A co do rury na mostku nad kanałem, to co prawda nie pamiętam, ale raczej jej nie było. No bo na pewno jakieś zapaszki by dolatywały, a w takich okolicznościach na bank nie objadałabym się wówczas figami

dangol napisał(a):Na naszej „wyprawie” czasuzabrakło na starożytny Korynt, więc u Ciebie sobie uzupełnię
![]()
mchrob napisał(a):Piękne zdjęcia i wspaniałe miejsce.
mchrob napisał(a):Aż sobie przeczytałem przy tej okazji:
"Gdy byłem dzieckiem, mówiłem jak dziecko, czułem jak dziecko, myślałem jak dziecko.
Kiedy zaś stałem się mężem, wyzbyłem się tego, co dziecięce.
Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno;
wtedy zaś [zobaczymy] twarzą w twarz:
Teraz poznaję po części, wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany"
mchrob napisał(a): "Gdy byłem dzieckiem, mówiłem jak dziecko, czułem jak dziecko, myślałem jak dziecko.
Kiedy zaś stałem się mężem, wyzbyłem się tego, co dziecięce.
Teraz widzimy jakby w zwierciadle, niejasno;
wtedy zaś [zobaczymy] twarzą w twarz:
Teraz poznaję po części, wtedy zaś poznam tak, jak i zostałem poznany"
anakin napisał(a):Odnoszę wrażenie, że ton relacji jest daleki od zachwytu.![]()
aczkolwiek może być ono błędne.
malina1959 napisał(a):Przeczytałam tytuł, zajrzałam i zostaje![]()
Kilka miejsc sobie przypomnę. A na razie czekam na dalszą podróż![]()
Pozdrawiam.
Gośka
te kiero napisał(a):Gwoli wyjaśnienia od razu uprzedzę z jakich miejsc zrezygnowaliśmy, bo brakło czasu, byłe jednak za daleko lub woleliśmy beztroski wypoczynek.
Nie będzie w relacji miejsc:
Monemvasia
Mani
Diros
Elafonissos
Mistra
Polylimnio
i wiele wiele innych
Mikromir napisał(a):te kiero napisał(a):Gwoli wyjaśnienia od razu uprzedzę z jakich miejsc zrezygnowaliśmy, bo brakło czasu, byłe jednak za daleko lub woleliśmy beztroski wypoczynek.
Monemvasia
Mani
Diros
Elafonissos
Mistra
Polylimnio
i wiele wiele innych
Hmmm... Bez wątpienia na tej liście znalazło się kilka moich osobistych peloponeskich debeściaków. Szkoda. Ale może wrócicie kiedyś na Pelo. Tylko bardziej na południe.
te kiero napisał(a):Gwoli wyjaśnienia od razu uprzedzę z jakich miejsc zrezygnowaliśmy, bo brakło czasu, byłe jednak za daleko lub woleliśmy beztroski wypoczynek.
Monemvasia
Mani
Diros
Elafonissos
Mistra
Polylimnio
i wiele wiele innych
Jak już sygnalizowałem, jadąc na Pelo już wiedzieliśmy, że jest on conajmniej na kilka urlopów i pobyt na miejscu utwierdził nas w tym przekonaniu, a do tego że warto tam na pewno wrócić.