Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Perła Sycylii zalana popiołem wulkanicznym i deszczem ...

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
Katerina
Koneser
Re: Perła Sycylii zalana popiołem wulkanicznym i deszczem ..

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 02.12.2021 22:56

mysza76
A w której części wyspy Ty wtedy byłaś 8O 8O 8O 8O
Obowiązkowo pokazuj, może mnie zainspirujesz gdzie na Wielkanoc pojechać po słońce :mrgreen:

Byłam dokładnie na przeciwległym krańcu - na wprost Tunezji :)
Region...lekko kontrowersyjny, ale udało mi się odnaleźć wiele uroków - jakim kosztem? Chyba jednak to opiszę - obiektywnie. :roll: :oczko_usmiech:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.12.2021 16:44

megidh napisał(a):Szkoda, że to już koniec.
Trochę mi brakuje zakończenia w postaci opisów i zdjęć z drogi na lotnisko.
Z informacji i filmików na YT wynikało, że było sporo wody, więc jestem ciekawa, jak Wam się udało dojechać.
Zdjęć ostatniego dnia nie robiłam wcale ...
Faktycznie nieźle lało i wody było sporo ...
Autostrada na tą okoloczność (chyba :? ) była darmowa ...
Przy wjeździe na parking wypożyczalni było lekkie zagłębienie terenu i o mały włos silnik się nie zalał ... :roll:

megidh napisał(a):Co do sycylijskich lektur, to właśnie wypożyczyłam sobie

mysza73 napisał(a):I jeszcze książeczka tematyczna ... :smo:
Obrazek

No trochę obszerna ta pozycja, ale jeśli się będzie dobrze czytać, to fajnie, bo przyjemność będzie trwała dłużej.
Mam zamiar się za nią zabrać w weekend. Napisz, czy Ciebie zaciekawiła.
Faktycznie jest dosyć gruba, ale fajnie się czytało :D
Jeszcze przed wyjazdem przeczyłam około 1/3 książki i musiałam schochawć ją gdzieś głęboko, żeby coś zostało na wyjazd :oczko_usmiech:
Mogłabym być główną bohaterką :smo:

piotrf napisał(a):Dziękuję za relację , przekonałaś mnie do Sycylii w ciepłej i suchej porze roku :smo: , i zdecydowanie na nieco dłużej , i zdecydowanie samochodem , chociaż Waszemu wyjazdowi trudno odmówić zalet :D

Pozdrawiam
Piotr
Też pojadę na dłużej, ale jednak samolotem :wink:

Katerina napisał(a):mysza76
Obowiązkowo pokazuj, może mnie zainspirujesz gdzie na Wielkanoc pojechać po słońce :mrgreen:

Region...lekko kontrowersyjny, ale udało mi się odnaleźć wiele uroków - jakim kosztem? Chyba jednak to opiszę - obiektywnie. :roll: :oczko_usmiech:
No to czekam na Twoją relację :oczko_usmiech:

Miło, że odmłodziłaś mnie o 3 lata :smo:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 03.12.2021 17:15

Katerina napisał(a):mysza76

Czyżby.... Sciacca?
Albo Mazara del Vallo?
:papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 08.12.2021 22:30

mysza73
Miło, że odmłodziłaś mnie o 3 lata :smo:

Cała przyjemność po mojej stronie :smo:

tony montana
Czyżby.... Sciacca?
Albo Mazara del Vallo? :papa:

Trochę wyżej - zaraz za Marsalą patrząc w stronę Trapani :papa:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 26.12.2021 13:42

Obrazek

Moje świąteczne cannoli siciliani :oczko_usmiech:

A miły Mikołaj :hearts: przyniósł bileciki na Wielkanoc ... więc podjadam i planuję :lol:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 26.12.2021 17:20

Smakowitości i super prezent, udane Święta 8) !
Poprzednia strona

Powrót do Włochy - Italia

Perła Sycylii zalana popiołem wulkanicznym i deszczem ... - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies