napisał(a) ally » 15.04.2005 18:42
Już śpieszę z informacjami.
Zacznę od tego, że w zeszłym roku miałam dokładnie taki sam dylemat ... wielkośc plaży w Jagodnej. Wydawała mi się strasznie mała.
Po weryfikacji
:
Kemp Lilli to dwie plaże żwirowe w tym jedna większa a druga mniejsza odzielona od pierwsze skałką (można do niej zejść z drugiej strony kempu lub brodząc w wodzie po kolana), plus plaża skalista (same skały z zejściem do wody - drabinka) i patrząc z kempingu w lewą stronę jakieś 200 do 300 m płaskich skał schodzących do wody ( z tym, że bez drabinki
i odrazu głęboko).
Mniejsza plaża żwirowa to miejsce FKK i tych, którym golsaki nie przeszkadzą. Większa ( nie mylić z dużą) jest "tekstylna)..... skałki jak kto lubi tam żadko kto bywa.
Zatłoczenie -> ja byłam dwa tygodnie w drugiej połowie lipca. Z miejscem i spokojem nie było problemów, nieco większy tłok był przed samym wyjazdem w jeden dzień... do tej pory nie wiem czemu hehehe.
Uznałam, ze to nadchodzący ... sierpień czyni taki tłok ( na kempingu namiotów nie było aż tak wiele) ale zaraz po mnie ( tylko przepakowali autko) wyruszyli w to samo miejsce moi rodzice na trzy tygodnie od początku sierpnia i nie narzekali na tłok a zapatrywania na spokój mają podobne jak ja.
Na Hvarze nie można niestety oczekiwać całkowitej pustki na plażach bo jest ich jak na lekarstwo
Jeśli już Hvar to jedynei Lilli lub Milna ewentualnie Mlaska reszta... odpada- jak zobaczyłam kempingi w Jelsie to mi łzy w oczach po 22h drogi staneły ale dzięki FORUMOWICZOM TRAFIŁAM DO JAGODNEJ!!!!