Peugeot RULEZ hehehe.
Jadę na Cro w "małym konwoju" Peugeotów 306-ek Jeden bordowy kombiak a drugi niebieski hatchback.
Szerokiej drogi dla peugeotów życze...( i nie tylko)
pozdr
Malenna napisał(a):Drogi JOKERZE-28 , taki typ wypowiedzi to raczej powinien znależć się na na auto-moto.
Chętnie posłucham o Twojej super-maszynie....
Masło napisał(a):True true.... przykładem jest para z Zabrza którą poznaliśmy na Krk'u w tamtym roku .... przyjechali tam maluchem . Było troche ciężko ale dojechali w obydwie strony cało i zdrowo ..
Masło napisał(a):Drogi Konradzie
Jeżdże służbowym 307 kombi 2.0 HDI .. moge powiedzieć dużo na temat tego auta . Ja osobiście zrobiłem już 70 tys od tamtego roku . Wiem jedno Peugeota już nigdy nie kupie ....(miałem prywatnie kiedyś 405 mi16).
Mój pochodzi z rocznika 2003 , żadnego facelifitingu w tym modelu nie było !!! Obecnie sprzedawane modele są identyczne jak te z początków produkcji , różnią sie tylko nowym typem wycieraczek . Interesuje sie autami i wiem jedno że 307 lubi robić jaja . Mam 2 znajomych którzy jeżdża też 307 (odpowiednio 1.6 benz i 2.0 benz.) w 1.6 działy sie takie jaja jak z kosmosu..
-blokował sie zamek w drzwiach od kierowcy(trzeba było ściągać je w ASO)10000km
-zamek w bagazniku sie popsuł .. 5000km
-podkładka przy dźwigni zmiany biegów zgubiła położenia (gałką obracało sie jak joystickiem) żaden bieg nie chciał wejść.
-standartem jest włączający sie przeciwny migacz po odkreceniu kierownicy w zakręcie..co 2000km
-w ciągu roku przepaliło sie łącznie 20 żarówek różnego typu
Auto dobrze traktowane nie tyrane a takie jaja daje (rocznik2002)
Skolei co ciekawe w wersji 2.0 benz. nie dzieje sie nic
-poza samoczynnym otwieraniem sie tylnej prawej szyby (często przy dużych prędkościach)
-kapaniem wody przez pokrętło regulacji szyberdachu
-też koło 20 żarówek w ciagu roku jest wymienianych
W obydwu przypadkach auta nie staneły na amen . Więc nie masz sie co przejmować . Weź ze sobą komplet żarówek . A teraz tip odemnie jeżeli przepali sie żarówka od świateł mijania . Za dnia możesz przełączyć sobie na postojówki i właczyć same halogeny (które są zespolone) Testowaliśmy to lampy nie rażą innych dają równomierne światło ale na nocna jazde po autostradzie przez cały czas one same sie nie nadają .... (za mały zasięg.
Co do "mojego" 307 to wklejam posta z forum Fan klubu Peugeot .
(http://www.forum.tuning.pl/viewforum.php?f=43)
""Po wymianie dwóch przełączników migaczy , jednego klaksona , fotela z którego sypała sie gąbka (jak w syrenie) , po zmianie szyby przy 2k km bo pękła i wyskakiwaniu dziwnych komunikatów w stylu Antipollution fault , ABS fault (przy podłączaniu ładowarki do komórki)
Przyszła pora na kolejne usterki ))))))
Panie i Panowie wycieraczki mi sie nie chcą wyłączyć ... Tzn spryskam sobie przednią szybe a one dalej mażą i mażą tak jakby były nastawione na najszybszy tryb !!!! Sposób jest jeden machać tak dźwignią jakby sie sobie samemu dobrze robiło Po pewnym czasie ustaje .... ale nie do końca ... .Siedząc sobie w samochodzie przy włączonym silniku nagle szru szru szru i sie same znowu włączyły Ręce opadają ......
Dodam że mam szybe bez detektora deszczu ....
Wczoraj chciałem włączyć na chwile obieg wewnętrzny .... i co nie działa tzn jak sie trzyma przycisk to działa ale po wciśnieciu mimo iż przełącznik robi sie wklęsły to nic z tego Oj będą mieli w Golemie do roboty ja sie dziwie jednemu . Peugeot chyba pójdzie z torbami dając te ostatnio reklamowane 4 lata gwarancji na 307 ... ""
Na sam koniec daje bardzo fajną fotke krążąca po mojej korporacji gdzie mamy cala flote 307
Mimo wszystko mam nadzieje że będzie ok jeżeli żadna z usterek nie pojawiła ci sie po tych 11000 to dojedziesz bez bólu
marlon napisał(a):Masło napisał(a):True true.... przykładem jest para z Zabrza którą poznaliśmy na Krk'u w tamtym roku .... przyjechali tam maluchem . Było troche ciężko ale dojechali w obydwie strony cało i zdrowo ..
HEHE tak sobie czytam forum a tu pisza o mnie hehe no faktycznie niebylo latwo ale malacz dał rade
Pozdrowienia Masło, szkoda ze w tym roku niezgralismy sie z terminem