Witajcie, mam zamiar część urlopu spedzić na półwyspie Peljesac i szukam informacji odnośnie plaż FKK w tym rejonie. Z tego co wiem oficjalnych plaż nie ma, o nieoficjalnych znalazłem za to sprzeczne informacje. Dla przykładu plaża Grdni Do koło Zuljany podobno jest FKK, ktoś inny z kolei pisał, że obecnie są tam głównie tekstylni, widziałem też zdjęcia z tej plaży - wszyscy w strojach kąpielowych.... Podobnie o wyspie Badija niedaleko Korculi spotkałem informację, że zatłoczona i oblegana przez tekstylnych plażowiczów.
Trzy lata temu byliśmy na Pag-u - tam można było bez problemu znaleźć dziką plażę, gdzie w promieniu 5km nie było ani jednego luda - i takie plaże lubię najbardziej
Ma ktoś w miarę świeże informacje o plażach FKK na półwyspie Peljesac, najepiej dzikich i odludnych? Z tym, że muszą być dostępne autem/pieszo, na dostęp od strony morza się nie piszę - z dwójką małych dzieci nie będę ryzykował żadnych pontonów ani łodzi...
Ewentualnie - gdzie indziej na południu Chorwacji znajdę fajne dzikie plaże FKK?