Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pety...

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 08.09.2005 21:38

Na szczęście w czerwcu petów nie było dużo. :wink:

Pozdrawiam
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 08.09.2005 21:38

Janek napisał(a):Jako palący (i pijący) staram się wykorzystywać jako popielniczke puszkę po piwie - choć preferuję piwo z beczki (w Gdańsku z kija), ewentualnie z butelki (w Krakowie z flaszki). Problem powstaje w momencie potrzeby pozbycia się puszki - wynalazek kosza na śmiecie do Chorwacji niestety jeszcze nie dotarł. Pozostaje wynieść puszkę z plaży i wyrzucić do przydomowego śmietnika.
Ale szkoda, że te obrzydliwe chorwackie pety obejrzę dopiero za rok...

Nie musze jechać do Chorwacjii, aby ogladac stosy petów 8O petów polskich :twisted: ,Chyba nie sa to pety po palaczach chorwackich włoskich czy niemieckich :evil: :evil: lecz po naszch rodzimych :twisted: :twisted: .Nie mowie o ulicach miast ,dochodza do tego plaże .

Wiem, wiem, powiecie ze smieca inne narody,lecz mowimy tutaj tylko o petach.Mam działke przy plaży.To co zostawiaja plazowicze na piasku-mimo rozstawionych koszy to przechodzi ludzkie pojecie.Popatrzmy na siebie.Petów nie da sie wyzbierac a bawia sie w tym dzieci. a wegiel po grilach :?: :?: bo Polak musi wziac grila 8O 8O , mimo sasiadów lezcych czy siedzacych na plazy kopcic im przed nosami.Czy ktos mi powie, kto w Polsce uczy dzieci ,mlodziez -taktu-jak nalezy zachowywac sie w srod ludzi :?: :?: :?:
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 09.09.2005 08:56

petris napisał(a):
Janek napisał(a):Jako palący (i pijący) staram się wykorzystywać jako popielniczke puszkę po piwie - choć preferuję piwo z beczki (w Gdańsku z kija), ewentualnie z butelki (w Krakowie z flaszki). Problem powstaje w momencie potrzeby pozbycia się puszki - wynalazek kosza na śmiecie do Chorwacji niestety jeszcze nie dotarł. Pozostaje wynieść puszkę z plaży i wyrzucić do przydomowego śmietnika.
Ale szkoda, że te obrzydliwe chorwackie pety obejrzę dopiero za rok...

Nie musze jechać do Chorwacjii, aby ogladac stosy petów 8O petów polskich :twisted: ,Chyba nie sa to pety po palaczach chorwackich włoskich czy niemieckich :evil: :evil: lecz po naszch rodzimych :twisted: :twisted: .Nie mowie o ulicach miast ,dochodza do tego plaże .

Wiem, wiem, powiecie ze smieca inne narody,lecz mowimy tutaj tylko o petach.Mam działke przy plaży.To co zostawiaja plazowicze na piasku-mimo rozstawionych koszy to przechodzi ludzkie pojecie.Popatrzmy na siebie.Petów nie da sie wyzbierac a bawia sie w tym dzieci. a wegiel po grilach :?: :?: bo Polak musi wziac grila 8O 8O , mimo sasiadów lezcych czy siedzacych na plazy kopcic im przed nosami.Czy ktos mi powie, kto w Polsce uczy dzieci ,mlodziez -taktu-jak nalezy zachowywac sie w srod ludzi :?: :?: :?:

nic dodac ,nic ujac :(
aniuczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniuczek » 09.09.2005 10:31

Iwona_PB napisał(a):Jako niepaląca proszę o bardziej konstruktywne rady ;)

Bardzo proszę :!: Jako osoba niepaląca proponuję zakazać palenia na plażach jako i innych miejscach publicznych. O ile takiego zakazu już nie ma. No i przede wszystkim ten zakaz egzekwować :!:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 10.09.2005 21:06

krakuscity napisał(a):Na szczęście w czerwcu petów nie było dużo. :wink:

Pozdrawiam

A z tymi plamkami na plaży?czy to rzeczywiście była smoła?
czy mogła to być na przykład smolistość z nasion pinii czarnej?
jak myślisz Krakuscity?
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 10.09.2005 23:34

Ja czytajac te wypowiedzi jestem troche zdziwiony poniewaz bylem w tym roku w Baska Voda i musze powiedziec ze ta miejscowosc byla czysta i zadbana a i na plazy nie widzialem petow pomimo bardzo duzej ilosci ludzi.
mysiaty
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysiaty » 11.09.2005 20:24

paolo napisał(a):Ja czytajac te wypowiedzi jestem troche zdziwiony poniewaz bylem w tym roku w Baska Voda i musze powiedziec ze ta miejscowosc byla czysta i zadbana a i na plazy nie widzialem petow pomimo bardzo duzej ilosci ludzi.

hej,
bylem tam 2 lata temu.Pomiedzy kamyczki powciskane bylo mase pecikow.Technicznie chyba trudne do usuniecia,ale moze idzie ku lepszemu?
aniuczek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniuczek » 12.09.2005 10:06

paolo napisał(a):Ja czytajac te wypowiedzi jestem troche zdziwiony poniewaz bylem w tym roku w Baska Voda i musze powiedziec ze ta miejscowosc byla czysta i zadbana a i na plazy nie widzialem petow pomimo bardzo duzej ilosci ludzi.

To chyba jakieś dwie miejscowości Baska Voda są w Chorwacji. Ja tez byłem w tym roku w tej Basce na Riwierze Makarskiej i petów na plaży nie musiałem szukać bo wszędzie ich było pod dostatkiem. Natomiast zgadzam się że sama miejscowość była i czysta i zadbana.
Fala
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fala » 23.11.2005 21:16

pety to problem wielu plaż, myśle że na całym świecie. nie tylko pety- na Ukrainie je się raki, a kiedyś znalazłam na ukraińskiej plaży pozostałość po raku... niestety... :x mamy dylemat przez nas samych!
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 13.09.2006 17:50

W tym roku Ivan Dolac petów aż tak dużo nie było. Jakby lepiej, ale jednak obleśne filtry zagrzebane w kamykach ciągle się pojawiają :evil:
Poza tym- plażowiczka myła w morzu dziecko, które właśnie zrobiło kupę do pampersa :evil:
Dzieci ostentacyjnie siusiały z brzegu do wody :evil:

Matką jestem, żeby nie było ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.09.2006 18:32

Palacze na Madagaskar!!!!!! Choć może szkoda takiego miejsca...
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 13.09.2006 19:57

Zazwyczaj palacze to egoiści-niestety i brudasy.....
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 13.09.2006 20:10

Iwona_PB napisał(a):W tym roku Ivan Dolac petów aż tak dużo nie było. ;)
Ale czy była tam głusza :) . Może będzie jakaś relacja z wakacji?
Pozdrawiam :wink:
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 13.09.2006 20:45

mam miłe wspomnienia z plaż chorwackich bo czyste .niestety nie dotyczy to petów, wszędzie ich na plaży pełno. W plazy na Ciovo zobaczyłam je dopiero po 3-4 dniach ale jednak jest ich mnóstwo
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 13.09.2006 20:49

krakuscity napisał(a):
Iwona_PB napisał(a):W tym roku Ivan Dolac petów aż tak dużo nie było. ;)
Ale czy była tam głusza :) . Może będzie jakaś relacja z wakacji?
Pozdrawiam :wink:

haj Krakus, głusza umiarkowana, zwłaszcza po 1 września ;)
He, a ja nawet jednego Polaka na plaży podejrzewałam o bycie Tobą ;) i z pewną dozą nieśmiałości zapytałam, czy aby nie uczestniczy w forum cro.pl. Pomyliłam się jednak ;)
Pzdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone