Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac 2011 i inne zatrubki

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
telepol
Cromaniak

Postnapisał(a) telepol » 01.07.2012 13:45

jeśli w 2008 roku byłaś w terminie 01-15.09

w 2009 w terminie od 01-15.09

w 2010 w terminie 23.08-04.09

w 2011 w terminie 01-15.07

to musieliśmy się widzieć :)

w takim razie do zobaczenia w tym roku !!!! ( mam nadzieje, że do zobaczenia, bo licho nie śpi pfu pfu )

wypatruj "miętowej" skody octavii ;)
Basiulinek
Cromaniak

Postnapisał(a) Basiulinek » 01.07.2012 17:11

Bede wytezac wzrok :)

jednak nie znamy sie z widzenia - my zawsze tylko w sierpniu! Ferie w Bawari... Ale wszystko przed nami! :)

A teraz dopuscmy do glosu Autora relacji!
Pewnie juz skonczyl pisac artykul i czeka kiedy skonczy sie ten OT... ;)

Budek! jestes???
Joan65
Cromaniak

Postnapisał(a) Joan65 » 02.07.2012 06:43

My jesteśmy we czwórkę - w tym dwójka młodzieży syn 18 i córka 16.
Renault Megane Grandtour kolor szampan, nalepka z tyłu oczywiście i kufer na dachu. Startujemy 27 lipca...mieszkamy w Villi Gloria - na samym początku metropolii Borak.
Telepol, Basiulinek - do zobaczenia na Dan Borka 4 sierpnia późnym popołudniem...będzie fajna zabawa :D

Oczywiście wszystkich którzy chcą i mogą dołączyć również zachęcamy do wspólnej imprezy.

A teraz czekam na cdn kolegi Budka...
agary35
Cromaniak

Postnapisał(a) agary35 » 02.07.2012 11:54

Witam
My również będziemy od 3 sierpnia w tych okolicach to może się spotkamy -
zrobimy spot klubowy. :D
budek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) budek » 03.07.2012 15:40

No to żeśmy Bohuna usiekli (zebrane, przetworzone, zredagowane i napisane).
Basiulinko i Joan65 (jak i pozostali Obserwerzy) jestem, czuwam i pamiętam.
Obowiązki względem ..... (kuźwa jak ja ich nie lubię) zmusiły mnie do chwilowego zawieszenia mojej obecności na forum.
Next year: jedziemy na urlop - odcinamy pępowinę - komórki do kosza, adresy nieznane=wakacje udane.
Proszę o chwilkę na wyrównanie tętna i znowu będę na Cropli :wink:.
budek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) budek » 03.07.2012 16:04

Pierwsze - pozdrowienia od Matko dla Telepola:

Obrazek
Nie może się Was doczekać.

Strefa kibica w Vrgoracu przed meczem Włochów z Niemcami. Na fotce niżej big-mac Niemcy-Włochy-Wlochy-Niemcy

Obrazek

Makaroni win!! Niemcy out :cry::D :D:cry:.
Obrazek
Ostatnio edytowano 04.07.2012 14:21 przez budek, łącznie edytowano 1 raz
telepol
Cromaniak

Postnapisał(a) telepol » 03.07.2012 18:40

budek napisał(a):Pierwsze - pozdrowienia od Matko dla Telepola:

Obrazek
Nie może się Was doczekać.

Dziękuje budku

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
meliska
Turysta

Postnapisał(a) meliska » 04.07.2012 08:38

Witam,

dzięki za odpowiedź. Wyjeżdżamy już w ten piątek :)
Wstępny plan wygląda następująco
Dzień 1 6.07- BB- Wiedeń
Dzień 2 7.07- Wiedeń - Graz (wyjazd do Plitvic)
Dzień 3 8.07- zwiedzanie jezior - wyjazd do Tucepi
Dzień 4 9.07- plażoooowanie Podgora ( może punkt widokowy obok plaży Nugal)
Dzień 5 - 10.07 Brela ( plaża Punta Rata)
Dzień 6 - 11.07 Split (wieczorem) - wcześniej plażowanie :)
Dzień 7 - 12.07 plaża Mala Lucka
Dzień 8 - 13.07 Medżugorie i Mostar (przenosimy się na półwysep Peljesac)
Dzień 9 - 14.07 plaża Uvala
Dzień 10 - 15.07 Dubrovnik
Dzień 11 - 16.07 ALBO ZOSTAJEMY NA PELIJESAC ALBO ... Budva
Dzień 12 - 17.07 Budva rano zwiedzanie wieczorem Ulcinij
Dzień 13 - 18.07 Jeziora Szkoderskie
Dzień 14 - 19.07 powrót gdzieś w okolice Tucepi
Dzień 15 - 20.07 Tucepi - Balaton
Dzień 16 - 21.07 dzień spędzony nad Balatonem - wieczorkiem powrót do BB
Dzień 17 - 22.07 - niedziela - domek

Zastanawiam się czy nie odpuścic Budvy - pewnie wszystko wyjdzie w praniu. Co o tym myślicie. Nigdzie nie mogę znaleźc lokalizacji plaży Uvala .... W jakiej części półwyspu jest ...

I jeszcze kilka pytań
- co z żywności mamy zabrac ze sobą - czy wodę też mamy brac ?
- jakieś inne rady odnośnie pierwszego urlopu w Chorwacji ?

Dziękuje z góry :)
budek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) budek » 04.07.2012 14:47

Melisko, której uvali poszukujesz? Podejrzewam, że idzie Ci o Dubę albo Divną. Uvala po chorwacku to zatoka, więc "Uvala Divna" to zatoka o nazwie Divna=Piękna.
Odpowiadając na pozostałe pytania odnośnie zaopatrzenia wyjazdowego, to wyjeżdżając należy zabrać ze sobą jedynie odrobinę pozytywnego nastawienia na wypoczynek.
Wybierając Chorwację za cel - staliście się świadomymi podróżnikami w przeciwieństwie do tych wszystkich, którzy pozostają na łasce kondycji biur podróży e.g. SkyClub. Możecie decydować o kierunkach zwiedzania, formach wypoczynku i konsumpcji.
iwona73
Odkrywca

Postnapisał(a) iwona73 » 04.07.2012 14:53

meliska
no Ty to jesteś zorganizowana :!:
Jeśli Ci się uda wszystko co do dnia zrealizować to....szacun, chyba nie będziecie wychodzć z auta :?:
życzę udanych wycieczek :D
Ja pod koniec sierpnia też na półwyspie ale u nas to raczej czysty spontan :wink:
meliska
Turysta

Postnapisał(a) meliska » 04.07.2012 17:36

U nas też byłby spontan gdyby nie fakt, że praktycznie nic nie wiem o Chorwacji więc wole sobie ramowy plan przygotowac i decydowac sie na odstepstwa ;) pewnie i tak zrealizujemy połowę.

Eh, powoli mam dosyc tych wakacji .. nasza sypialnia wygląda jak krajobraz po burzy - namiot, kuchenka, materace, pompki do materacy, spiwory, karimaty, przewodniki, mapy, lodówki, zupki chinskie, konserwy, torby z ciuszkami, parasol ... itd,itd.

Makabra jakas :(
To nasza podroz poslubna i chciałabym spędzic ja w naprawdę ładnym miejscu .. a tak cały czas boje sie, że nie będzie kwater

Co do biur podróży to taki przypadek mielismy rok temu ... wybuchala Rewolucja w Egipcie akurat 3 dni przed planowanym wyjazdem, buro podrozy nie chcialo nam zwrocic kaski a jechac było niebezpiecznie. Ostatecznie zmuszeni bylismy na zmiane destynacji na Turcje za mega duże pieniążki ;/

pozdrawiam, Ola
Joan65
Cromaniak

Postnapisał(a) Joan65 » 05.07.2012 05:43

meliska napisał(a):U nas też byłby spontan gdyby nie fakt, że praktycznie nic nie wiem o Chorwacji więc wole sobie ramowy plan przygotowac i decydowac sie na odstepstwa ;) pewnie i tak zrealizujemy połowę.

Wiadomo, plan jest najważniejszy...sponton spontonem ale ramówka być powinna. Gratuluję i życzę udanych wakacji z "własnym, prywatnym" biurem podróży :D
iwona73
Odkrywca

Postnapisał(a) iwona73 » 05.07.2012 08:19

Joan65 napisał(a):
meliska napisał(a):U nas też byłby spontan gdyby nie fakt, że praktycznie nic nie wiem o Chorwacji więc wole sobie ramowy plan przygotowac i decydowac sie na odstepstwa ;) pewnie i tak zrealizujemy połowę.

Wiadomo, plan jest najważniejszy...sponton spontonem ale ramówka być powinna. Gratuluję i życzę udanych wakacji z "własnym, prywatnym" biurem podróży :D

Właśnie święta prawda "własne,prywatne biuro podróży" :!:
Tylko ciekawe dlaczego to biuro w moim przypadku wybiera ciągle ten sam kierunek :?: :wink:
Joan65
Cromaniak

Postnapisał(a) Joan65 » 05.07.2012 09:04

iwona73 napisał(a):
Joan65 napisał(a):

Tylko ciekawe dlaczego to biuro w moim przypadku wybiera ciągle ten sam kierunek :?: :wink:

Droga iwono73 mam to samo...no może z kilkoma odskokami w inne miejsca....odpowiedź jest jedna - CIĄGŁY NIEDOSYT... i wielka miłość do Cro
iwona73
Odkrywca

Postnapisał(a) iwona73 » 05.07.2012 11:15

Joan65 napisał(a):
iwona73 napisał(a):
Joan65 napisał(a):

Droga iwono73 mam to samo...no może z kilkoma odskokami w inne miejsca....odpowiedź jest jedna - CIĄGŁY NIEDOSYT... i wielka miłość do Cro

W tym roku pierwszy raz na półwyspie w miejscowości Borak oczywiście dzięki wszystkim obrzydzającym to miejsce. Mam nadzzieje że się nie zawiodę i naprawdę jest tam OKROPNIE :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Peljesac 2011 i inne zatrubki - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies