jeżeli przeszkadza to usunę ale dobre uzupełnienie wiedzy o Nafplio
zwłaszcza zapomniałem o tej lodziarni prowadzonej przez Włochów
ogorek napisał(a):jeżeli przeszkadza to usunę ale dobre uzupełnienie wiedzy o Nafplio
ogorek napisał(a):zwłaszcza zapomniałem o tej lodziarni prowadzonej przez Włochów
piekara114 napisał(a):Nie wiem jak to się stało, że wcześniej nie napisałam....
piekara114 napisał(a):Dzięki za relację i inne pokazanie miejsc, które już sama odwiedziłam. Ten region jest ekstra na zwiedzanie, ale plaże ma średnie, całkowicie się z Tobą zgadzam.
dangol napisał(a):Podpisuję się pod tym, co napisała Beata. Nie wiem, czy kiedyś sama wrócę na Peloponez, przecież tyle miejsc jest do zobaczenia, a możliwości ubywa... Z przyjemnością jednak zwiedzam wirtualnie , zarówno to, co kiedyś sama widziałam, jak i miejsca wówczas nie odwiedzone. .
dangol napisał(a):Dziękuję za relację i czekam na Wasze kolejne wakacyjne przygody.
ogorek napisał(a):super fajne miejsca - oczywiście każdy inaczej postrzega - dla mnie krystaliczna woda, życie pod (snorkel) to w tym rejonie z łódki.
Jak ktoś chce mieć zdjęcia na tle speketakularnych plaż to wspomniana wyspa Elafonisos, Voidika, Porto K (Lefka), Myrtos (Kefalonia), czy na cykladach ta słynna biała wapienna wyspa (Mylos ???) ...
Zawsze można kilka dni tu i kilka dni tu lub raz tu raz tu
ogorek napisał(a):Lodziarnię z Twojej relacji znam i zawsze rodzina (ja mam delikatne gardło) tam lody kupuje
Ale na filmie jest taka lodziarnia "coś tam ROMA" bodajze, którą prowadzi autentyczna rodzina z Włoch
Ta nasz i Twoja to tam obsługują tez panie z Ukrainy i Polki mieszkające w Nafplio
A na tym filmie widać (i raz tam byłem), że w tej "włoskiej" są też ciasta, łakocie, smakołyki z Włoch właśnie
to jest Ta o której pisałeś i my tam chodzimy https://goo.gl/maps/JhKzgVMaqzEBjcjL6
na filmie mówia o tej: https://goo.gl/maps/oACnH3izFPoBs54v8
Aczkolwiek kojarzę narzekania żony że za słodkie ...
Czyżby Pag? Miło go wspominam, mimo średniej pogody...Dawigs napisał(a): Będą góry przy morzu ale tym razem nie Dalmacja tylko po raz pierwszy będziemy na jednej z wysp .
piekara114 napisał(a):Czyżby Pag? Miło go wspominam, mimo średniej pogody...Dawigs napisał(a): Będą góry przy morzu ale tym razem nie Dalmacja tylko po raz pierwszy będziemy na jednej z wysp .
Dawigs napisał(a):Aż tak ekstremalnie to nie . Po mniejszych spokojniejszych miejscowościach tym razem wybór padł na Baškę na Krk. Będę chciał trochę pochodzić po okolicznych górach a może i pojeździć rowerem. Jest tam w okolicy trochę szlaków pieszych i rowerowych. Mam nadzieję, że na przełomie czerwca i lipca aż tak tłoczno nie będzie.