Leszek Skupin napisał(a):Janusz, czyli robiłeś jak ten koleś a'la Turek w reklamie "pstryy, pstryy Sony Erikson...."
Dobre - uśmiałam sie do łez!!!!!
Rysio napisał(a):Witki bardzo fajne, przeszkadza tylko ten patyk uchwycony w kadrze po prawej stronie pomiędzy chmurkami. Przesuwając kadr lekko w lewo zniknąłby patyk i uzyskałabyś efekt wyprowadzenia lewej krawędzi drogi z lewego dolnego rogu kadru. tak ja to widzę
Rysio napisał(a):Kadr bardzo fajny jednak para w powietrzu i brak polarka zrobiły spustoszenie na niebie
Rysio napisał(a):Witki, nie chodzi mi o smugę tylko generalnie o zamglenie zarówno nieba jak i lądu tego w głębi kadru. To właśnie bolączka Chorwacji ze względu na parującą wodę z morza. Rozmawiałem kiedyś mieszkając na kwaterce w Sumpetarze koło Omisa z właścicielami domku, że przy dobrej pogodzie bardzo wcześnie rano ze Sv. Jure można zobaczyć wybrzeże Italii, ale tylko bardzo wcześnie rano zanim Jadran zacznie parować. Para rozszczepia światło tworząc drobne bliki dające efekt mgły. Filtrem polaryzacyjnym można ten efekt częściowo wyeliminować
Ps. Co do drugiej fotki, mogłaś wymusić flesza