piekara114 napisał(a):...Nie ma kolejki, więc kupuję 3 bilety combo...
Wracam do tej części Kupowałaś na miejscu, ale nie wiesz czy są dostępne online ? Czy da sie je kupić wcześniej ?
pozdrawiam, Michał
majkik75 napisał(a):piekara114 napisał(a):...Nie ma kolejki, więc kupuję 3 bilety combo...
Wracam do tej części Kupowałaś na miejscu, ale nie wiesz czy są dostępne online ? Czy da sie je kupić wcześniej ?
pozdrawiam, Michał
piekara114 napisał(a):Przy kupnie biletów online trzeba się mocno pilnować, bo istnieje wiele pośredników,u których bilet combo osiąga cenę nawet 59 eur. Biletu combo darmowego nie dało rady kupić online, więc i tak musiałam na miejscu go kupować, więc w system online się nie wgłębiałam jak to działa (konkretnie wybrane dni czy od odbicia czy inaczej).
piekara114 napisał(a):Zacytuję sama siebiepiekara114 napisał(a):Przy kupnie biletów online trzeba się mocno pilnować, bo istnieje wiele pośredników,u których bilet combo osiąga cenę nawet 59 eur. Biletu combo darmowego nie dało rady kupić online, więc i tak musiałam na miejscu go kupować, więc w system online się nie wgłębiałam jak to działa (konkretnie wybrane dni czy od odbicia czy inaczej).
Korzystać tylko z oficjalnej strony
To chyba ona, cena się zgadza. https://etickets.tap.gr/webengines/tap_ ... .exe?PM=P2
Może w sprawie biletu combo free coś się zmieniło, ale myślę, że nie, skoro trzeba być uczniem z kraju UE, więc jakoś muszą to zweryfikować. Najlepiej kupić w mniej obleganym miejscu, np przy cmentarzu czy gdzie traficie wcześniej.
piekara114 napisał(a): Zmiana warty odbywa się codziennie co godzinę, ale uroczysta zmiana jest w niedzielę o godzinie 11 i właśnie ją chciałam zobaczyć, a nie zadowalać się namiastką…
Bilet lotniskowy to standardowo osobny bilet. W jedną stronę kosztuje 10 eur, a RT 18 eur, ale trzeba go wykorzystać w ciągu 48 lub 72 h (ale lepiej to sprawdź na oficjalnej stronie, mogło się coś pozmieniać). Bilet możesz kupić w automacie, ale tylko normalny, ulgowy tylko w kasie. Kas z obsługą na mniejszych stacjach nie ma, więc najlepiej kupić wcześniej na jakiejś dużej stacji (np. Monastiraki czy Syntagma - na pewno będziesz tam przechodził, więc wejdziesz i kupisz, kilka minut to Ci zajmie, pamiętaj o dokumentach dzieci do wglądu, aby mieć zniżkę!). Bilety wyglądają tak:majkik75 napisał(a):Ten bilet ne metro na lotnisko kupowaliście osobno w automatach ? Dobrze kojarzę, że należy kupić inny na lotnisko niż "zwykły" po mieście ?
Myślałam, że skład i wygląd parady jest w niedzielę zawsze taki sam....dangol napisał(a):Też miałam w czasie ubiegłorocznych wakacji taki plan , ale w realu w "naszą" niedzielę o 11-tej aż tak uroczyście nie było . Owszem, stroje uroczyste białe, lecz ewzoni było tylko tylu co przy zwykłej zmianie warty.
piekara114 napisał(a):Piotrze - ogarniaj zdjęcia, bo ja czekam na kontynuację Turcji Osiołkiem