Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljeśac i Vis 2014 - zabawa w kotka i myszkę z AccuWeather

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CROnikiCROpka
Cromaniak
Re: Peljeśac i Vis 2014 - zabawa w kotka i myszkę z AccuWeat

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 24.04.2017 11:53

Katerina napisał(a):Ale że czytałaś i rekomendujesz, czy właśnie podjęłaś decyzję o zakupie?
Ciekawe co sądzisz, bo styl trochę specyficzny, dla mnie super :!:

Zobaczyłam w Twojej relacji i podjęłam decyzje o zakupie. Książka jutro powinna być u mnie :oczko_usmiech:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 25.04.2017 10:15

Hehe, faktycznie, very hipstery ;)

Książka, tak...parę rzeczy wyjaśniła, warto ją przeczytać, choć jest wyjątkowo zwięzła, przy jednym winie idzie przeczytać :D

Nie wiem czy trafiliście w końcu do samego Karuzy - jeśli nie, wiele nie straciliście, choć w sumie zatoczka urocza. Tyle, że jest tam i w okolicy parę chałup, więc o spokój niełatwo (chyba, że na skałach bliżej otwartego morza).
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.05.2017 12:43

Katerina, przywołuję Cię do porządku, ja rozumiem że cycanie na balkonie i spacer są bardzo miłe ale nasza ciekawość do dalszej części imprezki w końcu powinna zostać zaspokojona!! :roll: :roll: :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 16.05.2017 17:38

beatabm napisał(a):Katerina, przywołuję Cię do porządku, ja rozumiem że cycanie na balkonie i spacer są bardzo miłe ale nasza ciekawość do dalszej części imprezki w końcu powinna zostać zaspokojona!! :roll: :roll: :roll:

:oops: :oops: :oops: Tak się właśnie prowadzę od ostatniej śnieżycy :mrgreen: Letnia aura mnie obezwładnia, leżę na tarasie i wmawiam sobie ,że jestem już w Cro.

Postaram się napisać ten ostatni odcinek(ufff..) może wieczorkiem :papa:
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 16.05.2017 17:44

trzymamy za słowo :-)
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 17.05.2017 09:57

Katerina napisał(a): Letnia aura mnie obezwładnia, leżę na tarasie i wmawiam sobie ,że jestem już w Cro.

Witaj w klubie, u nas to samo - grzejemy tyłki na tarasie i już zaczynam czuć, że to prawie jak wakacje :D
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 17.05.2017 09:59

CROnikiCROpka napisał(a):
Katerina napisał(a): Letnia aura mnie obezwładnia, leżę na tarasie i wmawiam sobie ,że jestem już w Cro.

Witaj w klubie, u nas to samo - grzejemy tyłki na tarasie i już zaczynam czuć, że to prawie jak wakacje :D

Grzanie grzaniem a gdzie obiecany ciąg dalszy relacji??? :roll: :roll: :roll:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 17.05.2017 10:03

beatabm napisał(a):

Grzanie grzaniem a gdzie obiecany ciąg dalszy relacji??? :roll: :roll: :roll:

U mnie? Będzie, będzie. Muszę się zebrać w sobie :P
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 17.05.2017 10:28

U mnie? Będzie, będzie. Muszę się zebrać w sobie :P

u Was obu, Katerina obiecała wczoraj :roll: :roll: :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 17.05.2017 10:46

No dobra, dzisiaj zbiorę się w sobie..Wczoraj zrobiłam te steki z tuńczyka ...i padłam po zjedzeniu kolacji :oczko_usmiech: Wyszły super - na patelni grillowej, lekko różowe w środku ,do tego pasta z suszonych pomidorów, ajvar(blagi), i baby szpinak. Koniec skaaaliii :hearts:

Dzisiaj tylko żurek, więc może coś napiszę :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 17.05.2017 11:18

Tak to jest, jak się nie machnie relacji z marszu :D
Jak przyjdzie cieplejsza aura i wieczory zrobią się krótsze, do tego trzeba planować kolejne wakacje i czas się kurczy ;)

Ja wiem ... Katerina zapomniała już co było potem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i tak ściemnia nam tu teraz kolacyjkami, tarasikami :D
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 17.05.2017 11:44

gusia-s napisał(a):Tak to jest, jak się nie machnie relacji z marszu :D
Jak przyjdzie cieplejsza aura i wieczory zrobią się krótsze, do tego trzeba planować kolejne wakacje i czas się kurczy ;)

Ja wiem ... Katerina zapomniała już co było potem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i tak ściemnia nam tu teraz kolacyjkami, tarasikami :D

Bo jak się tam impreza pod Jej oknem zaczęła to Ona z cycem na tarasie zasiadła i takie tego efekty :roll: :roll: :roll:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 17.05.2017 11:52

beatabm napisał(a):
gusia-s napisał(a):Tak to jest, jak się nie machnie relacji z marszu :D

Bo jak się tam impreza pod Jej oknem zaczęła to Ona z cycem na tarasie zasiadła i takie tego efekty :roll: :roll: :roll:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Muszę zdjęcia przejrzeć, żeby ustalić fakty i chronologię :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 17.05.2017 22:00

Ostatni odcinek relacji :roll:

Uroczystość ciągnęła się bardzo długo, bo ten przezabawny mistrz ceremonii to gaduła jakaś niesamowita.
A jugo zaczyna coraz bardziej sobie poczynać..

P8164109.JPG

P8164110.JPG

P8164112.JPG

Nie tylko ja podglądam imprezę..ten letnik też zainteresowany - ale zadaszenia, ani winka nie ma biedak :(

P8164113.JPG

Zaraz będzie tu pół miasteczka :roll:

P8164121.JPG

Marriage sealed with a kiss :hearts: :oczko_usmiech:

P8164115.JPG

Podpływa jakaś łajba - czyżby tym uciekną na miesiąc miodowy..? 8O

P8164114.JPG

Nieee...to jacyś goście spóźnieni .

Życzeniom nie ma końca, a Panna Młoda toast piwkiem z puszki pociągnęła :mrgreen:

P8164116.JPG

P8164117.JPG

P8164119.JPG

P8164120.JPG

Pan Młody oddalił się na długo wyczekiwaną fajeczkę..

P8164126.JPG

No i moment przechwycenia bukietu...Ta pani w ciemnym ubraniu złapała :lol:

P8164127.JPG

Jeszcze tylko pamiątkowe zdjęcia grupowe...i...bateria w aparacie zdycha :evil:

P8164124.JPG

No nic to, zanim tańce się rozkręcą to podładuję, myślę, ale nic z tego..

Towarzystwo ustawia się w szereg i wykonuje wymarsz :o ..w miasto, jak się potem okaże.

Jest koło 16tej, deszcz przestał padać, ale my się nie nadajemy na wyprawę do uvali Mala Travna z oczywistych względów...
Cóż, Senko Karuza i jego slow food poczekają na nas rok chyba?

To nasz ostatni wieczór, my mocno rozochoceni na przygodę jakąś, więc ruszamy śladem wesela do "centrum".

Grupę weselną lokalizujemy na pięterku jednej z knajpek na rivie - niedaleko Komuny(wieży).Jedzą obiad, jak mniemam.
Natomiast prawdziwa komuna hippisowsko-hipsterska przewija się falami przez miasteczko z racji trwającego tu wciąż Goulash Disco Festival.Hmmm..Po spożyciu regenerującego bijelo vino z wodą, postanawiam udać się jednak nad plażę Kamenice i podpatrzeć to wydarzenie.

Jako,że nie mamy biletów, możemy rzucić okiem z góry ze skarpy na kolorowy, porozbierany tłum młodzieży, posłuchać chwilę transowo - etnicznych rytmów i wrócić na rivę, by kontynuować pożegnanie z Komiżą.

Te zdjęcia z Goulashu są z netu, bardziej roznegliżowane sceny można sobie wyobrazić.

goulash.jpg

gulasz.jpg

Gdy wracamy .do miasteczka jest już niemal całkiem ciemno - wszak to wrzesień.

Ale tu dzisiaj tłumnie!

W jednym z barów dostrzegamy grupę muzyków...Toż to nasza orkiestra, która tak wspaniale nam przygrywała na promie, gdy płynęliśmy na Vis :D .Okazuje się ,że byli tu cały ten czas zakwaterowani w jedynym hotelu w Komiży, a dzisiaj dają pożegnalny koncert promenadowy.Wyglądają jednak bardziej dostojnie niż na statku - bo w mundurach. (zdjęcia kiepskie, bo ja już nie panowałam nad sprzętem :oops: )

P9190949.JPG

P9190953.JPG

P9190954.JPG

Mestna Godba Kamnik ze Słowenii przyjechała gościnnie do lokalnej orkiestry z Visu.Po tym wydarzeniu pozostała na rivie jakaś tabliczka pamiątkowa...Zagrali jakieś standardy typu Abba i Summertime, parę wojskowych, czy też marynarskich kawałków, a cheerleaderki odtańczyły swoje..

P9190940.JPG

P9190961.JPG

Te marne foty to tak tylko wrzuciłam, aby z grubsza klimat oddać.

Z muzyką do Visu wpłynęliśmy i muzyka żegna nas w ten ostatni wieczór...łza się w oku zakręciła :cry:

Pomni na fakt,że nasz prom odpływa nazajutrz o 5.30 rano (następny dopiero o 15.30) udajemy się na paking i spoczynek..
A pod balkonem...impreza w toku - wesele wróciło do swojego garażu 8O :mrgreen:

No to my sobie nie pośpimy :x

Jesteśmy jednak mile zaskoczeni ,bo o 22ej muzyka jest mocno przyciszona, a weselnicy bardzo kulturalnie,bez ekscesów kontynuują posiedzenie.

Ostatni raz kołysze mnie do snu szum viskich fal i chrobot kamyczków pod balkonem.

I ten piękny kawałek :hearts:

Pobudka o 3.30, pół godziny na wtarganie bagażu pod górę na parking i 20 min na pokonanie serpentyny i drogi do Visu.Petar już czeka, zakup biletów i załadunek bez przeszkód.

Wschód słońca na promie - zapowiada się piękna pogoda..a nas tam już nie ma :(

P8164165.JPG

P8164167.JPG

P8164171.JPG

P8164173.JPG

Tak żal było wracać prosto do domu :roll: , że po przybiciu do Splitu postanowiliśmy jeszcze o dzień przedłużyć ten urlop. :boss: :hut:
Ale krótki opis tej ekstrawagancji, jak też równie krótkie podsumowanie zamieszczę już innym razem :papa:
Załączniki:
P8164157.JPG
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 17.05.2017 22:40

Czyżbyście zostali na noc w Splicie? :)

Zawsze żal wyjeżdżać, ale jedna wakacyjna przygoda się kończy, aby mogła się zacząć kolejna :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży