Ten lazurek, to najlepsze lekarstwo na to, co dzieje się za oknem .
longtom napisał(a):Z jakichś tajemniczych powodów, wśród odwiedzających Milos funkcjonuje teza, że lądem do Kleftiko dostać się nie można. Dla mnie, jedynym rozsądnym wytłumaczeniem tego faktu, jest lobby właścicieli jachtów i stateczków w Adamas i Pollonii. Dzięki temu mają więcej (i za więcej) klienteli do zaokrętowania.
longtom napisał(a):Popołudniową porą, w zatoce, było prawie pusto.
Lidia K napisał(a):longtom napisał(a):Z jakichś tajemniczych powodów, wśród odwiedzających Milos funkcjonuje teza, że lądem do Kleftiko dostać się nie można. Dla mnie, jedynym rozsądnym wytłumaczeniem tego faktu, jest lobby właścicieli jachtów i stateczków w Adamas i Pollonii. Dzięki temu mają więcej (i za więcej) klienteli do zaokrętowania.
I być może z tego samego powodu w naszej książeczce (ponad 100 stron) "Best of Milos in responsible tourism 2012" otrzymanej w IT w rozdziale poświęconym obszarowi Natura 2000 pokazane są tylko dwa szlaki: jeden do jaskini Sykia, drugi strumieniem Ntasifnou. Mieliśmy ze sobą mapki Milos ale na żadnej z nich nie było pieszych szlaków. Dzięki Wam poznaliśmy jeszcze dokładniej możliwości tej wyspy. Widać, że mieszkańcy Milos coś też w tym kierunku w ciągu ostatniego roku zrobili.
longtom napisał(a):Cześć Roxi, przypomniałaś sobie o Milosie.
Fajnie.
longtom napisał(a):Ale piosenkę znalazłaś
Cudzie kochany
Moje Bałkany
mysza73 napisał(a):Ten lazurek, to najlepsze lekarstwo na to, co dzieje się za oknem .
Lidia K napisał(a): Dzięki Wam poznaliśmy jeszcze dokładniej możliwości tej wyspy. Widać, że mieszkańcy Milos coś też w tym kierunku w ciągu ostatniego roku zrobili.
Kleftiko z góry to jednak nie to co z kajaka.
Lidia K napisał(a):Pięknie było, ciekawy dzień i dużo wrażeń
piotrf napisał(a):A może jest to celowe działanie w celu odbudowy biologicznej rejonu ( w innym razie turyści zadeptaliby go )
Tak robi się również u nas zamykając niektóre trasy turystyczne , żeby dać odpocząć naturze . Po okresie odbudowy często otwiera się je znowu , bardziej atrakcyjne , piękniejsze
Te miloskie skarby też trzeba chronić , a wody nikt chyba nie zadepcze
Roxi napisał(a):longtom napisał(a):Cześć Roxi, przypomniałaś sobie o Milosie.
Fajnie.
Nie musiałam sobie przypominać... bo nie zapomniałam
Kamyczki często oglądam
Roxi napisał(a):longtom napisał(a):Ale piosenkę znalazłaś
Cudzie kochany
Moje Bałkany
Lubię śpiewającego Grabowskiego, często w samochodzie słucham
... Poduszki, świeżą pościelFranz napisał(a):To się je obejrzy jeszcze raz od nowa.
Franz napisał(a):longtom napisał(a):Zapasy fotek powoli się kończą.
To się je obejrzy jeszcze raz od nowa.
weldon napisał(a):... Poduszki, świeżą pościelFranz napisał(a):To się je obejrzy jeszcze raz od nowa.
wakacje nad jeziorem
Dzielę na pół ...
tony montana napisał(a):To Ty TAKĄ LUNETĄ pykasz te lazury??!!
tony montana napisał(a):
To Ty TAKĄ LUNETĄ pykasz te lazury??!!
Nie pogardzę ja Ci nim
ajdadi napisał(a):longtom napisał(a):.
Pięknie
Bardzo skromnie powiedziane..
weldon napisał(a):Tylko żeby wam się co nie wykluło z tego na tym słońcu
Albo was zeżre, albo, co gorsza, będziecie musieli adoptować i wychować jak własne
dangol napisał(a):Triades super , nawet z tym wiatrem i wodorostami ...