PLAŽA 20267 KUČIŠTE - VIGANJ 4, Od Gaja 66, A. Šeparović (020)719-062
PLAŽA 20267 KUČIŠTE - VIGANJ 4, P. Hektorovića 54, M. Džubur (020)719-061
Walt napisał(a):Zdarzyło się komuś rezerwować termin na kempingu Divna? Nie odpowiadają na maile ani na fejsbukowe wiadomości, a że ekipa dość liczna się wybiera to nie chciałbym jechać w ciemno.
Jak byliśmy w 2014 to kilka przyczep stało również w części zadrzewionej... tam gdzie rosną oliwki, lecz większą budą tam się nie wciśnie... chyba że przed lub po sezonie kiedy jest luz. Z wydostaniem się z budą nie ma problemu, nic nie wyjedzie bo normalnie mijają się 2 auta jeszcze z zapasem a nachylenie wcale nie jest jakieś strome. Węziej jest dopiero za Divna w kierunku Duby. Skoro jest kemping w tym miejscu i zjeżdżają na niego zestawy to znaczy że da sięWalt napisał(a):... Temat kempingu sobie odpuściłem po dokładniejszym rekonesansie tego lata - po pierwsze - przyczepy jeśli już są, to stoją na plaży - lokalizacja piękna, ale w pełnym słońcu, a po drugie - z przyczepą mógłbym mieć problem z podjechaniem, szczególnie gdybym trafił na kogoś z naprzeciwka. Może kiedyś....
Na Nevio mieszkałam w 2014 w ostatniej dekadzie lipca. Parcele duże także auta stoją na nich. Wjazd bez rezerwacji i ciągle były wolne miejsca. Nevio jak i kilka pobliskich kempinów, opisywałam gdzieś tu na forum a na pewno też tukejcik89 napisał(a):Witam,
mam pytanie odnośnie campingu Nevio - czy obok namiotu można postawić samochód, czy są tam przewidziane parkingi z dala od miejsca ulokowania się?
Zastanawiamy się nad Nevio w terminie od 10.06.2018 - teoretycznie jeszcze przed sezonem, więc moje kolejne pytanie o obłożenie? Jechać w ciemno czy rezerwować
kema222 napisał(a):Witam,
Vrila-
- dostępności lodówek ( czy są gdzie na kempie zbiorowe lodówki, których można korzystać, trzymać własne jedzenie w ciągu dnia) - lodówki sa i nawet zamrażarki
- dostępności kuchni - nie widziałem
- pozwolenia dotyczącego stosowania grilla: wiem, że z powodu pożarów najczęściej jest zakaz, widziałam też na Divnie są stojące kamienne grille, rozumiem trzeba mieć własny węgiel? Czy kuchenke elektryczna koło namiotu rozstawię, czy też zbyt duże zagrożenie pożarowe? - grila tradycyjnego koło namiotu nie zrobisz, ale kuchenkę elektryczną spokojnie możesz używać,
- dostępność sklepu. Generalnie lubimy zadupia, ale ważne, by w odległości jazdy autem ok. 15 min był jakiś market czy sklep, na Peljesacu widzę górki niemałe, jeśli trzeba pokonywać przepaści do Trpanij by kupić zgrzewkę wody lub wyskoczyć z dziećmi na lody to odpadamy. Że Vrila na uboczu, a jednak można rybkę i lody latwo kupić to wiem, dlatego korci. No i szakale korcą - sklep jest po drodze do Trpanj, jakieś 500-600m no i kilka sklepów już w samym miasteczku, możesz wybrać dwie drogi. Jedna to ulicą a druga nadmorską promenadą (wybetonowaną scieżką wzdłuż wybrzeża nad samym morzem - ta jest swietna na spokojny spacer)
- ciepła woda: nie jest to jakiś mus, mogę myć się lodowatej, jak jest super miejscówa, ale chcę się przygotować psychicznie - wszystko zalezy od prądów i wiatru, różnie bywa,
- cisza nocna - jak z nią na tych kempach? Uwielbiam o 23 szeptać koło namiotu, nie znoszę nocnych imprez na kempingach. Na Mljecie tylko taka kultura, czy wszędzie? - raczej było cicho, chociaż oglądanie przez polskich januszy na rzutniku kabaretów wieczorem było słychać jednak od ok. 23 stosowali sie do ciszy nocnej. Imprez przez 3 tygodnie nie słyszeliśmy.
kema222 napisał(a):Ach, no i jak z tłokiem w pierwszej połowie lipca, jak ktoś był. Tłoku nie lubimy.