Arek napisał(a):ewwwa napisał(a):dzięki, mam nadzieję że dotrzemy na szczyt
Pamiętajcie o dobrych butach, zapasie wody do picia i aparacie fotograficznym. Po drodze możecie obejrzeć franciszkański samostan i cmentarz.
Bocian napisał(a):Ja jadę tam 8 raz i nie wszystko widziałem
Arek napisał(a):Zostaw trochę na przyszły rok, zawsze to powód by wrócić do Cro
Sylwetka napisał(a):Bocian napisał(a):Ja jadę tam 8 raz i nie wszystko widziałemArek napisał(a):Zostaw trochę na przyszły rok, zawsze to powód by wrócić do Cro
Do Cro jeadę 5 raz a najdalej "zapuściliśmy" się do Splitu , na Peljesac do Borka pierwszy
Więc wizja odwiedzenia tego miejsca jeszcze przynajmniej 7 razy bardzo mi się podoba. po "przekopaniu" forum, czytaniu relacji i oglądaniu zdjęć, już jestem zauroczona tym zakątkiem Chorwacji.
ewwwa napisał(a):Aldonka napisał(a):Nie jest to jedyna droga na szczyt. Druga prowadzi prosto z Orebica. W informacji turystycznej można dostać mapkę z zaznaczonymi szlakami.
Wiem, że Bocian zna tą drogę z Orebica, ja wchodziłam tą z klasztoru, nie mam niestety porównania, która lepsza (choć w tych kategoriach ich nie rozdzielam), może która lżejsza.
a ta, którą szłaś jest do przejścia w miarę spokojnie czy jest ciężko. Ja chodzę po naszych Beskidach i nie mam problemu ale w Cro jeszcze nie byłam na prawie żadnym szlaku górskim, oprócz małego incydentu dwa lata temu: z Makarskiej doszliśmy do początku PN Biokovo i pięknego kościółka Św Antoniego. Było do przejścia
ewwwa napisał(a):Aldonka napisał(a):Ja pod klasztor wjechałam samochodem Ale jak już pójdę kolejny raz to na pewno drogą spod marketu.
to fajnie że można sobie skrócić i ułatwić
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne