Byliśmy w zeszłym roku w tym samym czasie na Pelješcu - stacjonowaliśmy w Boraku. Może gdzieś się minęliśmy
W tym roku również Pelješac, tym razem Žuljana.
Z napisał(a):Chyba błąd się wkradł zdjęcie tunelu z zewnątrz i niby to drugie(po drugiej stronie)w rzeczywistości są zrobione po stronie morza
Magda O. napisał(a):Byliśmy w zeszłym roku w tym samym czasie na Pelješcu - stacjonowaliśmy w Boraku. Może gdzieś się minęliśmy
Marsallah napisał(a):Oooo, widzę tu szanse na niebanalną podróż po mniej znanych zakątkach Pelješca. Brawo i dzięki za plażę Jezero w Dubie! Fajny pomysł z mapkami dojazdu
Będę wpadać
brygidka10 napisał(a):Magda O. napisał(a):Byliśmy w zeszłym roku w tym samym czasie na Pelješcu - stacjonowaliśmy w Boraku. Może gdzieś się minęliśmy
Kto wie Na Divnej spotkaliśmy dwa małżeństwa a Polski, pogawędziliśmy nieco ale chyba to nie Ty Žuljana była w pierwszym planie na kwaterę, ale jedyny znaleziony odpowiadający nam apartament był zajęty w pasującym nam terminie. W tym roku mamy zamiar zobaczyć tę mieścinkę
Marsallah napisał(a):Super zdjęcia, wszystko fajnie, al.....eeeeeee...dlaczego piszesz "Stone" zamiast "Ston"
brygidka10 napisał(a):Marsallah napisał(a):Super zdjęcia, wszystko fajnie, al.....eeeeeee...dlaczego piszesz "Stone" zamiast "Ston"
A wiesz, że ...gdzieś się natknęłam na taką pisownię i bezwiednie mi się to utrwaliło... Faktycznie prawidłowa nazwa to jednak Ston i wiele razy też o tym czytałam. Czasami pamięć płata nam figla - dzięki, poprawiam. W ogóle to spotykałam się z różną pisownią wielu innych miejscowości i to w różnych informatorach. I nie dotyczy to tylko Chorwacji. Czasami mam wątpliwość, która jest właściwa
Katerina napisał(a):Sfotografowałaś "mój " stolik w Stagnum Zawsze ,o ile jest wolny to przy nim siadamy.
brygidka10 napisał(a):Marsallah napisał(a):Super zdjęcia, wszystko fajnie, al.....eeeeeee...dlaczego piszesz "Stone" zamiast "Ston"
A wiesz, że ...gdzieś się natknęłam na taką pisownię i bezwiednie mi się to utrwaliło... Faktycznie prawidłowa nazwa to jednak Ston i wiele razy też o tym czytałam. Czasami pamięć płata nam figla - dzięki, poprawiam. W ogóle to spotykałam się z różną pisownią wielu innych miejscowości i to w różnych informatorach. I nie dotyczy to tylko Chorwacji. Czasami mam wątpliwość, która jest właściwa