Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pensjonat idealny (Polska) - BURZA MÓZGÓW :)

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.09.2011 13:27

weldon napisał(a):I który to będzie ten "niegrzeczny"?

Ten, co będzie zapierr.... w 4 Mikołaje... Z trzeźwymi to się można dogadać :)
ikar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikar » 29.09.2011 06:13

Prawie zawsze jestem zwolennikiem rozwiazań "pokojowych". Jasna informacja na stronie typu: bardzo dbamy o spokoj naszych gości, dlatego prosimy o kulturalne i rozsądne zachowanie w godzinach nocnych.

Podczas zamawiania pokoju i pierwszego spotkania warto delikatnie poprosić o przestrzeganie tych zasad. Ludzie czasami nie wiedzą co mogą a czego nie bo zwyczajnie nikt im tego nie powiedział.

Plumek jak juz planowanie zamienisz w realizację to daj znać, będziemy testować :) Ja na ten przykład zagram klienta awanturującego się, do tego bez krawata.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.09.2011 06:22

Plumek napisał(a):Z trzeźwymi to się można dogadać :)

No to masz jedną z odpowiedzi ... pensjonat "bezalkoholowy" ;)

:lol:

Mz to za bardzo stawiasz na uniwersalność.
Znajomy, co prawda prowadził duży ośrodek wczasowy w górach, pod egidą jednego z ministerstw,
ale mówił mi zawsze:

"Stary, jak ja bym mógł tu wprowadzić wąską specjalizację, to ja bym był królem.
A tak, to staram się zadowolić wszystkich jak ..."

Reszty nie powiem, chyba, że przy jakiejś lufce, jak mi się na odwagę zbierze ;)

W każdym razie - ośrodek poszedł do likwidacji, a, na pewno, jest w stanie permanentnego rozkładu.

A fajny był ... :(
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 29.09.2011 06:24

Plumek napisał(a):
weldon napisał(a):I który to będzie ten "niegrzeczny"?

Ten, co będzie zapierr.... w 4 Mikołaje... Z trzeźwymi to się można dogadać :)

Tu to bym polemizował.
Kiedy sam jestem..... w 4 mikołaje, to najnormalniej w świecie idę grzecznie spać.
Często trzeźwi, roszczeniowi klienci bywają dużo trudniejsi do okiełznania.
Z założenia nic im się nie podoba, wszystko jest nie tak.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.09.2011 07:05

Teraz to już wpadamy w statystykę... :wink:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 29.09.2011 08:54

A ja chciałbym w takim pensjonacie miejsce na rowery, bezpieczne.
Nie lubię tych trupów z wypożyczalni. Mam swój wyregulowany, dopieszczony. Jazda na nim sprawia frajdę.
Tylko gdzie go trzymać? W pokoju jak sie zgodzą?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 29.09.2011 11:28

Austria i Włochy standard.
Nawet reklamy dla motocyklistyów i rowerzystów są.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 30.12.2011 13:04

:)

No i się porobiło!

:)

Województwo wielkopolskie. Ściślej - okolice Piły. Jezioro i laaaasy. Więcej szczegółów wkrótce - jak by ktoś chciał - nie będę się tu upubliczniać za bardzo i reklamować ;)

Jakiś zlot można zrobić hehe ;) XV ma być na Roztoczu, tak? Ale to na jesieni?

To może na wiosnę jakiś zlot XIV i pół? ;) Czy zanadto się wcinam? Hę?
Ostatnio edytowano 30.12.2011 14:24 przez Plumek, łącznie edytowano 1 raz
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 30.12.2011 14:15

Ja znam pensjonat niemal idealny.
Dlatego robię w nim niedługo dużą imprezę dla ludzi z całego kraju.
Jest w nim wszystko to, co powinno być i nawet więcej- bo jest i wyposażona sala konferencyjna z multimediami.
A przy tym wszystkim- cena z wyżywieniem jest znakomita!
Dojazd- pestka. Idealny kompromis pomiędzy lokalizacją a możliwością dojazdu bez problemu.
To jest w Beskidach.
Poza tym pracownicy i właściciele nie żałują dobrych informacji o okolicy, kontaktują z kim trzeba, proponują w zasadzie wszystko, co jest możliwe w okolicy.
Także pakiet atrakcji jest aż w nadmiarze. I pobyt niekoniecznie jest tylko spaniem i umyciem się oraz zjedzeniem- kto co lubi.
I stronka zawiera wszystkie te informacje- jest naprawdę świetnie zrobiona. Profesjonalizm.

:D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.12.2011 15:34

Fatamorgana napisał(a):Ja znam pensjonat niemal idealny.
Dlatego robię w nim niedługo dużą imprezę dla ludzi z całego kraju.
Jest w nim wszystko to, co powinno być i nawet więcej- bo jest i wyposażona sala konferencyjna z multimediami.
A przy tym wszystkim- cena z wyżywieniem jest znakomita!
Dojazd- pestka. Idealny kompromis pomiędzy lokalizacją a możliwością dojazdu bez problemu.
To jest w Beskidach.
Poza tym pracownicy i właściciele nie żałują dobrych informacji o okolicy, kontaktują z kim trzeba, proponują w zasadzie wszystko, co jest możliwe w okolicy.
Także pakiet atrakcji jest aż w nadmiarze. I pobyt niekoniecznie jest tylko spaniem i umyciem się oraz zjedzeniem- kto co lubi.
I stronka zawiera wszystkie te informacje- jest naprawdę świetnie zrobiona. Profesjonalizm.

:D

A co ten ośrodek ma wspólnego z idealnym pensjonatem? Ośrodek konferencyjno -wypoczynkowy. Idealny ,,pensjonat "na 120 osób.
No niemal idealny. :D
ja natka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja natka » 30.12.2011 20:18

Aniu, cieszę się, że udało Ci się zrealizować marzenie :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 31.12.2011 00:38

ja natka napisał(a):Aniu, cieszę się, że udało Ci się zrealizować marzenie :)

Heh! No - jeszcze niezupełnie się udało, ale pierwszy kroczek zrobiony! Teraz będę dążyć do tego ideału, którego pewnie nie osiągnę nigdy ;)

Pożyjemy - zobaczymy, ale bomba poszła w górę ;) I... do roboty! ;)
kominesku
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kominesku » 31.12.2011 10:17

Aniu uważam ,że najlepszą gwarancją idealności Twojego pensjonatu będziesz Ty sama. :lol: Mając tak dużą liczbę znajomych, również wśród Cromaniaków :lol: masz na rozpoczęcie już bardzo duży potencjał ewentualnych gości. Mam znajomą , która ma pensjonat w Karpaczu, w którym są wszystkie opisywane tu wcześniej podstawowe "standardy"i jeżdżę tam stosunkowo często z grupą znajomych, którzy następnie polecają swoich znajomych, a robią to dlatego , że znajoma "wprowadziła " tam, swoim charakterem, odpowiedni klimat :lol: A znając Was obie jestem pewien , że zrobisz to równie dobrze :lol:
Pozdrawiam.
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 31.12.2011 10:17

Plumek napisał(a)::) Więcej szczegółów wkrótce - jak by ktoś chciał - nie będę się tu upubliczniać za bardzo i reklamować

Aniu ja chętnie dowiedziałabym się tych szczegółów. :) W końcu Wielkopolska nie leży tak daleko ode mnie i może kiedyś chętnie odpoczęłabym nad jeziorkiem. :)

Pozdrawiam i życzę wszelkiej pomyślności w Nadchodzącym Nowym Roku 2012. :)
ikar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikar » 03.04.2012 09:46

kiedyś jezdziłem w tamte okolice nad jezioro do Złotowa. może warto będzie wrocic ? :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Pensjonat idealny (Polska) - BURZA MÓZGÓW :) - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone