Hmmm jesli chodzi o camp Lupis to chyba my jesteśmy weteranami.
W tym roku jedziemy 8 raz na ten kemping i zazwyczaj spędzamy tam minimum 2 tygodnie a w tym roku może więcej.
Kamping Lupis jest prowadzony przez rodzinę Lupis (Ivan, Vinka i Djani) należy do jednych z najstarszych kampingów w Chorwacji !!!. Mały, bezpieczny, czysty, cichy (jedyne chałasy to od wyjących w nocy szakali). Plac na kampingu wyrównany wysypany drobnym kamykiem - nie pylący w cieniu starych oliwek i fig. Przy samym kampingu plaża z wysypanymi kamyczkami i pomostem oraz kilka ławek w cieniu pini.
Jeśli ktos marzy o piasku to w Loviste znajdzie go idąc w kierunku centrum wioski jakieś 400 metrów !!!. Samo Loviste ma jedna z najdłuższych lini brzegowych prawie 40 km i kilka pięknych zatok z zejściem do morza.
Jackar napisał(a):Witam
Odświeżę temat.
Już trzy lata nie byłem w CRO. Teraz się wybieram w ciemno na kamp Perna, ale znajomy trochę mnie postraszył że mogę nie znaleźć miejsca, bo w tamtym roku podobno ograniczyli miejsca namiotowe na koszt bungalowów.
Czy możecie coś poradzić, gdzie w razie czego uderzyć?
Jackar napisał(a):Dzięki
Celem głównym jest Perna. Ale na Pelješac wjeżdżam w niedzielę wcześnie rano i mam zamiar obadać po drodze kilka kampów m.in.: Prapratno, Punta-Mokalo, Paradiso.
Ostatnie posty z tego tematu są z przed dwóch lat, więc jakby ktoś miał jakieś sugestie lub opinie to chętnie poczytam. Może coś się pozmieniało (nowe sanitariaty, powiększone kampingi)
Sylwetka&Gienuś napisał(a):Jackar napisał(a):Dzięki
Celem głównym jest Perna. Ale na Pelješac wjeżdżam w niedzielę wcześnie rano i mam zamiar obadać po drodze kilka kampów m.in.: Prapratno, Punta-Mokalo, Paradiso.
Ostatnie posty z tego tematu są z przed dwóch lat, więc jakby ktoś miał jakieś sugestie lub opinie to chętnie poczytam. Może coś się pozmieniało (nowe sanitariaty, powiększone kampingi)
Tu niestety nie pomogę bo w tym roku będzie to nasz.... pierwszy raz kempingowy
Staram się śledzić od pewnego czasu wszelkie "nowinki" ale nic nie znalazłam. My wyjeżdżamy w sobotę, ale na Pelješac dotrzemy dopiero kole 17 no chyba, że w Orašacu na kempingu nie będzie miejsca
Jackar napisał(a):
A kamp już macie wybrany, czy jedziecie w ciemno?
Sylwetka&Gienuś napisał(a):Jackar napisał(a):Dzięki
Tu niestety nie pomogę bo w tym roku będzie to nasz.... pierwszy raz kempingowy
Staram się śledzić od pewnego czasu wszelkie "nowinki" ale nic nie znalazłam. My wyjeżdżamy w sobotę, ale na Pelješac dotrzemy dopiero kole 17 no chyba, że w Orašacu na kempingu nie będzie miejsca
Jackar napisał(a):
Właśnie wszedłem na stronkę kampu w Orašacu. Muszę przyznać, że wygląda bardzo, bardzo (plaża, zacienienie, odległość do Dubrownika).
Z twojego postu zrozumiałem, że pierwszeństwo ma Orašac, a w drugiej kolejności Duba.
Kiedy się tam wybieracie?