matkaboska napisał(a):Rysio napisał(a):Właśnie zastanawiałem się kadrując, czy zachować pion podpory czy poziom drogi. Wybrałem pion ale rzeczywiście wydaje się, że linia drogi jest istotniejsza.
Tak jak teraz bardziej mi się podoba. Wcześniej miałam wrażenie, że w miejscu gdzie słońce prześwietlało most zdjęcie jest jakby "przetarte". Podpora jest tak skonstruowana, że lekkie przechylenia nie rzucają się w oczy. Natomiast poziome elementy są wobec siebie tak ustawione, że nie przechyla się jedynie most, ale i horyzont Ja jak skończe robotę postaram się mój horyzont wyprostować.
A mam pytanko z ciekawości. Czy usuwałeś coś z górnego lewego rogu?
Musiałem kawałek zdjęcia dołożyć po po przekadrowaniu brakowało i to na tzw odp.... , na samym dole też znajdziesz ślad w postaci małego kwadracika "nie stąd" to oczywiście robiłem na szybko więc jest jak jest z linkami też by się trza było bardziej postarać ale córcia mi akurat po plecach skakała
Goly, a to jak Ci się podoba
szkoda, że na zdjęciu nie ma końca tego półwyspu, byłby bardziej interesujący niż góry z prawej Na pierwszym planie w Twojej fotce od razu zabija para starszych osób o dość mało estetycznej fizjonomii więc przyciąłem dół. Nie żebym miał coś do tych osób, zresztą sam jestem dość okrągły, ale na tej fotce mówię im stanowczo nie
Anetko, oprócz szumów i defektów samochodowych typu słupek, czarne kropki na górze szyby jest oki, po obróbce byłyby bardzo ładne zdjęcia.