Trpanj-camp Vrila
napisał(a) Gajus.ems » 25.03.2005 13:58
W roku 2004 ok 10 lipca byłem w Trpanj, przypadła mi do gustu ta spokojna miejscowość. Co do campu VRILA, ogladałem camp i plażę oraz rozmawiałem z pracownikem campu. Generalnie moje spostrzeżenia są niemal identyczne jak MACIEJA. Camp położony jest kilkaset metrów od centrum mjsc. do sklepu spożywczego ok 200 metrów. Plaża faktycznie bardzo ładna, płaska i było na niej mało ludzi co dziwi jeżeli weźmie sie pod uwagę duża ilość osób na campie. Camp jest położony nad samą plażą, ogrodzony niewysokim 1-metrowym murkiem. Nie ma bramy na murku wisi niebieski napis "Autocamp-VRILA-Trpanj" Przy wejściu urocze niewysokie palmy, zresztą cały camp jest porośniety egzotyczna roślinnością.Jest recepcja. Camp był niemalże całkowicie zapełniony, ale kilka wolnych pojedynczych miejsc/dla samochodu i namiotu/ przy ogrodzeniu z drugiej strony campu mozna było znaleźć. Dla przyczepy już raczej nie, ale jak wspomniał Maciej gospodarz jest mistrzem w upychaniu sprzętu i osób pewnie coś by zaradził. Lodówki są cztery może sześć, oglądałem je, stare, dosyć duże, ogólnie dostępne, i tu również zdziwienie, pomimo wielu mieszkańców campu było w nich sporo wolnego miejsca. Wynika to pewnie z tego ,że znaczna część gości posiadała przyczepy campingowe i swoje lodówki. Sanitariaty umiejscowione są w starym bydynku z kamienia/osobne dla K i M, co nie jest takie oczywiste na Peljesacu/. Wyposażenie sanitariatów również nienajnowsze, ale z całą pewnością było czysto ! Budynek tonie w południowej roślinności.
Wg mnie jest to jeden z najlepiej położonych campów w CRO, pojechałbym tam w tym roku, ale biorąc pod uwagę fakt iż najprawdopodobniej będzie to sierpień na wolne miejsce raczej nie ma co liczyć. Dodam iż cena dla 3 osób, namiot, auto,klimatyczne, prąd i lodówka/już nie pamietam ale wydaje mi sie , że była płatna/ poczatkiem lipca to wydatek ok 20-22 euro. Goście campu niemalże sami Polacy.
Jeszcze jedno, w pobliżu TRPANJ są 2 inne campy. W odległości 10 km camp "DIVNA" i 4 km dalej camp "LUKA" w mjsc. DUBA.
Pozdrawian GAJUS.