Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac- Orebic, Zuljana?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Irmina76
Globtroter
Peljesac- Orebic, Zuljana?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irmina76 » 04.03.2006 15:12

Witam na forum,

Za oknem snieg , a juz marzę o wrześniowym wypadzie do Chorwacji.
Mam 4-letniego synka i męża, którym lubi ponurkować amatorsko. Chcemy zobaczyć Dubrownik i Kurczulę.

Zastanawiam się nad miejscowością Zuljana, polecaną na forum.W Zuljanie podobno jest spokojnie i ładna plaża dla dzieci, ale nie chcemy się zanudzić.
Jak myślicie co wybrać Orebic czy Zuljanę?
Czy w Orebicu są też ładne plaże i czy wrześniu jest tam tłok na ulicach i na plażach?

Dziekuję i pozdrawiam
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 04.03.2006 15:58

Jeśli nie lubicie się nudzić... to raczej Orebić choć Zulja też fajna ale zdecydowanie mniejsza i bardziej kameralna.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 04.03.2006 17:00

Irmina76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Irmina76 » 04.03.2006 19:17

petris napisał(a):http://www.funclub.pl/galeria/thumbnails.php?...

to okolice Orebića

Nie mogę otworzyć linka :(
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 04.03.2006 21:51

Irmina76 napisał(a):
petris napisał(a):http://www.funclub.pl/galeria/thumbnails.php?...

to okolice Orebića

Nie mogę otworzyć linka :(

moze w adres wpiszesz http://www.funclub.pl/ to jest strona glowna i klikniesz galeria.

Mnie to zastanawia, bo wiele linkow z Forum nie moge otworzyc ,dopiero po wpisaniu w adres.Wszystkie operacje przeprowadzilam i mam w dalszym ciagu problem. na innych Forach, wszysko wchodzi bez problemu.
Moze cos poradzi Administrator lub moderator
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 04.03.2006 22:09

My jedziemy do Orebicia :)

Poczytaj ten wątek forum/viewtopic.php?t=9772

Pytałam prawie o to samo ;)
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 05.03.2006 17:50

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2006 19:11

W Orebicu byłem w ubiegłym roku 2 tygodnie, plusów jest kilka ..jak zawsze, ale jeden wielki minus - niestety, czy to sie komuś podoba, czy nie - smoła na plaży, klejąca się do kamyczków, pochodząca chyba z przepływajacych promów. Oczywiście jednym ona przeszkadza, a innym nie, ale moim zdaniem są miejsca czyściejsze w HR i wtedy nie mam dylematu czy przyklei mi sie ona do d..... czy nie. Tak na marginesie są miejsca w tej miejscowości, gdzie prowadzi się sprzedaż maslinowego uglja....wiadomo do czego on służy....żeby trampki ze smoły umyć przed powrotem do domu :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.03.2006 21:30

slapol napisał(a):W Orebicu byłem w ubiegłym roku 2 tygodnie, plusów jest kilka ..jak zawsze, ale jeden wielki minus - niestety, czy to sie komuś podoba, czy nie - smoła na plaży, klejąca się do kamyczków, pochodząca chyba z przepływajacych promów. Oczywiście jednym ona przeszkadza, a innym nie, ale moim zdaniem są miejsca czyściejsze w HR i wtedy nie mam dylematu czy przyklei mi sie ona do d..... czy nie. Tak na marginesie są miejsca w tej miejscowości, gdzie prowadzi się sprzedaż maslinowego uglja....wiadomo do czego on służy....żeby trampki ze smoły umyć przed powrotem do domu :lol:

widzę ,ze bardzo propagujesz wypoczynek w cro :D :D :D
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 05.03.2006 23:02

To samo spotkało nas na Hvarze.Na każdej plaży kamyczki były zlepione smoła.Do dzisiaj kalimatki nie moge doczyścic.Lecz nie narzekajmy, na plazach Francjii i Hiszpanii to jest wielkim problemem.Po prostu jesli juz musimy sie wylegiwac szukajmy plaż z półkami skalnymi. :) :)
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 06.03.2006 08:32

To nie można podjechać pare kilometrów gdzies dalej żeby sie wykąpać i poopalać ?? Chyba w okolicach jest mnóstwo urokliwych miejsc???

PS napiszcie o plusach po raz pięćdziesiąty ))
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 06.03.2006 22:07

petris napisał(a):To samo spotkało nas na Hvarze.Na każdej plaży kamyczki były zlepione smoła.Do dzisiaj kalimatki nie moge doczyścic.Lecz nie narzekajmy, na plazach Francjii i Hiszpanii to jest wielkim problemem.Po prostu jesli juz musimy sie wylegiwac szukajmy plaż z półkami skalnymi. :) :)

8O A ja na Hvarze nigdzie tego nie spotkałam. Więcej ! Nie zdarzyło mi się to nigdy podczas moich wizyt w HR.
I mam nadzieje, że nie natrafie na takie przyjemności na plązy :evil:
Stacja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stacja » 07.03.2006 20:34

Byłem w zeszłym roku w Orebicu i miałem rewelacyjną plażę , nie było mowy o żadnej smole , jedne z ciekawszych widoków i fajne wyprawy pontonem na malownicze dzikie tereny.Jedyne co mnie lekko wkurzało to ......szum drzew.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 07.03.2006 22:59

Pocieszyłes mnie ,my tez mamy ponton,ale silnik elektryczny nie spalinowy,lubimy ze soba rozmawiac,no i troche ciszy tez sie przydaje. Jezdzimy od wielu lat.Ciesze sie,ze jak zwykle trafimy na piekne dzikie tereny.Moj mąż, nurkowanie i windsurfing, a ja biegam po gorkach. :D :D :D :D
akamed
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) akamed » 14.03.2006 16:44

Hej Cromaniak a co z windsurfingiem gdzie jechac i czy wypożyczać sprzęt czy brać swój?Na tydzień jedziemy na wyspę Hvar do Stari gradu,a na drugi cos jeszcze chcemy poszukać ,może na miejscu? :roll:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne