Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac - Jestem zawiedziony popgodą

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jgx1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jgx1 » 24.07.2011 21:08

siedzimy w Orebic - wczoraj (sobota) nie było plaży ale lało raz, dziś leje co chwile, wyjeżdzamy w czwartek i dopiero wtedy zapowiadają ocieplenie - w zeszłym roku (mój pierwszy wyjazd do Cro) też nie było szału - STWIERDZAM ŻE CHORWACJA JEST DO BANI - człapać się 1500km w jedną strone żeby siedzieć w apartamencie? Odrazu zaznaczam że to MOJE odczucia - cóż ma do tego prawo, wiem że zaraz posypią się na mnie gromy - nic nie poradze że zawiodłem się na tym kraju - niestety piękne widoki, ciekawy kraj do zwiedzania i Jadran nie zrekompensowały mi braku pogody :(
pozdro 4all
Ostatnio edytowano 24.07.2011 21:14 przez jgx1, łącznie edytowano 1 raz
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 24.07.2011 21:11

Ej, no nie przesadzaj. Dzisiaj rzeczywiście było kiepsko. Ale wczoraj była fajna pogoda na jakąś wycieczkę na przykład. Jest tyle fantastycznych miejsc w okolicy. No chyba, że nastawiliście się zdecydowania na plażowanie to nie fajnie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.07.2011 21:12

jgx1 napisał(a):siedzimy w Orebic - wczoraj (sobota) nie było plaży ale lało raz, dziś leje co chwile, wyjeżdzamy w czwartek i dopiero wtedy zapowiadają ocieplenie - w zeszłym roku (mój pierwszy wyjazd do Cro) też nie było szału - STWIERDZAM ŻE CHORWACJA JEST DO .......... - człapać się 1500km w jedną strone żeby siedzieć w apartamencie?

Info z Peljesca, 15km od Orebic. Lampa, 30C, od maja nie padało. Borak Dingac.
jgx1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jgx1 » 24.07.2011 21:23

Aldonka napisał(a):Ej, no nie przesadzaj. Dzisiaj rzeczywiście było kiepsko. Ale wczoraj była fajna pogoda na jakąś wycieczkę na przykład. Jest tyle fantastycznych miejsc w okolicy. No chyba, że nastawiliście się zdecydowania na plażowanie to nie fajnie.

nie jestem idiotą i nie oczekuje 100% wypełnienia wczasów piękną pogode - wczoraj mogłem przeżyć, dziś też - rozumiem że to normalne wszystko wskazuje na to ze ociepli się w dniu mojego wyjazdu (czwartek!) a to oznacza że połowa moich wymarzonych wczasów będzie do kitu!
Że jest dużo ciekawych miejsc to wiem - byłem na na jednym końcu (Loviste) w Dubrowniku Trstenicu, i mam kilka planów Trpanij, Duba, Divna, oraz inne małe dziurki ale jak dla mnie to średnia przyjemność oglądać to w deszczu
pralf1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pralf1 » 24.07.2011 21:38

Niestety prognozy mówią że dopiero mają nadejść upały z końcem miesiąca , dla mnie to wielkie szczęscie bo jadę 30-go w sobote.....
cyborglubin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyborglubin » 24.07.2011 21:45

jgx1 napisał(a):siedzimy w Orebic - wczoraj (sobota) nie było plaży ale lało raz, dziś leje co chwile, wyjeżdzamy w czwartek i dopiero wtedy zapowiadają ocieplenie - w zeszłym roku (mój pierwszy wyjazd do Cro) też nie było szału - STWIERDZAM ŻE CHORWACJA JEST DO BANI - człapać się 1500km w jedną strone żeby siedzieć w apartamencie? Odrazu zaznaczam że to MOJE odczucia - cóż ma do tego prawo, wiem że zaraz posypią się na mnie gromy - nic nie poradze że zawiodłem się na tym kraju - niestety piękne widoki, ciekawy kraj do zwiedzania i Jadran nie zrekompensowały mi braku pogody :(
pozdro 4all

Szkoda komentować. Jestem trzeci raz w chorwacji i zawsze jestem ponad 10 dni lub więcej i mam zawsze to samo 5 dni pogoda super 5 dni pada ale nigdy nie powiem ze zwiodłem się chorwacja !!!! Nie wiem czy chciało by mi się jechać tyle km aby później pisać ze jestem zawiedziony. W czasie kiepskiej pogody zawsze organizujemy z familia wycieczki po okolicy a jak jest pogoda to plażowanie ładowanie akumulatorów !!! Trzeba było sprawdzić sobie pogodę na kilka dni i pojechać nad Bałtyk ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.07.2011 21:53

A ja byłem 11 razy i nie pamiętam, żebym miał choć raz więcej niż jeden dzień na 2 tygodnie niepogody...
olutek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olutek » 24.07.2011 22:09

Dołączam do pechowców. W środę powitała nas ulewa i burza. Od tej pory w nocy pada codziennie,a burza była już parę razy :( Jedynie piątek mieliśmy ładny, byliśmy na wyspie KRK. Dziś lało w nocy i cały dzień!!Calutki i to nie był mały deszczyk!! Była może godzinka przerwy, wyszliśmy na lody chociaż i pędem wracaliśmy tak lało.
Jestem w Chorwacji pierwszy raz, marzyłam żeby tu przyjechać i podoba mi się. Jednak zła jestem na siebie, bo bezgranicznie ufałam,że całe lato(a już lipiec sierpień to na 100% jest tu gorąco) i się zawiodłam:(
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 24.07.2011 22:11

Bocian napisał(a):A ja byłem 11 razy i nie pamiętam, żebym miał choć raz więcej niż jeden dzień na 2 tygodnie niepogody...

Ja mam podobnie. Na 5 pobytów w Cro ten ostatni trochę bardziej deszczowy i to dopiero w drugim tygodniu pobytu. Na poprzednich jakiś tam przelotny deszczyk czy burza ale raczej z tego co pamiętam w nocy. A tak lampa non-stop.
erci
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) erci » 24.07.2011 22:13

Bocian nie reklamuj tego tak bo od przyszłego roku każdy rodak będzie brał urlop w tym terminie co ty ;) co gorsza będzie jeżdzić w to samo miejsce w które się wybierzesz ;)
Ja też w tamtym roku nie miałem super pogody a mimo to w tym roku po raz 2 planuję cro (przynajmniej miałem okazję coś zobaczyć zamiast leżeć plackiem na plaży) ;)
jgx1 nie poddawaj się- do 3 razy sztuka :)
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 24.07.2011 22:14

olutek napisał(a):Dołączam do pechowców. W środę powitała nas ulewa i burza. Od tej pory w nocy pada codziennie,a burza była już parę razy :( Jedynie piątek mieliśmy ładny, byliśmy na wyspie KRK. Dziś lało w nocy i cały dzień!!Calutki i to nie był mały deszczyk!! Była może godzinka przerwy, wyszliśmy na lody chociaż i pędem wracaliśmy tak lało.
Jestem w Chorwacji pierwszy raz, marzyłam żeby tu przyjechać i podoba mi się. Jednak zła jestem na siebie, bo bezgranicznie ufałam,że całe lato(a już lipiec sierpień to na 100% jest tu gorąco) i się zawiodłam:(

Skoro masz dostęp do neta to zobacz sobie że praktycznie cała Europa jest w zasięgu jakiś paskudnych deszczowych niżów, no chyba ze wakacje spędzałabyś w Rosji. Gdzie byś nie była miałabyś deszcz. Taka pogoda w Cro to naprawdę rzadkość.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.07.2011 22:16

erci napisał(a):Bocian nie reklamuj tego tak bo od przyszłego roku każdy rodak będzie brał urlop w tym terminie co ty ;) co gorsza będzie jeżdzić w to samo miejsce w które się wybierzesz ;)
Ja też w tamtym roku nie miałem super pogody a mimo to w tym roku po raz 2 planuję cro (przynajmniej miałem okazję coś zobaczyć zamiast leżeć plackiem na plaży) ;)
jgx1 nie poddawaj się- do 3 razy sztuka :)

A niech sie wybierają :) Dla mnie miejsce będzie...
olutek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) olutek » 24.07.2011 22:23

Podszywacz-wiem, że tak jest w większości Europy i wiem,że w Chorwacji to rzadkość. Nasi gospodarze mówili,że to jakiś ewenement :( Dlatego napisałam,że jestem pechowcem. Tuż przed naszym przyjazdem upały i za tydzień powrót upałów :(
Więc niech nikt nie bierze urlopu nigdy wtedy kiedy ja :D :D
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 24.07.2011 22:27

olutek napisał(a):Podszywacz-wiem, że tak jest w większości Europy i wiem,że w Chorwacji to rzadkość. Nasi gospodarze mówili,że to jakiś ewenement :( Dlatego napisałam,że jestem pechowcem. Tuż przed naszym przyjazdem upały i za tydzień powrót upałów :(
Więc niech nikt nie bierze urlopu nigdy wtedy kiedy ja :D :D

Oj tam, od razu pechowcem. Ja też na kilka wyjazdów na narty miałem na każdym z nich max. 2 dni słoneczne, reszta to mgły, zadymki śnieżne lub inne kataklizmy. Znajomi wracali opaleni, szczęśliwi a ja "jak zwykle" nie trafiałem z pogodą. Głowa do góry, ja uważam że wszystkich meteorologów należy wysłać do innej roboty, szczególnie tych z accuweather. Tam to już piszą mega bzdury. Najbardziej sprawdziła mi się do tej pory prognoza na onet.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 24.07.2011 22:36

A nie lepiej było jechać na Hel?
:D

Też półwysep, tez tyle samo kosztuje, też jest taka sama pogoda a przynajmniej nie stoicie w korkach przed bramkami na autostradach. :lol:
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies