Aldonka napisał(a):Przepraszam, że Cię tak męczę, w końcu na wakacjach jesteś. Ale czy jadąc od Orebica w kierunku Loviste jest jakoś skręt (tudzież coś innego) na Dubę oznaczony?
Coraz bardziej chcę tam zjeść obiado-kolację Typową kolację może nie, bo po cieku tamtędy wracać to byłaby niezła jazda stresowa (ja kierowca, a nie pasażer, oczy zamknąć kurka nie mogę )
budek napisał(a):Pewnie nie będę pierwszy w prezentacji Divnej. Dojazd od Orebića: wpisz w navi Duba Peljeska (nie zastępuj "b" przez "p") i jak zobaczysz coś takiego to uważaj na muchy bo bez tracheotomii się nie obejdzie.
auto_gt napisał(a):Przykleję się i ja za pozwoleniem .
droga w AM urywa się w połowie ,w TomTomie jeszcze nie sprawdzałem , węc jazda na orientację ...
a jak tam jest z zasięgiem tel.komórkowej?
FUX napisał(a):Na ile osób te 1600?
auto_gt napisał(a):910,88 zł około .
Cóż , mnie rachunek za tel w roamingu 2009 przyszedł 1200 zł
Wy przynajmniej dobrze zjedliście ..
budek napisał(a):krbaton napisał(a):budek napisał(a):
Stało się może nie tak dokładnie jak wyżej stwierdziliśmy (because the day after tomorrow). Ruszyliśmy z rodzinami w kierunku Uvali Duby. Znajduje się ona kilka km przed Loviśte. Na mapach nie ma drogi dojazdowej, ale oświadczam, że jest. W trudzie i znoju wybudowała ją rodzina Petara. Covec pewnie wcześniej by tu wymiękł niż przy budowie A2.
Super wyjazd
Możesz podać namiar GPS, bo nie mogę jakoś znaleźć na mapie
Podaję namiary GPS (wzięte z konwertera nie z urządzenia dlatego jeszcze sprawdzę)
Latitude 43° 0' 10.2888" Longitude 17° 2' 18.78"
Na mapce kilka postów wcześniej widać Dubę jako ostatnią zatoczkę przed Loviśte, jadąc od Orebića. Drogi nie ma ale jest. Utwardzona, wyrównana. Jest jeden zakręt zaznaczony dużym kamieniem, przy którym należy dwa razy zawinąć furką, chyba, że się jedzie maluchem. Tak, tak "naszego" Maluszka widziałem właśnie w Loviśte, kiedy o mało nie zaparkował przy moim ćevapcici. Stan bdb. Okazuje się , że jeszcze niedawno produkowano go w BiH.
FUX napisał(a):budek napisał(a):FUX napisał(a):Na ile osób te 1600?
Moja familia 2 + 1. Rachunek 420 kun plus napiwek...
No to normalna kwota jak na konobę.
Przy 4 os. zostawiamy podobnie.