Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac planowany i Brela przypadkiem

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 12.09.2012 12:01

Jeszcze kawałek w dół

Obrazek

I dojeżdżamy do parkingu, choć słowo parking troszkę górnolotnie brzmi :roll: szczególnie w miejscu gdzie stoi znak zakazu… parkowania 8O :evil: Ponieważ troszkę pojazdów tam stało, zatrzymujemy się i my. Co by jakiegoś mandaciku nie dostać postanowiłem… pilnować samochodu :wink: Reszta ekipy poszła na plażę a ja czujnie wokół, że w razie czego niby tylko na chwilkę :lol:
Rozglądam się i pstrykam przy okazji

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 12.09.2012 14:47

Krzysztof i Lidia napisał(a):Obrazek

No popatrz, popatrz tam na środku przy krzaczku, po lewej stronie swój czerwony kocyk dostrzegam :lol: :lol:
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 12.09.2012 19:16

Sylwetka napisał(a):
No popatrz, popatrz tam na środku przy krzaczku, po lewej stronie swój czerwony kocyk dostrzegam :lol: :lol:

Powiedzmy, że kocyk nie odegra tu istotniejszej roli :twisted:
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 12.09.2012 19:33

Troszkę oddaliłem się niebezpiecznie od samochodu :evil: wracam więc, dalej pstrykając po drodze

Obrazek

Obrazek

I… co widzę 8O A chodzi sobie jakaś blondyneczka i mój pojazd…. fotografuje :roll: Kuźwa, ja tu jakiegoś radiowozu wyglądam albo lawety a ci Chorwaci tacy… przesprytni :evil: Co tu zrobić :?: Ano… nic :!: Co tu z władzą dyskutować, zdjęcie ma :evil: zakaz był :evil: trzeba się z losem pogodzić, mandat pewnie pocztą doślą. Tylko czemu ona się akurat na mój samochód uwzięła :?: :evil: Inne dziwnie beztrosko mijała. Pewnie nie lubi Polaków :roll: - myślę sobie. Utwierdziłem się w tym przekonaniu, widząc jak inną przejeżdżającą Skodę o numerach KRA……pstryknęła 8O ale czym jej ten kierowca zawinił :? Może jakiś fotoradar ma jeszcze w aparacie a on może rzeczywiście za szybko jechał. Widać, że wyraźnie wyczulona na nasze krajowe numery rejestracyjne :!: W sumie to KRA to mogę zrozumieć :wink: ale moje mazowszańskie nambery :oczko_usmiech: Jeszcze tak dla niepoznaki jakieś widoczki sobie pstryknęła, że niby… turystka :roll:
Zdrażniła mnie…. mocno :evil: ale jakoś to sobie wytłumaczyłem, że w tak do końca to niej jej wina :roll: że taka praca :roll:

Dla nerw ukojenia , pstryknąłem sobie jeszcze widoczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 12.09.2012 20:20

i poszedłem na plażę :? A co mi tam :!: Teraz mogę sobie… parkować :evil: Bilet mi doślą… pocztą.

Na plaży.... gdzie tu się położyć :?: Rok wcześniej w Tucepi widząc wolny skrawek, szybciutko zajmowaliśmy i po problemie :wink: a tu 8O :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 12.09.2012 21:33

Szukając dobrego lokum plażę przeszliśmy wzdłuż i wszerz, to drugie dość szybo poszło :wink: Co dalej :?:

Dalej jest Duba :lol: może tam coś znajdziemy :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 12.09.2012 22:41

Krzysztof i Lidia napisał(a):I… co widzę 8O A chodzi sobie jakaś blondyneczka i mój pojazd…. fotografuje ...
Tylko czemu ona się akurat na mój samochód uwzięła :?: :evil: Inne dziwnie beztrosko mijała.

Pewnie pstryknęła naklejkę cro-forum. Możesz się spodziewać zdjęcia w innym temacie :lol:
Sylwetka...
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylwetka... » 13.09.2012 05:48

Krzysztof i Lidia napisał(a):I… co widzę 8O A chodzi sobie jakaś blondyneczka i mój pojazd…. fotografuje ...
Tylko czemu ona się akurat na mój samochód uwzięła :?: :evil: Inne dziwnie beztrosko mijała.

:lol: :lol: Blondynka i to tleniona ... nie wiem czy wiesz ale twoje zdjęcie już wisi w gablotce prze kempingu z napisem "tych Państwa nie obsługujemy " :lol: :wink: Nie trzeba było parkować przy zakazie :twisted: a na dole był taki piękny duuuży parking, prawie pusty, i jeszcze byś 2 "szkody" upolował" :wink: :lol:
Pozdrawiam Sylwia :oczko_usmiech:
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 13.09.2012 08:28

Sylwetka napisał(a):

Blondynka i to tleniona

To jeszcze taki dodatkowy... kamuflaż :evil: :wink:

Sylwetka napisał(a):Nie trzeba było parkować przy zakazie :twisted:

Człowiek ponoć... na błędach się uczy :oops: :wink: :oczko_usmiech:
Pozdrav :papa:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 13.09.2012 09:05

Wysilam wyobrażnię i nijak sobie tego znaku zakazu nie mogę przypomnieć !

My parkowaliśmy przy drodze, lub w tej małej zatoczce , z której chyba część fotek była robiona.

I nikt nas nigdy fotografować nie chciał :roll:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 13.09.2012 09:31

Krzysztof i Lidia napisał(a):Czas na osławioną Divną :D

:lol:
Coś co tygryski lubią najbardziej. Raj na ziemi! Przy wyspie pływa mnóstwo dużych, czarnych ryb ;)
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 13.09.2012 10:15

Roxi napisał(a):
Krzysztof i Lidia napisał(a):Czas na osławioną Divną :D

:lol:
Coś co tygryski lubią najbardziej. Raj na ziemi! Przy wyspie pływa mnóstwo dużych, czarnych ryb ;)

A wielkie kraby siedzą pod skałami
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 13.09.2012 12:54

Iwona75 napisał(a):Wysilam wyobrażnię i nijak sobie tego znaku zakazu nie mogę przypomnieć !

Ja mam tak, że na znaki zwracam uwagę, choć nie zawsze się do nich stosuję :wink:

Dla przypomnienia coś tam wykadrowałem, tylko, że od tyłu widoczne :roll: Jadąc od Trpanj, był taki sam. Czerwona otoczka, czerwone przecinające się prostopadle pasy, reszta niebieska :|

Obrazek

Iwona75 napisał(a):
I nikt nas nigdy fotografować nie chciał :roll:

Cóż ta blondyneczka... w różnych miejscach się kręciła :evil: :lol: :wink:
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 13.09.2012 14:36

Czyli dokładnie na przeciwko parkowaliśmy .

Raz przy drodze , jak pozostali , bo tam już miejsca nie było.

A znak od strony Trpanj na pewno przegapiliśmy , sugerując się tym , że jak wszyscy tak parkują , to pewnie wolno... :papa:
Krzysztof i Lidia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysztof i Lidia » 13.09.2012 19:12

Trzeba chyba tą Dubę dokończyć...

To jej bardziej nadmorskie okolice

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Plaża w Dubie

Obrazek

Obrazek

I jeszcze inna plaża, jakby.... za Dubą.

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży