Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljeśac i Vis 2014 - zabawa w kotka i myszkę z AccuWeather

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karin74
Cromaniak
Re: Peljeśac i Vis 2014 - zabawa w kotka i myszkę z AccuWeat

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 14.06.2017 21:30

Na walizce tak...jutro wyjazd na rocznicę ślubu. A do Komizy jedziemy 3 lipca...już nie mogęsię doczekać....zobaczymy jak wyjdzie z tym pokojem....ale nawet jak nie będzie pokoju z balkonem to nic...jadę do Croati mojej kochanej...
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.06.2017 22:12

Kurde! Super historia z tymi lalkami Chorwatkami! NIezłe z nich turystki. Myślę, że moja siostrzenica dałaby się w to wkręcić. Takie opowieści uwielbia :) Kradnę!

Miałam plan wyrwać sie z Istrii (z Puli) na 1dzień do Wenecji też wodolotem. Nie udało się, bo byliśmy tam tylko przez 7 dni i nas wessały miasteczka Istrii. Za to w tym roku w majówkę czesaliśmy Wenecję przez 3 dni oraz pobliskie wysepki Murano i Burano. Cudnie było :) Te kilka godz. to naprawdę malusio, wpaść i wypaść :( Będzie duży niedosyt, po dopłynięciu będziecie mieli ok. 5 h na miejscu a tam czas zapitala jak wściekły. Mając do wyboru wcale a troszkę, warto jednak wybrać choć troszkę :) Ściągnij sobie aplikację z mapką miasta Venice Travel Guide - działa offline, bardzo przydatna w poruszaniu się :) My trochę pieszo i trochę vaporetto. Bilety 3 dobowe zwróciły się już pierwszego dnia :)
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 15.06.2017 10:01

gusia-s:
Te kilka godz. to naprawdę malusio, wpaść i wypaść :( Będzie duży niedosyt, po dopłynięciu będziecie mieli ok. 5 h na miejscu

Ha, ja rok temu na majówkę miałam zarezerwowany uroczy pensjonat na Lido w pierwszej linii brzegowej, cena promocyjna z Booking.com. Z Lido taksówki wodne do Wenecji i wysepki.Miałam wszystko zaplanowane, ale miesiąc wcześniej bank udzielił mi kredytu hipotecznego, na który mało liczyłam.Tak więc zamiast Wenecji miałam przeprowadzkę i remont.
Ale ja tam w końcu kiedyś wyląduję.Może ,faktycznie szkoda zachodu na te 5 h...Poszukam podobnej oferty jak ta z Bookingu sprzed roku.

Dzięki za podpowiedzi.
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 15.06.2017 10:03

karin74 napisał(a):Na walizce tak...jutro wyjazd na rocznicę ślubu. A do Komizy jedziemy 3 lipca...już nie mogęsię doczekać....zobaczymy jak wyjdzie z tym pokojem....ale nawet jak nie będzie pokoju z balkonem to nic...jadę do Croati mojej kochanej...

Karin, gratulacje i wielu lat szczęśliwości małżeńskiej :!: :D Bo dobrze rozumiem,że to Twoja rocznica? :roll:
Która to? Dokąd jedziecie?
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 15.06.2017 11:56

Katerina napisał(a):
karin74 napisał(a):Na walizce tak...jutro wyjazd na rocznicę ślubu. A do Komizy jedziemy 3 lipca...już nie mogęsię doczekać....zobaczymy jak wyjdzie z tym pokojem....ale nawet jak nie będzie pokoju z balkonem to nic...jadę do Croati mojej kochanej...

Karin, gratulacje i wielu lat szczęśliwości małżeńskiej :!: :D Bo dobrze rozumiem,że to Twoja rocznica? :roll:

Która to? Dokąd jedziecie?

Katerina...bardzo dziękujemy :-)....a stuknęło nam już ćwierć wieku....oj kiedy to przeleciało....a wypoczywamy tak w Białce Tatrzańskiej
Pozdrawiam serdecznie :-)
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 18.06.2017 01:00

karin74:
Katerina...bardzo dziękujemy :-)....a stuknęło nam już ćwierć wieku....oj kiedy to przeleciało....a wypoczywamy tak w Białce Tatrzańskiej

Karin, jestem pod wrażeniem, srebrne gody :!: :boss:
Toż Ty młódką byłaś jak Cię brali :mrgreen:

Ja w lipcu będę obchodzić oficjalne spiżowe :roll: :oczko_usmiech:
Aczkolwiek wspólny staż będzie w okolicy - kryształowej :oczko_usmiech:

Pozdrawiam
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 19.06.2017 08:53

Katerina napisał(a):Chcę przypomnieć,że umawiałam się niezobowiązująco z Twoją Żoną na zakopanie skarbu dla nas na Visie.. :roll: :papa:

:idea: A Wy w tym roku kiedy będziecie na V.? Jak się z Anią umawiałaś, to...będę musiał jej przypomnieć :lol:

Co do tematu wiadomego, to wciąż rozważam. Jak się wakacje zaczną na dobre, to może coś tam skompiluję ;)
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 20.06.2017 16:32

Katerina napisał(a):karin74:

Karin, jestem pod wrażeniem, srebrne gody :!: :boss:
Toż Ty młódką byłaś jak Cię brali :mrgreen:

Ja w lipcu będę obchodzić oficjalne spiżowe :roll: :oczko_usmiech:
Aczkolwiek wspólny staż będzie w okolicy - kryształowej :oczko_usmiech:

Tak wyszło....ale teraz to dopiero jestem młódka :-) :-):-) no może z małym przebiegiem :mrgreen: ale nie żałuję ani jednego dnia, bo męża mam wspaniałego
Jak Wam spiżowe rocznica minie to tylko z górki...nawet nie zauważysz jak złote gody będziecie obchodzić :smo: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

Pozdrawiam
jacek73
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek73 » 21.06.2017 18:24

No to i ja dotarłem do końca Twojej relacji superowo się czytało oglądało i oczywiście cenne rady zapisywało.
Jako ze my już po pobycie w tym pięknym kraju tym razem Zacewo,Primostein,Pag Mandre i okolice a ze koniec pobytu to ból wielki i zal wyjeżdżać mamy zasadę w ostatni dzień planujemy gdzie w przyszłym roku a ze jeszcze nigdy nie byliśmy na wyspie nie takiej jak Pag,to wybór padł na Vis a gdzie jak nie na Cro szukać tych tak ciekawych i cennych wiadomości jeszcze relacja Marsallah do przeczytania.W między czasie już rezerwacja poczyniona i wstępnie zarezerwowana a co jak szaleć to szaleć.
A jak myślisz początek Czerwca od 3 jak tam może być bo to nasz termin Cro-odpoczynków będziemy w tym miejscu w tych apartmanach tam na dole jakie to miejsce ?
Dzięki jeszcze raz za tak barwną szczegółową i przydatną relacje Pozdrawiam Jacek :hut: :)
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 22.06.2017 11:37

Marsallah napisał(a):
Katerina napisał(a):Chcę przypomnieć,że umawiałam się niezobowiązująco z Twoją Żoną na zakopanie skarbu dla nas na Visie.. :roll: :papa:

:idea: A Wy w tym roku kiedy będziecie na V.? Jak się z Anią umawiałaś, to...będę musiał jej przypomnieć :lol:

Co do tematu wiadomego, to wciąż rozważam. Jak się wakacje zaczną na dobre, to może coś tam skompiluję ;)

Będziemy na Visie od 1 września przez tydzień.

Czekam na pomysły :D :papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 22.06.2017 12:00

jacek73 napisał(a):No to i ja dotarłem do końca Twojej relacji superowo się czytało oglądało i oczywiście cenne rady zapisywało.
Jako ze my już po pobycie w tym pięknym kraju tym razem Zacewo,Primostein,Pag Mandre i okolice a ze koniec pobytu to ból wielki i zal wyjeżdżać mamy zasadę w ostatni dzień planujemy gdzie w przyszłym roku a ze jeszcze nigdy nie byliśmy na wyspie nie takiej jak Pag,to wybór padł na Vis a gdzie jak nie na Cro szukać tych tak ciekawych i cennych wiadomości jeszcze relacja Marsallah do przeczytania.W między czasie już rezerwacja poczyniona i wstępnie zarezerwowana a co jak szaleć to szaleć.
A jak myślisz początek Czerwca od 3 jak tam może być bo to nasz termin Cro-odpoczynków będziemy w tym miejscu w tych apartmanach tam na dole jakie to miejsce ?
Dzięki jeszcze raz za tak barwną szczegółową i przydatną relacje Pozdrawiam Jacek :hut: :)

Miło mi ,że relacja się przydała :)

No miejscówka wydaje się rewelacyjna, z widokiem na Ravnik i inne wysepki.

Do Rukavca i plaż rzut beretem(albo raczej klapkiem :oczko_usmiech: ), a Vis cały 3 czerwca jawi mi się jako fantastycznie wyludnione przed sezonem miejsce (choć mogę się mylić, bo sądząc z relacji jest wielu wybierających się w najbliższym czasie ).

Fajnie,że masz na co czekać, ja też mam jeszcze 9 tygodni DW i przebieram nóżkami.

Na pewno będę przejeżdźać koło Twojej miejscówk we wrześniu ,to rzucę okiem z góry :wink:

Pozdrawia
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 24.06.2017 18:36

Katerina napisał(a):
Marsallah napisał(a):

Będziemy na Visie od 1 września przez tydzień.

Czekam na pomysły :D :papa:

Pomysł pierwszy to nacycac sie na Queen
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 25.06.2017 16:38

Katerina pozdrawiamy Cię z Mazur :D
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 25.06.2017 20:05

beatabm napisał(a):Katerina pozdrawiamy Cię z Mazur :D

Ja Was też pozdrawiam z Gdyni ( w tle, na pierwszym planie Cyc of course)

P5255381.JPG

To jest zdjęcie ze zdjęcia, bo robiłam telefonem, a to są duże pliki ,a ja - doopa wołowa nie umiem pomniejszyć...dlatego takie niewyraźne :roll: Ale marinę chyba widać :?:

Jeśli na Mazurach tak wieje jak w naszym regionie obecnie, to znaczy macie pomyślne wiatry i udany rejs?

Pomysł pierwszy to nacycac sie na Queen

Byliśmy z mężem wczoraj na wiejskim weselu :x , i jak pomyślę teraz o cycu to mam pewien odruch...Ale do września 10 razy przejdzie :D
P.S. Fajnie się cyca w tym miejscu z powyższego zdjęcia...tam miałam moje osobiste wesele, sentyment plus widok skłania nas do częstych odwiedzin. :boss: :papa:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.06.2017 12:27

Cóż może być piękniejszego od cyca z widokiem na marinę? No może cyc w marinie:) Piękne zdjęcie:)
Na Mazurach wiało. Pizgawicy nie było tylko jeden dzień. Taki urok tego akwenu. Ale i tak za rok znowu tam wrócimy:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży