No to ja jeszcze dodam:
- Uvala Stari Trogir w okolicach Sevid - Vinišče. Dużo płytkiego, piasek, dobre miejsce dla dzieciaków. Trochę ciężko znaleźć i dojechać, w okolicy brak sklepu i restauracji
Majdan72 napisał(a):Witam
Czy może ktoś potwierdzić ,lub zaprzeczyć opinii ,że woda na plażach w Duće jest zimniejsza niż w innych regionach CRO ???
Podobno jest tak ,przez wpadającą tam do Adriatyku rzekę....
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
pasażer napisał(a): Zimna woda z Cetiny, wspomagana przez burę, potrafi nawet zniechęcić do kąpieli wypoczywających w okolicach Postiry (Brac)
dids76 napisał(a):pasażer napisał(a): Zimna woda z Cetiny, wspomagana przez burę, potrafi nawet zniechęcić do kąpieli wypoczywających w okolicach Postiry (Brac)
Mocno to odczuwalne w zatoce Lovrecina na Brač. Jedyne miejsce w Cro gdzie nie miałem ochoty wejść do wody z powodu jej temperatury
Majdan72 napisał(a):Witam
Czy może ktoś potwierdzić ,lub zaprzeczyć opinii ,że woda na plażach w Duće jest zimniejsza niż w innych regionach CRO ???
Podobno jest tak ,przez wpadającą tam do Adriatyku rzekę....
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
dids76 napisał(a):rodaivuk napisał(a):To chyba jeszcze nie byłeś na Pelješcu od strony morza
Na Pelješac jeszcze nie dotarłem, chociaż w ubiegłe lato byłem mocno na niego przez niektórych namawiany
dids76 napisał(a):Na Pelješac jeszcze nie dotarłem, chociaż w ubiegłe lato byłem mocno na niego przez niektórych namawiany
rodaivuk napisał(a):W Borku sie zdarza, jak przyjdzie odpowiednia struja, że woda ma z 18C Po porannym bieganiu jak znalazł zapomina się o biegu...
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...