Fatamorgana napisał(a):remikrmk napisał(a):Te 2 ujęcia - gdzie to jest. Piękne miejsce! A co do samych fot - kadry piękne, ale ciemne jakieś. Chyba, że to mój monitor tak ma No i wywal ten podpis z pierwszego zdjęcia, po co on tam
Szkocja rzecz jasna.
Dla mnie one nie są ciemne (mój lap po kalibracji jak na razie raczej nie kłamie) i nie mam zamiaru poddawać się dzisiejszej manii rozjaśniania wszystkiego co się da na fotach w imię...no właśnie czego? Mody? Ja nie lubię manii rozjaśnianych zdjęć.
Dla mnie one są i mają być syte bo tylko wtedy oddadzą to co widziałem. A w surrealizm i fantastykę w obróbce to ja się bardzo rzadko bawię.
Podpis jest bo wstawiony został celowo- a na kopiach wklejanych w net też wolę aby był. Nie czyszczę tego.
Dzięki za opinie i pozdrawiam.
Szkocja Szkocją, a gdzie dokładniej?
O manii rozjaśniania zdjęć nie słyszałem, więc jeśli to jakiś trend czy coś takiego to z chęcią usłyszę co masz na myśli i o co chodzi bo szczerze mówiąc nie wiem o czym piszesz. Surrealizm i fantastyka to też nie moja bajka.
Jeśli chodzi o to, że dla mnie są ciemne, +0,3EV i byłoby dla mnie w sam raz. Takie mam odczucie, szczególnie w zdjęciu z górami.
Co do podpisu, właściwie po co go dajesz? Pytam z czystej ciekawości
remik