napisał(a) Rysio » 11.05.2007 11:56
Zmrolku kochany
w 1 kadr mi nie leży, rozumiem że chciałaś pokazać koronę drzewa ale nie należy tego robić kosztem utraty jego podstawy 2 bomba, 3 bomba x2 ze względu na super chmurki, może druty trochę przeszkadzają ale znam ten ból idąc w teren, skonczyły się czasy wsi spokojna wsi wesoła, 4 ładne aczkolwiek znów się przyczepię do tego że wierzba wyrasta znikąd ale rozumiem brak szerokiego kąta i więcej niewiele się da zrobić, natomiast przesunięcie kadru w prawo spowodowałoby że zdjęcie nie oddało by klimatu miejsca, no i bliki ale nie przeszkadzają
Anetko, 1 najlepsza kadrowo bo ściana lasu ładnie wyeksponowana, 2 podoba mi się widoczek ale niektóre drzewa szczególnie w lewym dolnym rogu wyrastają znikąd, 3 rzeka słabo widoczna, linia lasu przecięta jestem na nie, 4 ładny kadr choć leci na prawo (i kto to pisze po rzepaku
) i przepalona ścieżka ale w tych warunkach oświetleniowych wiem że to trudne
Ktoś na tym forum wspominał o ile dobrze pamiętam, ale warto tu o tym wspomnieć, dla tych którzy nie wiedzą, że w fotografii pejzażowej jest zasada, że słońce powinno padać prostopadle do linii kierunku w którym celujemy obiektywem. Wtedy uzyskujemy efekt niebieskiego nieba. Jeśli słońce mamy za plecami lub świeci nam w obiektyw na niebie wychodzą przepały
Ostatnio edytowano 11.05.2007 20:15 przez
Rysio, łącznie edytowano 1 raz