Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Peljesac 2011 i inne zatrubki

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
budek
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 162
Dołączył(a): 10.05.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 28.06.2012 18:12

budek napisał(a):
meliska napisał(a):Dziękuje za namiary.
Budku rozumiem, że za 2 osoby to 40 euro za noc ?

A jak można się zorientowac czy mają wolne miejsca ?
Rozumiem, że teraz jesteś na miejscu ?
Czy byłbyś tak uprzejmy i zapytał się o wolny nocleg od ok 9 do 15 lipca.

Pozdrawiam,
Ola


Ja uprzejmy? Zawsze! Zapytam i dam znać.



Pytałem. Niestety wszystko mają zajęte. Może w Vrgoracu zapytam?
meliska
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 27.06.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) meliska » 28.06.2012 19:06

Hymmm a gdzie czy co to jest ?

dzięki !
budek
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 162
Dołączył(a): 10.05.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 28.06.2012 19:41

meliska napisał(a):Hymmm a gdzie czy co to jest ?

dzięki !


Tak z oka to 50m dalej od Jurkovićów. Najlepiej pytaj Telpola. On tam podobno kotwiczy od kilku lat.
meliska
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 27.06.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) meliska » 28.06.2012 19:49

OK, DZIĘKI :)
telepol
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 1544
Dołączył(a): 03.08.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 28.06.2012 19:51

4 razy byłem w villi vrgorac

od razu informuję że od 1-16.08 domek z basenem zajęty :)

ogólnie polecam!!!!

http://www.villa-vrgorac.com/
meliska
Turysta
Posty: 14
Dołączył(a): 27.06.2012

Nieprzeczytany postnapisał(a) meliska » 28.06.2012 20:11

Dzięki, fajnie to wygląda .. może mają wolny termin ...

Ogólnie zainspirowała mnie ta relacja z podróży

forum/viewtopic.php?t=34710&postdays=0&postorder=asc&start=0

i Dubrovnik i Split i riwiera M.

fajnie i spokojnie .... w sam raz na podróż poślubną
a jak Wy myślicie - w końcu mega doświadczeni :)
Joan65
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 585
Dołączył(a): 24.11.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 29.06.2012 07:45

telepol napisał(a):budek widzę że masz pojęcie o mulach, a ja jestem ich smakoszem, jak już wcześniej pisałem jadłem je w konobie vrgorac, a tam przygotowywali je w wywarze rosołowym z bułką tartą i pietruszką (smak fantastyczny!), podpowiedz koledze jak je przyrządzasz na grilla, i jak robisz te z masełkiem. Ja jak już też pisałem próbowałem sam zrobić z "wujkiem google" i wyszło... jako tako po japońsku, nie powalało na kolana, i czy przed gotowaniem w jakiś sposób je czyścisz, bo ja w pewnym momencie straciłem cierpliwość z obierania ich z "żyłek" i kamienic czy jak to cholerstwo się nazywa co mule oblepia.

Ten pomysł muli z grilla nadał Joan65


Poczułam sie wywołana do tablicy :D więc...
Będąc w 2009 r. w Boraku przyjechalismy w ostatnią sobotą lipca, która jak tradycja głosi jest dniem kończącym tzw Dan Borkę czyli Dni Borka. Wieczorem mieszkańcy Borka organizują zabawę (klapa przygrywa) z jedzeniem i napitkami i własnie wtedy pierwszy raz zobaczyliśmy, że mule mozna bez zadnego skrupulatnego obierania wrzucać bezpośrednio na ruszt. To co się przylepi to na grilu samo się spali lub odpadnie.Uczta była przednia. W tym roku też mam nadzieję na Dan Borkę trafić 28 lipca.
ARTUR_KOLNICA
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 742
Dołączył(a): 19.05.2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) ARTUR_KOLNICA » 29.06.2012 10:03

Gratuluję pobytu, fajne zdjęcia, dużo ciekawych informacji na przyszły wyjazd.
Aldonka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4240
Dołączył(a): 07.07.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 29.06.2012 10:28

Joan65 napisał(a):
telepol napisał(a):budek widzę że masz pojęcie o mulach, a ja jestem ich smakoszem, jak już wcześniej pisałem jadłem je w konobie vrgorac, a tam przygotowywali je w wywarze rosołowym z bułką tartą i pietruszką (smak fantastyczny!), podpowiedz koledze jak je przyrządzasz na grilla, i jak robisz te z masełkiem. Ja jak już też pisałem próbowałem sam zrobić z "wujkiem google" i wyszło... jako tako po japońsku, nie powalało na kolana, i czy przed gotowaniem w jakiś sposób je czyścisz, bo ja w pewnym momencie straciłem cierpliwość z obierania ich z "żyłek" i kamienic czy jak to cholerstwo się nazywa co mule oblepia.

Ten pomysł muli z grilla nadał Joan65


Poczułam sie wywołana do tablicy :D więc...
Będąc w 2009 r. w Boraku przyjechalismy w ostatnią sobotą lipca, która jak tradycja głosi jest dniem kończącym tzw Dan Borkę czyli Dni Borka. Wieczorem mieszkańcy Borka organizują zabawę (klapa przygrywa) z jedzeniem i napitkami i własnie wtedy pierwszy raz zobaczyliśmy, że mule mozna bez zadnego skrupulatnego obierania wrzucać bezpośrednio na ruszt. To co się przylepi to na grilu samo się spali lub odpadnie.Uczta była przednia. W tym roku też mam nadzieję na Dan Borkę trafić 28 lipca.

Nie wiem, ale mnie się wydaje, że Dan Borka jest zawsze w pierwszy weekend sierpnia.
Joan65
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 585
Dołączył(a): 24.11.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joan65 » 29.06.2012 10:35

Aldonka napisał(a):
Joan65 napisał(a):
telepol napisał(a):budek widzę że masz pojęcie o mulach, a ja jestem ich smakoszem, jak już wcześniej pisałem jadłem je w konobie vrgorac, a tam przygotowywali je w wywarze rosołowym z bułką tartą i pietruszką (smak fantastyczny!), podpowiedz koledze jak je przyrządzasz na grilla, i jak robisz te z masełkiem. Ja jak już też pisałem próbowałem sam zrobić z "wujkiem google" i wyszło... jako tako po japońsku, nie powalało na kolana, i czy przed gotowaniem w jakiś sposób je czyścisz, bo ja w pewnym momencie straciłem cierpliwość z obierania ich z "żyłek" i kamienic czy jak to cholerstwo się nazywa co mule oblepia.

Ten pomysł muli z grilla nadał Joan65


Poczułam sie wywołana do tablicy :D więc...
Będąc w 2009 r. w Boraku przyjechalismy w ostatnią sobotą lipca, która jak tradycja głosi jest dniem kończącym tzw Dan Borkę czyli Dni Borka. Wieczorem mieszkańcy Borka organizują zabawę (klapa przygrywa) z jedzeniem i napitkami i własnie wtedy pierwszy raz zobaczyliśmy, że mule mozna bez zadnego skrupulatnego obierania wrzucać bezpośrednio na ruszt. To co się przylepi to na grilu samo się spali lub odpadnie.Uczta była przednia. W tym roku też mam nadzieję na Dan Borkę trafić 28 lipca.

Nie wiem, ale mnie się wydaje, że Dan Borka jest zawsze w pierwszy weekend sierpnia.


Oczywiście Aldonko przepraszam...w 2009 to był 1 sierpnia (sobota), ale dla nas to jeszcze lepiej bo 4 sierpnia a my jesteśmy do 11.
Gapa ze mnie... :oops:
Aldonka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4240
Dołączył(a): 07.07.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 29.06.2012 15:00

Joan65 napisał(a):
Aldonka napisał(a):
Joan65 napisał(a):
telepol napisał(a):budek widzę że masz pojęcie o mulach, a ja jestem ich smakoszem, jak już wcześniej pisałem jadłem je w konobie vrgorac, a tam przygotowywali je w wywarze rosołowym z bułką tartą i pietruszką (smak fantastyczny!), podpowiedz koledze jak je przyrządzasz na grilla, i jak robisz te z masełkiem. Ja jak już też pisałem próbowałem sam zrobić z "wujkiem google" i wyszło... jako tako po japońsku, nie powalało na kolana, i czy przed gotowaniem w jakiś sposób je czyścisz, bo ja w pewnym momencie straciłem cierpliwość z obierania ich z "żyłek" i kamienic czy jak to cholerstwo się nazywa co mule oblepia.

Ten pomysł muli z grilla nadał Joan65


Poczułam sie wywołana do tablicy :D więc...
Będąc w 2009 r. w Boraku przyjechalismy w ostatnią sobotą lipca, która jak tradycja głosi jest dniem kończącym tzw Dan Borkę czyli Dni Borka. Wieczorem mieszkańcy Borka organizują zabawę (klapa przygrywa) z jedzeniem i napitkami i własnie wtedy pierwszy raz zobaczyliśmy, że mule mozna bez zadnego skrupulatnego obierania wrzucać bezpośrednio na ruszt. To co się przylepi to na grilu samo się spali lub odpadnie.Uczta była przednia. W tym roku też mam nadzieję na Dan Borkę trafić 28 lipca.

Nie wiem, ale mnie się wydaje, że Dan Borka jest zawsze w pierwszy weekend sierpnia.


Oczywiście Aldonko przepraszam...w 2009 to był 1 sierpnia (sobota), ale dla nas to jeszcze lepiej bo 4 sierpnia a my jesteśmy do 11.
Gapa ze mnie... :oops:

:) To może do zobaczenia na Dan Borce :D
Bosm@n
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 384
Dołączył(a): 28.06.2008

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bosm@n » 29.06.2012 18:33

Ciekawy temat z tymi dniami Borka - będę w Podobucach w tym czasie - może się wybiorę na taką fajną imprezkę:-)
Aldonka
Cromaniak
Avatar użytkownika
Posty: 4240
Dołączył(a): 07.07.2006

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 29.06.2012 20:10

Bosm@n napisał(a):Ciekawy temat z tymi dniami Borka - będę w Podobucach w tym czasie - może się wybiorę na taką fajną imprezkę:-)

Więc będę Ci machać jak będziesz koło nas przejeżdżał. :D

No, ale my tu sobie gadu, gadu, a to w końcu relacja budka :-)
budek
Croentuzjasta
Avatar użytkownika
Posty: 162
Dołączył(a): 10.05.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) budek » 29.06.2012 20:24

Aldonka napisał(a):
Bosm@n napisał(a):Ciekawy temat z tymi dniami Borka - będę w Podobucach w tym czasie - może się wybiorę na taką fajną imprezkę:-)

Więc będę Ci machać jak będziesz koło nas przejeżdżał. :D

No, ale my tu sobie gadu, gadu, a to w końcu relacja budka :-)


Spokojnie, gadajcie do woli. Najbliższe wolny czas muszę poświęcić na napisanie artykułu. Nie dają człowiekowi spokoju nawet w wakacje :evil: .
Bocian
zbanowany
Posty: 24103
Dołączył(a): 21.03.2005

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.06.2012 08:24

Aldonka napisał(a):
Joan65 napisał(a):
telepol napisał(a):budek widzę że masz pojęcie o mulach, a ja jestem ich smakoszem, jak już wcześniej pisałem jadłem je w konobie vrgorac, a tam przygotowywali je w wywarze rosołowym z bułką tartą i pietruszką (smak fantastyczny!), podpowiedz koledze jak je przyrządzasz na grilla, i jak robisz te z masełkiem. Ja jak już też pisałem próbowałem sam zrobić z "wujkiem google" i wyszło... jako tako po japońsku, nie powalało na kolana, i czy przed gotowaniem w jakiś sposób je czyścisz, bo ja w pewnym momencie straciłem cierpliwość z obierania ich z "żyłek" i kamienic czy jak to cholerstwo się nazywa co mule oblepia.

Ten pomysł muli z grilla nadał Joan65


Poczułam sie wywołana do tablicy :D więc...
Będąc w 2009 r. w Boraku przyjechalismy w ostatnią sobotą lipca, która jak tradycja głosi jest dniem kończącym tzw Dan Borkę czyli Dni Borka. Wieczorem mieszkańcy Borka organizują zabawę (klapa przygrywa) z jedzeniem i napitkami i własnie wtedy pierwszy raz zobaczyliśmy, że mule mozna bez zadnego skrupulatnego obierania wrzucać bezpośrednio na ruszt. To co się przylepi to na grilu samo się spali lub odpadnie.Uczta była przednia. W tym roku też mam nadzieję na Dan Borkę trafić 28 lipca.

Nie wiem, ale mnie się wydaje, że Dan Borka jest zawsze w pierwszy weekend sierpnia.

Tez mam takie wspomnienia :) Dan Borka czyli Dzień Borka (niektórzy mówią Boraka) jest w pierwszy łikend sierpnia. Sama feszta jest z soboty na niedziele a wcześniejsze tematy w czasie tygodnia. Regaty, mecz waterpolo, występy dzieciaków...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży



cron
Peljesac 2011 i inne zatrubki - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies