Sara76 napisał(a):Piękne zdjęcia chmur. Ja też lubię miejsca przy oknie. Już się nie mogę doczekać relacji.
mysza73 napisał(a):Sara76 napisał(a):Piękne zdjęcia chmur. Ja też lubię miejsca przy oknie. Już się nie mogę doczekać relacji.
To nie były takie zwykłe chmury... tylko chmury wulkaniczne
![]()
I z takich chmur nie pada deszcz ... tylko popiół wulkaniczny, który pokażę w następnym odcinku
Oko proroka raczej nie zadziałało (może za mało ich założyłampiotrf napisał(a):Nożesszzzzzzzzzzzzzzzzzzzz , bogatemu to i wulkan na poczekaniu wybuchnie![]()
![]()
![]()
Czekam na więcej
Pozdrawiam
Piotr
Całe szczęście się nie kurzyło i nie brudziło.wiola2012 napisał(a):Chciałoby się wziąć odkurzacz i podziałać. Takie wszystko przyczernione. Ciekawi mnie jak oni to posprzątają
Nie baliście się, że ten pył może być szkodliwy? Chociaż na zdjęciach widać, że raczej się nie unosi.
Potem podróż na plażę i już większa przestrzeń pod leżakimysza73 napisał(a):Wszyscy zamiatali i wsypywali ten popiół do foliowych worków na śmiecie ...
Chyba potem te worki jakieś służby zbierały ...
piekara114 napisał(a):Potem podróż na plażę i już większa przestrzeń pod leżakimysza73 napisał(a):Wszyscy zamiatali i wsypywali ten popiół do foliowych worków na śmiecie ...
Chyba potem te worki jakieś służby zbierały ...
piekara114 napisał(a):Chyba nie szkodliwe, bo przecież Siro każ to plaże z puasuem wulkanicznym.
Teraz na Kos jak byłam to jedna z plaż to były czarne otoczaki, a miejscami zatoczki właśnie z takim grubszym czarnym piaskiem czy żwirkiem. Na Santorini też pewnie na czarną plażę trafiłaś...
wiola2012 napisał(a):Chciałoby się wziąć odkurzacz i podziałać. Takie wszystko przyczernione. Ciekawi mnie jak oni to posprzątają
![]()
mysza73 napisał(a):Jest to taki czarny, drobny piasek, na szczęście niebrudzący![]()
Ale w czasie chodzenia ciągle wpadało mi toto do butów![]()
A ja, jak księżniczka na ziarnku grochu, wyczuję nawet najmniejsze ziarenko![]()
mysza73 napisał(a):Niestety zdążyło się już zachmurzyć i słoneczka brak ...![]()
mysza73 napisał(a):W tym różowym blokowisku (ja nazywałam to slamsami) jest nasz apartman ...
Do centrum (Porta Catania) idzie się spacerkiem jakieś 10 minut ...