Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Piaszczyste plaże w Chorwacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lastovo
Croentuzjasta
Piaszczyste plaże w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 14.01.2004 17:38

W Chorwacji piaszczyste plaże są na Losinju (Cuanguski + plaża między Nerezine a Osorem), na wyspie Susak i podobno na Saplunarze koło Lastova. Na Cresie poniżej Lubenic.

Na Rabie koło Loparu (Główna Plaża oraz gołe plaże Sahara, Zastolac i Ciganka) oraz koło Barbatu (między Barbatem a Pudaricą - tutaj żwirek).

Pozdrawiam
Krzysztof
www.lastovo.prv.pl - mój serwis o zapomnianej wyspie Chorwacji....
Lastovo
Croentuzjasta
A i jeszcze Peljesac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 14.01.2004 17:39

A w Orebicu na Peljesacu jest żwirowa plaża Trstenica. Za Trstenicą kolejna zatoka jest też żwirowa.
sokool
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sokool » 14.01.2004 21:33

A ja tam i tak wolę kamieniste plaże 8)
A tak przy okazji całkiem fajna stronka.

Pozdrawiam.
Lastovo
Croentuzjasta
Racja

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 15.01.2004 09:52

sokool napisał(a):A ja tam i tak wolę kamieniste plaże 8)
A tak przy okazji całkiem fajna stronka.

Pozdrawiam.

Jasne, ja też nie mam nic przeciw kamienistym czy skalistym - przynajmniej ne ma śmieci w piasku (choć z pobrodzeniem w wodzie już kłopot). Wątek stworzyłem, bo sporo osób pyta o piaszczyste plaże w Chorwacji.
Dzięki za opinię o stronie......
Pozdrawiam
Krzysztof
Diego M
Cromaniak
Piaszczyste plaże

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 02.03.2004 14:53

Na Rabie są dwie plaże piaszczyste w miejscowości Lopar i Kampor ta w Kamporze ma ładniejszy piasek-bardziej żółty i jest mniej znana myślę że ładniejsza :roll: .Byłem także na plaży piaszczystej na Korculi w miejscowości Lumbarda - ale nie polecam -piasek szary ,przy wchodzeniu do wody w piasku wystające czasem ostre kamienie i niestety parking przy plazy płatny (a to niespodzianka) :oops:
Lastovo
Croentuzjasta
Plaże na Rabie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 02.03.2004 14:58

Plaż koło Loparu jest cała masa - Główna Plaża, Ciganka, Zastolac, Sahara i parę innych zatok
Bogusław Marinković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogusław Marinković » 02.03.2004 16:09

Na wyspie BRAC jest malutka, prawdziwa plaża piaszczysta (taka jak nad Bałtykiem) w zatoce Lovrećina http://www.travel-dalmatia.com/mista/postira/lovre.htm
oraz długa plaża żwirowa w miejscowości Bol
http://www.zlatni-rat.hr/HR/slike/foto/ ... naca/1.jpg
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 02.03.2004 19:39

O tak Boguś jest na Lovrecinie piasek. Ale więcej niż piachu jest ludzi. Straszny tłok w ubiegłym roku był. Niestety trzeba było rozłożyć się po prawej stronie , na betonie :( . Całkiem niezłe ruinki ova "uvala" ma . Pozdrawiam
vicka80

Nieprzeczytany postnapisał(a) vicka80 » 02.03.2004 20:00

No prosze piaszczyste plaże w Chorwacji, nie wiedziałam....ale ja tam i tak wole te kamieniste, mają swój urok i już, piaszczystych mam za dość krajowych :D pozdrawiam ALL !!
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 02.03.2004 21:06

No cóż urokiem Chorwacji są właśnie piękne kamieniste plaże. Raz są to skały a raz drobne kamyczki.
Wiem, że ludzie szukają w Chorwacji piasku ale ja myślę, że najepiej szukać go gdzie indziej... np.Grecja
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 06.03.2004 10:20

Ja też uważam ,że jedną z największych atrakcji Chorwacji są właśnie plaże kamieniste 8) ,które są bardzo urokliwe i dla nich między innymi
jeżdże do chorwacji :hut: :D - najładniejsze są oczywiście w południowej Dalmacji te w znanych miejscowościach(np-Tucepi,Zlatni Rat,Gradac) oraz
setki małych w niewielkich zatoczkach często znane przez niewielką grupę turystów 8O .

PZDR :papa: :papa: :papa: :papa: :papa: :papa:
monaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monaa » 08.03.2004 13:17

Potwierdzam w calej rozciaglosci. :boss: 8) :lol: :lol: :lol:
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 08.03.2004 13:57

Bardzo cieszę się ,że masz takie samo zdanie jak ja :D

PZDR :papa: :papa: :papa: :papa: :papa: :papa: :papa: :papa: :papa: :papa: :papa:
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 09.03.2004 12:27

Ja, w swoich upodobaniach "plażowych" sięgam jeszcze dalej. Moim zdaniem najfajniejsze są skałki (oczywiście nie dla rodzin z dziećmi). A w Chorwacji zawsze znajdzie się fajną w miarę płaską skałkę, na której można poleżeć, a krajobrazy podwodne sa w takich miejscach dużo ciekawsze.
A jeśli znudzi sie leżenie na skale zawsze obok można zejśc na plażę kamienistą.
Największa zaleta skał i kamieni to właśnie brak piachu, który klei się do człowieka i wszędzie "włazi".
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 09.03.2004 12:42

meeg napisał(a):Ja, w swoich upodobaniach "plażowych" sięgam jeszcze dalej. Moim zdaniem najfajniejsze są skałki (oczywiście nie dla rodzin z dziećmi). A w Chorwacji zawsze znajdzie się fajną w miarę płaską skałkę, na której można poleżeć, a krajobrazy podwodne sa w takich miejscach dużo ciekawsze.
A jeśli znudzi sie leżenie na skale zawsze obok można zejśc na plażę kamienistą.
Największa zaleta skał i kamieni to właśnie brak piachu, który klei się do człowieka i wszędzie "włazi".

No tak Meeguś... ale tu w temacie było o plazach piaszczystych.. wiec interesuje to chyba tych co je lubia.....
A tak na marginesie dla tych co lubia.. niebrzydka jest w osadzie Lumbarda na wyspie Korcula- plaza jest o tyle fajna bo co prawdw piasek nie taki jak u nas ale nie jest taka malutka, piasek jest na dnie, ktore jest b. lagodne i nie ma jezowcow (bo te przyjemnaczki zyja raczej na skalkach i duzych kamieniach a nie piasku)- choc radzilbym jednak uwazac, poza tym z tego miejsca widac otwarte morze.

Piotr
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone