Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PENTAX ....pomocy

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 31.05.2006 17:50

tak wlasnie, zainstaluj sobie acdsee i ta przegladarka ci pokaze twoj aparat jako jeden z folderow.Jak zainstalujesz acdsee i podlaczysz aparat to program ci wyswietli info i pytanie czy chcesz je przegladac itp.A wogole to jaki masz ten aparat ?
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 31.05.2006 17:57

acdsee o ile sie orientuje jest programem komercyjnym a wiec i platnym ....mysle ,ze wystarczy zainstalowac Xnview lub Infraview maja rownie wystarczajaca ilosc obslugiwanych formatow a ta druga aplikacja nawet otwiera *.RAW
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 31.05.2006 18:03

tak komercyjnym ale moze zainstalowac i uzywac za free przez 2 tygodnie, przynajmniej sprawdzi w czym tkwi bląd...a po 2 tyg ladnie sie usmiechnie i dostanie full wersje :)
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 31.05.2006 20:43

a moze zamiast acdsee wystarczy picasa?
Dla mnie jest wysstarczający jako swietne narzedzie katalogowania zdjęć....
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 31.05.2006 20:55

acdsee ma cos takiego jak device detektor czyli podlaczasz sprzet a on go wykrywa i importuje fotki .ACDSEE uzywam na codzien w pracy wiec moge go rekomendowac a z reszta programnow to nie wiem jak tam jest. Z polkich programow to moge jeszcze polecic Foto Office 3 ale to tez komercyjna wersja.
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 01.06.2006 08:46

AgaKon napisał(a):wiolak3 optio MX 4

Witam.

Mam ten sam aparat i nie mam żadnych problemów. Kupując go dostałam z licencjonowanym ACDSEE i podłączając aparat przez USB do kompa (mam XP) komputer od razu go widzi i otwiera domyśny program. Poza tym bez problemu widzi go jako kolejny dysk i można zrzucać zdjęcia za pomocą Total Commandera. Jeśli nadal masz problemy podaj nr GG i wieczorkiem możemy pogadać - może uda się pomóc.

Pozdrawiam serdecznie
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 01.06.2006 09:14

meeg napisał(a):Kupując go dostałam z licencjonowanym ACDSEE i podłączając aparat przez USB do kompa (mam XP) komputer od razu go widzi i otwiera domyśny program. Poza tym bez problemu widzi go jako kolejny dysk i można zrzucać zdjęcia za pomocą Total Commandera.

ot wlasnie o to samo mi chodzilo,tylko ze juz nie wspominalem o total comanderze zeby za duzo nie namieszac w glowie :lol:
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 01.06.2006 10:50

dzięki wszytskim za pomoc spróbuje jeszcze raz zainstaować płytę któą dostałam tam też mam ACDSEE tylko,że cały czas wyświetla mi się ten cholerny komunikat że progrma jest do Win98 :( mam tez Total Comandera więc i przez niego spróbuje. Nie rozumiem tylko dlaczego kiedy już połączę aparat z kompem to wyskakuje ikona z aparatem i napisem MX4 a nie dysk F i jak go klikam to wyświetla się pusty folder tak jakby nie czytał zdjęć :(
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 01.06.2006 14:55

a moze tam nie ma zdjec ? moze to banalne ale nieraz glupia prosta rzecz i wszystko nie wychodzi bo zazwyczaj ludzie zwracaja uwage na wszystko co skomplikowane a wykładajaą sie na najprosztszych rzeczach ...
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 01.06.2006 22:12

dariusz73 napisał(a):a moze tam nie ma zdjec ? moze to banalne ale nieraz glupia prosta rzecz i wszystko nie wychodzi bo zazwyczaj ludzie zwracaja uwage na wszystko co skomplikowane a wykładajaą sie na najprosztszych rzeczach ...

Dareczku czy ja Ci wyglądam na blądynke :roll: ( nie obrażając blądynek oczywiście ) no pewnie że są zdjęcia i to nie jedno :wink: no ale nic poddałam się jak pisałam wcześniej zabieram 2 aparaty i jakoś coś pościągam z mojego staruszka :D
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 01.06.2006 22:23

wygladasz na brunetke, i to baaardzo ladna brunetke....a teraz serio...nie chcialem nic sugerowac , tak mi tylko przyszlo do glowy na podstawie swoich wtop.
a propo 2 aparatow - ja w zeszlym roku tez mialem 2 aparaty.Jeden kupilem tydzien przed wyjazdem.3 dni po przyjezdzie do Chorwacji moj syn zaczol go ogladac.Zajelo mu to minute a mnie ta minuta kosztowala 500...bo wyjal karte pamieci ale nie wiedzial ze trzeba ta sama strona ja wlozyc...wprawdzie weszla ale z czytnika nic nie zostalo :lol:
Rok temu kupilem mu gameboya zeby mogl grac w podrozy i nie wiem czemu ale na ekranie sa odbite jego zeby....ostatnio ogladalem taki program o takiej rodzince wielebnego w USA i jego syn tez zjadl tylko ze az 3 te gameboye, wiec teraz mysle ze to pozeranie gameboyow ze zlosci to chyba norma i nie ma sie co stresowac.... :lol:
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 01.06.2006 22:37

Dareczku no rozbawiłeś mnie do łez musze wykasowąc to co napisałam wczesniej :oops: bo mi się głupio zrobiło :D wiesz co zauważyłam ze lubisz wszelkie nowinki techniczne jak mój mąż tyle ,ze ten szalenic kupił naszej córce gameboya pod choinkę a ona miała w tym czasie 15 miesięcy :lol: :lol: :lol: hehe teraz sam się nim bawi :lol: :lol: :lol:
dariusz73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dariusz73 » 01.06.2006 23:18

moze chcial dla siebie tylko sie wstydzil...ja dobrze ze mam 10 letniego syna wiec gry na playstation jako cos to oczywiscie kupuje dla niego..... :D
AgaKon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaKon » 01.06.2006 23:51

Dareczku no ba :D pewnie że dla siebie a kto teraz w to ciupie mój mężuś :D :D :D
Poprzednia strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

PENTAX ....pomocy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone