maslinka napisał(a):"Prawie" o zachodzie słońca:
No i powiedzcie, są gdzieś piękniejsze piaszczyste plaże?
maslinka napisał(a):Piaszczyste plaże - tylko nad Bałtykiem
kulka53 napisał(a):Poza tym przeżyłem SZOK widząc te zdjęcia z Trzęsacza, te okolice są mi również znane tylko sprzed kilkunastu lat i właśnie ruiny nie wyglądały jak na obecnych Twoich zdjęciach Ciekawostka zatem i nowość
kkra napisał(a):bardzo dobrze się czyta...
czekam na cd...
a swoją drogą ile km jest z Łeby do Świnoujścia?
JoannaG napisał(a):W Świnoujściu nigdy nie byłam więc z tym większą ciekawością czekam na c.d.
maslinka napisał(a): ... zakopujemy się w piasku. Mimo wielu podejmowanych prób, samochód nie może wyjechać, zakopał się kołami, piasek podszedł aż pod osłonę pod silnikiem Auto ugrzęzło tu, a my wraz z nim Próbujemy odkopać piasek spod kół rękami, na próżno.
Zanim dojdziemy do latarni, musimy się schłodzić w morzu, po takich emocjach i wysiłku. Plaża jest przepiękna, najszersza jaką widzieliśmy nad naszym morzem:
maslinka napisał(a):Rano szybko zwijamy się z pola namiotowego i opuszczamy Poddąbie, bo przed nami daleka droga, nawet nie wiemy dokładnie jak daleka, bo nie wiadomo, dokąd nas poniesie
Jedziemy dalej w kierunku Trzęsacza, kiedy po prawej stronie drogi dostrzegamy duży, zadbany camping "Klif". Zawracamy. Camp jest idealny - położony przy samym morzu, a jednocześnie niedaleko od centrum, przestronny, częściowo zadrzewiony, z czystymi toaletami. Bardzo nam się podoba. Podejrzewamy, że nie będzie tani, tym bardziej, że większość na campingu stanowią Niemcy. I faktycznie za dobę (2 osoby, namiot, samochód, prąd) musimy zapłacić 66 zł. Mimo tego, zostajemy i, jak się potem okazuje, jesteśmy bardzo zadowoleni z wyboru
Standard jest bardziej chorwacki niż polski. Cena jest zatem też bardziej "chorwacka"
Oto strona internetowa campingu:
http://www.klif.pti.pl/
Lidia K napisał(a):Też przeżyliśmy zakopanie się. Na albańskiej plaży ....... straciliśmy mnóstwo czasu. Ja zbierałam deski rozrzucone na plaży, różne skrawki, a kiedy zabrakło w najbliższym otoczeniu zaczęłam rozbierać podest do pobliskiej restauracji.
maslinka napisał(a):Lidio, już "od wczoraj" jesteśmy rozbici na campingu w Rewalu
maslinka napisał(a):P.S. Piękna ta plaża w Białogórze