Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac planowany i Brela przypadkiem

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 05.11.2012 22:35

Krzysztof i Lidia napisał(a):
Iwona75 napisał(a):
W każdym razie Podobuce będą zaraz po Borku 8)

Niechże juz BĘDĄ , bo czekam i czekam.....

Już nie mogą, bo jeszcze jest Borak 8) choć fakt, że... długo :roll:

Co do czekania, to teraz ja też..... czekam

To się już doczekałeś....na początek przynajmniej , a ja nadal Podobuce wypatruję.. :roll:
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 06.11.2012 16:58

Myślę, że się uporam.... w tym tygodniu :wink: z tymi Podubucami
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 06.11.2012 20:19

Po zwiedzeniu Borka nadszedł czas na odpoczynek :D Wracamy więc na plażę, a tam 8O chwila nieobecności i Jadran zupełnie... inny :roll: Spokojne do tej pory morze,.... się rozszalało :twisted: aczkolwiek nie widać było, żeby to komukolwiek specjalnie przeszkadzało :mrgreen: :oczko_usmiech:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 06.11.2012 20:26

podobne zjawiska spotykaliśmy w Cro :lol: .......nazywaliśmy to małym tsunami :wink: :lol:
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 06.11.2012 22:50

Jeszcze troszkę zabawy z falami :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozfalowane morze dość dziwnie wpłynęło na psychikę osób przebywających na plaży :roll: Niby dorośli ludzie 8O a jak.... dzieci :oczko_usmiech:

Moją zabawę przerwał w jednej chwili widok ze skarpy nad plażą :evil: Aż z niedowierzania przecierałem oczy 8O ..... słoną wodą. Znów pojawił się mój koszmar z Divnej :evil: a w zasadzie się.... pojawiła :!: policjantka z aparatem fotograficznym w kostiumie plażowym. I w dodatku znów mi samochód... pstryka 8O No żesz ....... :!: przecież tu żadnego zakazu nie było :roll: chyba , że coś przeoczyłem :?: o losie, drugi mandat w jednym tygodniu :?: :roll: :evil: w d.... z takim Peljescem. I tu zrodził się chytry plan :twisted: może uda nam się negocjować zamianę mandatu na jakąś inną..... karę :wink: Może tak niech nas skażą na dwa miesiące lekkich prac społecznych w.... Borku :lol: ostatecznie zgodzimy się nawet na powtórzenie kary przez.... trzy kolejne lata :mrgreen: albo nawet... cztery :oczko_usmiech: trudno niech to będzie kara o której nigdy... nie zapomnimy :twisted: :wink: Jednak zanim dotarliśmy do samochodu, policjantka... zniknęła :? I co teraz :?: Po chwili szczęście wreszcie się uśmiechnęło.... wraca :!: Ba, wraca, sama nas zaczepia:
- Coś tam coś tam from Poland ? - pyta. Kurde, ale jak jej odpowiedzieć, żeby mnie za próbę pobicia nie aresztowała :roll: jakoś tak mam, że przy językach.... zagranicznych, mocno ręcamy macham :roll: :wink: Tu jednak wyręczyła mnie Lidka:
- Yes - odpowiedziała.
- Lidia? - policjantka wskazując na żonę mą zapytuje 8O - Krzysztof? - wskazując na mnie 8O
Ło co chodzi :?: :evil: myślę sobie, Lidka też minę miała..... zdziwioną.
- Tak :!: - po polskiemu odpowiadam, cosik mi zaczyna świtać :idea:
- Sylwia, Sylwetka z cro pe el - ona na to również w naszym krajowym języku :D
Niby wiedziałem z kalendarza, że w tym czasie będziemy przebywać w podobnych okolicach ale nauczony poprzednimi wyjazdami, specjalnie nie spodziewałem się, że do takiego spotkania z kimkolwiek może dojść :oops: .... i to w takich okolicznościach.
W każdym razie "podstępna policjantka" okazała się bardzo sympatyczną dziewczynką :D mandacików do tej pory ani z Divnej, ani z Borka, nie przysłała :mrgreen: Fakt, że przez to wszystko pomysł z pracami społecznymi na Peljescu sam z siebie również niestety upadł :roll: to i tak.... pozdrav 8) :papa:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 06.11.2012 23:13

Hmmmmm......fajne musi być takie spotkanie :D
Może i mnie się kiedyś trafi :wink:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 07.11.2012 08:49

Krzysztof i Lidia napisał(a):W każdym razie "podstępna policjantka" okazała się bardzo sympatyczną dziewczynką

:P
Internet zbliża ludzi. :wink:
anubis2423
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubis2423 » 07.11.2012 10:58

temat Chorwacji zbliża ludzi :D :D :D :D :D
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 07.11.2012 22:27

Miecia napisał(a):Hmmmmm......fajne musi być takie spotkanie :D

Spotkanie fajne, gorzej po spotkaniu :wink:

kaszubskiexpress napisał(a):Internet zbliża ludzi. :wink:

anubis2423 napisał(a):temat Chorwacji zbliża ludzi :D :D :D :D :D

Może i zbliża, ale ile później tłumaczenia :roll: :wink: kto to był :?: skąd cię zna :?: itd itp :roll:
- Mnie zna 8O :?: przecież ciebie pierwszą pytała :!: - jakoś wybrnąłem :wink:

Lidka wcześniej na forum nie zaglądała :roll: dopiero po XV Zlocie aktywnie.... czyta :D choć nawet już coś napisała.... raz :!:

:papa: to od usypiającej Lidki pozdrowienia dla tych, których poznała w Firleju i dla tych których poznaje powoli wirtualnie :papa:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 07.11.2012 22:31

W takim razie dziękuję za pozdrowienia :papa: , również pozdrawiam :papa:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 07.11.2012 23:00

dziękuję i pozdrawiam
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 08.11.2012 13:26

Krzysztof i Lidia napisał(a):Jeszcze troszkę zabawy z falami :mrgreen:

I w dodatku znów mi samochód... pstryka 8O No żesz .......

Nie tylko samochód :twisted: :wink: :lol: :lol:
DSC_0852.jpg

i nie tylko Wasz :oczko_usmiech:
DSC_0846.jpg

Krzysztof i Lidia napisał(a):Po chwili szczęście wreszcie się uśmiechnęło.... wraca :!: Ba, wraca, sama nas zaczepia:
............to i tak.... pozdrav 8) :papa:

Tja.... zanim się "zdobyłam" na to żeby ... jednak podejść mój Mężuś miał niezły ze mnie ubaw :twisted: , bo ja troszku nieśmiała jestem :roll: :wink: galop myśli miałam jak Was zobaczyłam "podejdę , nie podejdę.... się wstydzę :oops: a może to nie Oni :? i co, ale chyba to jednak..... a co tam podejdę najwyżej spalę się ze wstydu" i tak w kółko :lol: dobrze, że prawie tygodniową opaleniznę miałam bo bym pewnie "czerwona jak burak" Was zagadała :lol: a tak to mam nadzieję jakiś "retusz był" a i o ile pamiętam to aparat w rękach trzymałam , dobrze że jest ciężki bo ręce też mi "wibrowały" :wink:

Pozdrawiam Sylwia :papa:
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 08.11.2012 20:08

Sylwetka&Gienuś napisał(a):
Krzysztof i Lidia napisał(a):Po chwili szczęście wreszcie się uśmiechnęło.... wraca :!: Ba, wraca, sama nas zaczepia:
............to i tak.... pozdrav 8) :papa:

Tja.... zanim się "zdobyłam" na to żeby ... jednak podejść mój Mężuś miał niezły ze mnie ubaw :twisted: , bo ja troszku nieśmiała jestem :roll: :wink: galop myśli miałam jak Was zobaczyłam "podejdę , nie podejdę.... się wstydzę :oops: a może to nie Oni :? i co, ale chyba to jednak..... a co tam podejdę najwyżej spalę się ze wstydu" i tak w kółko :lol: dobrze, że prawie tygodniową opaleniznę miałam bo bym pewnie "czerwona jak burak" Was zagadała :lol: a tak to mam nadzieję jakiś "retusz był" a i o ile pamiętam to aparat w rękach trzymałam , dobrze że jest ciężki bo ręce też mi "wibrowały" :wink:

Trzeba było cropelkową koszulkę założyć, sam bym zaczepił :P Jak tylko zobaczę kogoś w takim stroju, pierwszy podejmuję próbę zapoznania się 8)

W ten sposób poznałem na przykład :roll: ................................. nikogo :( ponieważ jeszcze nigdy nikokgo takiego nie.... spotkałem :roll:

:wink:

Sylwia 8O nie wiem czy zauważyłaś, ale cosik Ci się nick..... rozdwoił :wink:
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 09.11.2012 11:45

Jak ja uwielbiam takie za przeproszeniem zadupia... jak Borak... to miejsce idealne dla mnie, ale obiecałam drugiej połówce, że po tegorocznej długiej i męczącej podróży na Korculę w przyszłym roku pojedziemy gdzieś bliżej... :? więc Peljesac na razie odpada :(
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 09.11.2012 22:24

Krzysztof i Lidia napisał(a):Trzeba było cropelkową koszulkę założyć
Tak to nie ma :wink: toż to by była łatwizna :lol:
Sylwia 8O nie wiem czy zauważyłaś, ale cosik Ci się nick..... rozdwoił :wink:

Jak to się mówi ....dość przekazywania info i gapiostwa przez ramię :lol: :wink:

Pozdrowionka dla L i K :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Peljesac planowany i Brela przypadkiem - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone