu.
W drugim tygodniu pojawiły się wspomniane motywy hiszpańskie i brazylijskie.
We wtorek zaprezentowały się dwie Panie i dwóch Panów – Hiszpanki i Hiszpanie z krwi i kości. Panie tańczyły, Panowie akompaniowali przytupywali i klaskali.
Wśród tańców było też FAMENCO >>>
W piątek do hotelu zaproszono canarinhos Też wystąpiły dwie Panie i dwóch Panów którzy dal krótki pokaz brazylijskiej samby
Panowie oprócz tańców pokazywali różne sztuczki
Nawet igrali z ogniem
Panie tańczyły bardzo często zmieniając stroje
Pióropusze też były
Udało mi się nagrać jeden krótki filmik z występu jest tu >>>
Można więc powiedzieć, że w hotelu była mała namiastka brazylijskiego karnawału >>>
I tym optymistycznym akcentem zakończę ten odcinek, bo teraz SVI U BRAZIL