napisał(a) matkaboska » 11.03.2007 17:54
Rysio napisał(a):W zasadzie Twoje zdjęcia są okej, oprócz tego, że generalnie przesłanie jakie z nich czuję to pokazanie przestrzeni i horyzontu, który w tym przypadku powinien być idealnie wyważony lub mocno skoszony, jak to zrobił Arek na zdjęciu ze zbożem. Na Twoich fotkach natomiast, występuje delikatne (około 3 stopni) przekoszenie, które wpływa niekorzystnie. Skadrować do idealnego poziomu lub nawet odwrócenia pochylenia w drugą stronę ze względu na obciążenie optyczne przechylonego budynku i pomnika i będzie okej
Dziękuję za odpowiedz. Postaram się je wykadrować komputerowo tak żeby ten horyzont "nie kosił"
Może nie są idealnie dokładnie zrobione, ale zaczynało lać i przyznam, że się trochę spieszyłam
Przesłanie? Zachwyciły mnie burzowe chmury i cała bardziej klimat jaki nagle się wykrystalizował. Jak w filmie "Przed deszczem". Wszystko się uciszyło i ten niepokój. Nie twierdzę, że udało mi się właśnie to pokazać
Pozwolę sobie w ramach "rewanżu" skomentować Twoje zdjęcie
Też wydaje mi się trochę zachwiane, ale sam mówiłeś, że było robione z samochodu, więc jest to kwestia wykadrowania. Osobiście wolałabym, żeby linie mostu były widoczne tak jakby przecinały światło. Mogłoby dać to ciekawy efekt.