5 jednego dnia - niezle "trofeum" gratulacje
A tak bardziej powaznie, to jak zwykle wiekszosc zdjec po prostu FANTASTYCZNA
kulka53 napisał(a):Dobre, ciekawe wspomnienia nam zafundowałeś.
kulka53 napisał(a):Dzięki.
piotrf napisał(a):... . . . poczuć ducha kontemplacji i wyciszenia . . . , więc tego ducha podczas oglądania czułem .
Dziękuję
Lidia K napisał(a): Już same skały są fenomenem ...
Lidia K napisał(a):Dla Greków też pewnie miejsce wyjątkowe.
Lidia K napisał(a): I pewnie chętnie tam wracają, ja też wróciłabym bo przecież mogliśmy zwiedzić jeszcze jeden niewielki klasztor Świętego Mikołaja Anapafsa i może udało by mi się zrobić zdjęcie fresku "Adam nazywa zwierzęta" a tak pokażę tylko linka do strony klik ze zdjęciem fresku.
Jest jeszcze jeden klasztor (oficjalnie zamknięty) ale położony jak żaden inny w Meteorach bo w ścianie skały
(ze strony klik)
To jest klasztor Zwiastowania Najświętszej Maryi Pannie, żeby do niego trafić trzeba by się zapytać o drogę w Wielkim Meteorze. Idzie się pół godziny ścieżką.
plavac napisał(a):Druga wycieczka kajakowa za mną ! Prawdziwy imresjonizm !
plavac napisał(a):P.S. Siostry z Wielkim Bratem - już znajome
tony montana napisał(a):5 jednego dnia - niezle "trofeum" gratulacje
tony montana napisał(a):A tak bardziej powaznie, to jak zwykle wiekszosc zdjec po prostu FANTASTYCZNA
longtom napisał(a):Nam się poszczęściło. Wszystkie monastyry, które chcieliśmy odwiedzić były otwarte.
Ale ma to też swoje minusy.
Natłok wrażeń i obrazów powoduje, że trochę mi się te monastyry mylą.
Franz napisał(a):longtom napisał(a):Nam się poszczęściło. Wszystkie monastyry, które chcieliśmy odwiedzić były otwarte.
Ale ma to też swoje minusy.
Natłok wrażeń i obrazów powoduje, że trochę mi się te monastyry mylą.
Znam te minusy.
I bardzo je cenię.
longtom napisał(a):Granicę przekraczamy. Taką prawdziwą, z paszportami.Vjetar napisał(a):Nie obijać się, pisać, zdjęcia wstawiać...kiszkę pompować...
Trochę to trwa.
pzdr
weldon napisał(a):Bez paszportów byłoby ciekawiej.
mysza73 napisał(a):Pewnie się z kamieni musicie grubo tłumaczyć .
te kiero napisał(a):...albo mam zwidy, albo już te zakonnice gdzieś widziałem na forum
longtom napisał(a):weldon napisał(a):Bez paszportów byłoby ciekawiej.
Tą atrakcję pozostawimy do opisania innym.
kulka53 napisał(a):longtom napisał(a):weldon napisał(a):Bez paszportów byłoby ciekawiej.
Tą atrakcję pozostawimy do opisania innym.
Ta atrakcja już została opisana
W 2011 zapomnieliśmy wziąć