Ja się zgadzam
Aczkolwiek zauważyłem, że jak jest zima, to u nas, często, ten dziadowski śnieg wraz z brakiem słońca występuje
Można jeszcze spróbować nocne robić, bo wtedy brak słońca tak bardzo nie daje się we znaki
Ja sobie zdesaturowałem
Rysio napisał(a):Śnieg to jeden z trudniejszych tematów w fotografii
Rysio napisał(a):Widzę że dajecie sporo zdjęć śnieżnych i to dodatkowo w najtrudniejszej z jego odsłon, czyli bez światła. Niestety śnieg jest wtedy martwy
Rysio napisał(a):Znam jednego takiego co w fotografii niemal zawodowo siedzi od ponad 30 lat i twierdzi że jak jest na dworze biało a nie ma słońca to nie wyciąga aparatu. Ma wiele racji, ale do odważnych świat należy
Rysio napisał(a):W przypadku braku światła na śnieżnych zdjęciach dobrze jest pobawić się we wspomniany tu b&w i forsować kontrasty. Oczywiście to moje zdanie i nie koniecznie musicie się z nim zgodzić
BeJur napisał(a):jeśli ktoś się nie zgadza - proszę uzasadnić
Rysio napisał(a):Be, co do zdjęcia Arka. Nie widzę na nim początku i końca. Pod względem architektonicznym - typowy górski bajzel więc kolor do mnie nie przemawia. Brak światłocienia który jest podstawą fotografii na co sama nazwa dziedziny wskazuje. Dobra już więcej nie będę
Rysio napisał(a):Jak siądę do kompa to może coś na dysku znajdę, choćby po to by Be na złość pokazać że jak słońce świeci to śnieg plaskaty nie jest