Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PELO+ 2019

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 24.04.2021 18:45

Dawigs napisał(a):
te kiero napisał(a):Suplement Nafplioński...

Fajna ta Nafpilońska starówka :lol: . Przypomina mi Palaiochorę na Krecie.

Z Nafplio mamy chyba najwięcej zdjęć, więc to może świadczyć o tym jak nam się tam podobało.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 25.04.2021 17:32

Suplement Koryncki...

20190901_141140.jpg

20190901_141324.jpg

20190901_141621.jpg

20190901_141637.jpg

20190901_141828.jpg

20190901_142057.jpg

20190901_142207.jpg

20190901_142220.jpg

20190901_142458.jpg

20190901_172747.jpg
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 25.04.2021 20:00

Obrazek

This is Sparta!
:mrgreen: :wink:

W muzem w Koryncie podobały mi się przedmioty codziennego użytku: te wszystkie puzderka, lusterka, grzebienie, damskie ozdoby, poidełka dla dzidziusiów, igły krawieckie, itd. Natomiast zbulwersował mnie wystawiony na widok nieboszczyk w sarkofagu. :|
Nafplion pokazałeś pięknie. Aż by się chciało wrócić. :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 26.04.2021 08:31

Mikromir napisał(a):This is Sparta!

Miałem nawet ochotę zakupić :mrgreen:

Mikromir napisał(a):Nafplion pokazałeś pięknie. Aż by się chciało wrócić. :)

Dzięki.
Oj tak zdecydowanie :D
Rzuciłem okiem na ceny apartamentów w Nafplio w interesujacych mnie lokalizacjach i z lekka mnie odstraszyło :roll:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 26.04.2021 18:00

te kiero napisał(a):
Mikromir napisał(a):This is Sparta!

Miałem nawet ochotę zakupić :mrgreen:

Całkiem fajny beret :mrgreen:

te kiero napisał(a):
Mikromir napisał(a):Nafplion pokazałeś pięknie. Aż by się chciało wrócić. :)

Dzięki.
Oj tak zdecydowanie :D
Rzuciłem okiem na ceny apartamentów w Nafplio w interesujacych mnie lokalizacjach i z lekka mnie odstraszyło :roll:

Też rzuciłem okiem , efekt podobny , dodatkowo Covidowe niespodzianki w gratisie :roll:
Kolejny dziwny sezon się szykuje , ale gdyby się udało zrealizować plany , pozwolę sobie kilka pytań zadać na p.w. jeżeli nie masz nic przeciwko :?: Póki co - testy , szczepienia , dystans , maseczki . . .
Trudno , najważniejsze żebyśmy zdrowi byli

Pozdrawiam
Piotr
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 26.04.2021 19:20

piotrf napisał(a):Kolejny dziwny sezon się szykuje , ale gdyby się udało zrealizować plany , pozwolę sobie kilka pytań zadać na p.w. jeżeli nie masz nic przeciwko :?: Póki co - testy , szczepienia , dystans , maseczki . . .
Trudno , najważniejsze żebyśmy zdrowi byli

Pozdrawiam
Piotr

Witam, oczywiście Piotrze, pisz, jeśli tylko będę mógł w czymś pomóc, napewno odpiszę.
aga_stella
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga_stella » 26.04.2021 19:55

Witaj,
Całkiem fajnie i ładnie w tej relacji. Krótko mówiąc podoba mi się :D
Grecja w planach zupełnie niesprecyzowanych (bo na razie nie zawracam sobie głowy planami z wiadomych powodów), ale wiedzę warto gromadzić.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 27.04.2021 07:54

aga_stella napisał(a):Witaj,
Całkiem fajnie i ładnie w tej relacji. Krótko mówiąc podoba mi się :D
Grecja w planach zupełnie niesprecyzowanych (bo na razie nie zawracam sobie głowy planami z wiadomych powodów), ale wiedzę warto gromadzić.

Witaj, miło mi i oby się coś przydało w przyszłości.

Kto wie być może sam zrobię kiedyś ciąg dalszy tej eskapady, odwiedzając inne miejsca na Pelo, które musieliśmy odpuścić.
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 27.04.2021 22:13

Marzy mi się taki pusty Nauplion. :hearts:

Oglądam sobie Twoje zdjęcia i oglądam jednocześnie film dok. na Canal + „Odyseja po greckich wyspach” -świetny reportaż śladami Odyseusza. I jedno i drugie w sam raz, żeby wprowadzić się w wakacyjny klimat. 8)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.04.2021 05:38

wiola2012 napisał(a):Marzy mi się taki pusty Nauplion. :hearts:

Nie powiem, że w związku z tym było nam źle, ale z drugiej strony "urlopowy gwar" też dodaje uroku.
wiola2012 napisał(a):Oglądam sobie Twoje zdjęcia i oglądam jednocześnie film dok. na Canal + „Odyseja po greckich wyspach” -świetny reportaż śladami Odyseusza. I jedno i drugie w sam raz, żeby wprowadzić się w wakacyjny klimat. 8)

Nie kojarzę czy znam, zajrzę w wolnym czasie.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 03.05.2021 19:24

Właściwie to suplement Koryncki i Naflioński, były ostatnimi akcentami relacji; słowo się rzekło miała być krótka i w większości fotorelacja.
Na pewno wrócimy na Peloponez, bo atrakcji jeszcze zostało sporo.
Dzięki za towarzyszenie w podróży :papa:
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 03.05.2021 22:22

Było mi bardzo miło Wam towarzyszyć :D
te kiero napisał(a):Na pewno wrócimy na Peloponez, bo atrakcji jeszcze zostało sporo.

Może się zdarzyć , że gdzieś się nasze ścieżki skrzyżują :)
:papa:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 08.05.2021 20:34

Dzięki za relację 8)

te kiero napisał(a):

Życzę spełnienia zamierzeń :D
My póki co zrezygnowaliśmy z powrotu, nastawiając się raczej na wyspy... Czy uda się dotrzeć do jakiejś w tym roku ? Na razie nie snuję żadnych konkretnych planów, ale coś tam mam "zakopane" z tego, co sobie obmyślałam kiedyś. Mieliśmy propozycję rejsu (z naszym znajomym Kapitanem, z którym pływaliśmy w Cro i po Wyspach Liparyjskich) w Zatoce Sarońskiej, no ale termin zupełnie :? nie pasował do naszych możliwości urlopowych.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 12.05.2021 10:24

wiola2012 napisał(a):Było mi bardzo miło Wam towarzyszyć :D
te kiero napisał(a):Na pewno wrócimy na Peloponez, bo atrakcji jeszcze zostało sporo.

Może się zdarzyć , że gdzieś się nasze ścieżki skrzyżują :)
:papa:

Dzięki, spontan zawsze jest super spotkaniem, a ja tak mam, że łatwiej kogoś spotkam daleko niż blisko :D

dangol napisał(a):Dzięki za relację 8)

te kiero napisał(a):

Życzę spełnienia zamierzeń :D

Dzięki wielkie i nawzajem :papa:
emarylka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emarylka » 13.05.2021 12:50

Dzięki za relację.
Miejmy nadzieję, że plany wyjazdowe wszystkim nam się w tym roku spełnią,
Piękny ten Nauplion
W Meteorach byłam w 2016, w sierpniu i nie było zbyt wielu turystów, ale miejsce niezwykłe, kto może chce zobaczyć.
Pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα