Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pejzaże - uczymy się i dyskutujemy

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 12.12.2008 10:48

Dzięki!! za pocieszenie,ale mnie strasznie bawią wszystkie uwagi forumowiczów.Odpowiadajac na pytanie Monte Christo ,nie najadłam sie blekotu, 8O może troszkę nadużywam wisnióweczki-nie mówię o likierze :roll:Nie mam kontaktu ,od dawna ze Slapolem, wtedy nadużwałam "wscieklaka" 8)
' Wszyscy na Forum wiedzą ,ze zdjecia robię denne.Tylko pstrykacze i one wychodza mi bardzo marnie,no cóz Pan Bóg poskąpił mi talentu ,wogóle nieraz sie dziwię,że jakoś dotrwałam ze swoimi ułomnościami. Leszek Skupin napisał rzecz oczywistą :D :D Nie bedę przyklaskiwac wypowiedziom Plumka , :wink: zgadzam sie z nia jednak ,ponieważ umiem czytac i to samo gdzieś 8) wyczytałam 8O.A zresztą, czy to jest ważne,jak sie nie daje zdjecia do konkursu? Te zdjecia to pierwsze kroki w HDR :( Kitu nie mam,ani nie wstawiam :lol: Podziwiam wszystkie zdjecia, nawet pstrykacze a jest ich duzo chociaz podciągne sa pod rózne formy fotografii.
:D :D Wszystkie uwagi odnośnie swoich zdjeć przyjmuję z pokorą i staram sie w miarę mozliwosci poprawić. i Dziękuje wszystkim za to ,że przez te lata pobytu na Forum,bardzo mnie wspierali,dużo nauczyłam sie od życzliwych mi osob, nie będę wymieniać,bo gdzieś ostatno poznikali :cry:
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 12.12.2008 11:08

Bo jakby nie moja jakze skromna osoba tutaj, to koleczko wzajemnej adoracji dochodziloby do ekstazy przy kazdorazowym wklejeniu nowego zdjecia. Wklejajmny wszystko co poprawne, ale rowniez piszmy o tym co nam sie nie podoba.
:)))
stalka 24 mm(przy pelnej klatce, ze swiatlem 2,8) odpowiednio przymkniety daje ostre jak zyleta zdjecie. Bez przesady Plumek Twoje zdjecie jest nie ostre, przyznaj to i nie wtulaj ze to jakias tam dystorsja(biore jeszcze pod uwage fakt, iz postprocesing zdjecia byl wykonany na odwal sie, w picasie automatem zmienialas rozmiar lub format). Bo jesli usprawiedliwiasz sie dystorsja to szklo jakies kiepskie masz, albo bardzo dobre tylko spadlo ze schodów ;).
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 12.12.2008 11:57

Nie jestem fachowcem. Jestem tylko pstrykaczem pamiątkowych zdjęć i dlatego się tu nie wypowiadam, choć w sumie... Nie jest to forum specjalistów. Dzielimy się tu tym co się nam podoba, co budzi w naszych zdjęciach emocje. A zdjęcia Petris - nawet jeśli niefachowe technicznie (nie znam się na tym, już pisałam) - mówią o jej postrzeganiu świata.
Zawsze będę uważać, że zdjęcie ma budzić emocje tym, co przedstawia. I te dlatego mi się podobają.

Piszesz
Monte Christo napisał(a):Bo jakby nie moja jakze skromna osoba tutaj, to koleczko wzajemnej adoracji dochodziloby do ekstazy przy kazdorazowym wklejeniu nowego zdjecia. Wklejajmny wszystko co poprawne, ale rowniez piszmy o tym co nam sie nie podoba.
))

A wcześniej

Monte Christo napisał(a):Petris co ty bierzesz ??

Znam dość dobrze język polski, ale nie zauważyłam, żebyś napisał co Ci się w fotkach Petris nie podoba.

Nie mam zamiaru prowadzić tu analizy psychologicznej, ale uśmiechnij się czasem (tak życzliwie :wink: ). Bo myślę, że jesteś fajny gość, tylko pozujesz na cynika.
Nie mam czasu za bardzo żeby siedzieć w necie, ale proszę wklej tu jakąś fotę w Twoim wykonaniu i napisz dlaczego jest dobra. To nie złośliwość. Naprawdę chciałabym mieć skalę porównawczą z tym, co my pstrykacze robimy.

Pozdrawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 12.12.2008 12:06

Obrazek

Obrazek

:papa:

P.S. Podpisano onanista sprzętowy :lool:
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 12.12.2008 12:25

no to pstryk: holga 6x6 fuji pros bardzo nieostre zdjecie ;)

Obrazek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 12.12.2008 12:33

Nie żebym się czepiał ale: winietowanie się kłania, zdjęcie bez konkretnego mocnego akcentu, brak znaku wodnego, podpisu autora, ramki, mało wyraźne, słabe kolory... etc.

Pozdrawiam
Amator
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 12.12.2008 12:42

Monte Christo napisał(a):no to pstryk: holga 6x6 fuji pros bardzo nieostre zdjecie ;)

To jest przykład na dobre czy złe zdjęcie, bo próbuję znaleźć w tym gąszczu jakiś temat i myśl przewodnią...a trójpodział tez się poszedł w trawkę paść.
Dobra, już się nie odzywam
pzdr
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 12.12.2008 12:57

no na zle, przeciez to widac na pierwszy rzut oka.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 12.12.2008 14:13

Monte Christo napisał(a):Bo jakby nie moja jakze skromna osoba tutaj, to koleczko wzajemnej adoracji dochodziloby do ekstazy przy kazdorazowym wklejeniu nowego zdjecia. Wklejajmny wszystko co poprawne, ale rowniez piszmy o tym co nam sie nie podoba.
:)))
stalka 24 mm(przy pelnej klatce, ze swiatlem 2,8) odpowiednio przymkniety daje ostre jak zyleta zdjecie. Bez przesady Plumek Twoje zdjecie jest nie ostre, przyznaj to i nie wtulaj ze to jakias tam dystorsja(biore jeszcze pod uwage fakt, iz postprocesing zdjecia byl wykonany na odwal sie, w picasie automatem zmienialas rozmiar lub format). Bo jesli usprawiedliwiasz sie dystorsja to szklo jakies kiepskie masz, albo bardzo dobre tylko spadlo ze schodów ;).

Jak już piszesz: "WklejajMY", to może byś się tak postarał, co? I wkleił troszkę zdjeć - niekoniecznie tych z Ami. Proponuję ze Smeny 8 - masz?

Nawet, gdyby to miało być KWA - to co z tego? Co to? Twoje prywatne forum? Załóż sobie i tam rządź :) No problem. Tu sobie każdy może założyć wątek i każdy może pisać w wątku, w którym chce. Ja do niektórych nawet nie zagladam - ale nie mam zamiaru tam mieszać ludziom, którzy się w nim "udzielają".

Aleś wymyślił! Rzeczywiście osiągnięcie: stałka 24 mm ze światłem 2,8 :lol: :lol: :lol: Hm... Co niby chciałeś przez to powiedzieć? Przecież to normalne, dla tego typu obiektywów - nawet produkcji radzieckiej. Tylko, że 24 w cyfrze to diabelnie mało jest. Bo zakładam, ze chodziło Ci o analog. Pokaż mi więc foty z analogowego 14mm i żeby to nie było jeszcze rybie oko :)

A co to picasa? :roll: :roll: Użyłam Photoshopa Elementsa 7.0 i rozmiar zmieniłam tak, jak neleży. Automatu nie używam. Na pewno masz sprzęt tysiąckrotnie lepszy od mojego (sądząc na przykładzie monitora - tak oceniam). No i co z tego? :) Skoro pokazujesz nam zdjecia z Łomo?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.12.2008 18:07

Monte Christo napisał(a):no to pstryk: holga 6x6 fuji pros bardzo nieostre zdjecie ;)

Rozumiem, że to usprawiedliwienie dla bardzo kiepskiego zdjęcia ? 8)

Powiem krótko. Pokaż co potrafisz, bo jak na razie większość zdjęć przez Ciebie tu wklejonych, nadaje się do usunięcia z poziomu aparatu lub wołania rolki :? Raz jeszcze proszę o rzeczowe komentarze, bo takie jak ten:

Monte Christo napisał(a):Petris co ty bierzesz ??

świadczą o podstawowym braku kultury i w przyszłości nie wróżę im dłuższej kariery na tym Forum.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 12.12.2008 20:25

Dla oczyszczenia nieco dusznej atmosfery co to się tu zaczyna robić :D :D
Nie mogłem się powstrzymać aby Wam tego nie pokazać :Spiski Hrad

Obrazek

Niestety nie moje :D :D - znalezione w sieci.
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 13.12.2008 13:55

wojan,
...a już chciałem chylić czoła... :wink: :lol: , bo dopiero w oststniej chwili zobaczyłem dopisek pod zdjęciem :!: Nie mniej zdjęcie 'fachowe' :!:

pozdr
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 13.12.2008 17:15

No sielankowo powyżej... :wink: , ja tez coś wynalazłam , ale juz nie sielana
:lool: -ustrzeliłam Atlantyk z urwiska podczas odpływu chyba i te ptaszyska
Obrazek
Ostatnio edytowano 15.12.2008 07:09 przez wiolak3, łącznie edytowano 1 raz
Monte Christo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Monte Christo » 14.12.2008 22:22

Rysio a co zablokujesz mi nick, czy ip ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.12.2008 08:32

Obrazek
działka wieczorem....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Pejzaże - uczymy się i dyskutujemy - strona 60
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone