BeJur napisał(a):tu się uczymy i dyskutujemy
pierwsze - za bardzo dół ciachnięty, za mało go jest
lepiej na trzecim to wygląda
drugie - lampą błysnąłeś?? nie potrzebnie
nie wiadomo na czym się skupić, na dziewczynie, na drodze na dół, czy na morzu ...
wg mnie najlepsze ostatnie, ale z wszystkich wylewa cię się woda
oprócz statywu - poziomica
niektóre mają wbudowaną
auto_gt napisał(a):Taki widok że się chciało wszystko złapać a okna brakło
auto_gt napisał(a):... bez lampy to był dzień ok 14,00
auto_gt napisał(a): nie wiem czemu woda wyszła ukosem
auto_gt napisał(a):może tak jest ,że stoję no nie wiem ok 50- metrów nad poziomem morza ,czyli robiłem z góry ,a linia brzegowa odchodzi ukosem lekko w górę wraz z masywem Biokowo
auto_gt napisał(a):BeJur napisał(a):taki kolor i jasność, że wygląda jak z lampą
zresztą lampa to nie kwestia godziny czasami sie doświetla zdjecia, ale ja jestem przeciwnikiem lampy w dzien
Dobra jesteś - fotkę oddałem obróbce w ashampo photo optimizer w tryb auto - optymalizuj - podciąga kontrasty , i chyba jakby miejscami doświetla.
Miecia napisał(a): .......
BeJur napisał(a):Miecia napisał(a): .......
Skoro ... pejzaże - uczymy się i dyskutujemy to może ja zacznę, zobaczymy co panowie co się znają powiedzą
1. przepalone niebo, zamknęłabym kompozycję ucinając z prawej strony na krawędzi lasu,
kałuża na drodze zrobiła taką dziurę łysą - następnym razem inaczej się ustaw z aparatem
2. to samo co wyżej z niebem i za dużo go
3. kompozycyjnie niepotrzebnie ucięte drzewo na górze i z tego co widzę błysk lampy - który nienaturalnie oświetla pierwszy plan, a to dziwne niebieskie małe z lewej strony - zdecydowanie do usunięcia - bo rozprasza
4. najlepsze z tych wszystkich
longtom napisał(a):Miecia napisał(a):
no może można ciut rozjaśnić
Tylko nie, broń Boże, niebo
Niebo dla odmiany mogło by być ciemniejsze.
Ale to na moim monitorze