Janusz Bajcer napisał(a):slawek66 napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):Pikne i jedno i drugie.
To drugie to Irlandia
kurów, dunajec
A coś Ty Sławku w tym Kurowie robił, pewnie rybki łapał
wracalem od Pytki Januszu
tomek99 napisał(a):Rysio napisał(a):Może by tak w ramach nauki wzajemnej exify pod zdjęciami podawać obojętnie czy to z automatu czy z manuala palone zawsze te dane są można by więcej się podszkolić bo na cyberfoto jakoś cicho chyba na tyle kijowe fotki dałem że im się pisać nie chce
Właśnie chciałem to zasugerować. Przejrzałem wątek od początku i chyba tylko w 2 fotkach exif nie został wycięty. A dzięki exifowi zawsze można coś wywnioskować...
Rysio napisał(a):tomek99 napisał(a):Rysio napisał(a):Może by tak w ramach nauki wzajemnej exify pod zdjęciami podawać obojętnie czy to z automatu czy z manuala palone zawsze te dane są można by więcej się podszkolić bo na cyberfoto jakoś cicho chyba na tyle kijowe fotki dałem że im się pisać nie chce
Właśnie chciałem to zasugerować. Przejrzałem wątek od początku i chyba tylko w 2 fotkach exif nie został wycięty. A dzięki exifowi zawsze można coś wywnioskować...
Każda obróbka programowa niestety likwiduje exifa ,a niewiele już osób daje żywce na pokaz. Ja dla przykładu zacząłem nabywać jakąkolwiek świadomość po ubiegłorocznym pobycie w cro gdzie na każdej fotce mam datę Od tego czasu wyłączyłem datę, przestawiłem aparat na M i zacząłem eksperymenty. Niestety trudno znaleźć osoby, które są chętne i w rzeczowy sposób skomentować nasze poczynania
tomek99 napisał(a):Rysio napisał(a):Może by tak w ramach nauki wzajemnej exify pod zdjęciami podawać obojętnie czy to z automatu czy z manuala palone zawsze te dane są można by więcej się podszkolić bo na cyberfoto jakoś cicho chyba na tyle kijowe fotki dałem że im się pisać nie chce
Leszek Skupin napisał(a):tomek99 napisał(a):Rysio napisał(a):Może by tak w ramach nauki wzajemnej exify pod zdjęciami podawać obojętnie czy to z automatu czy z manuala palone zawsze te dane są można by więcej się podszkolić bo na cyberfoto jakoś cicho chyba na tyle kijowe fotki dałem że im się pisać nie chce
A co jeśli robi się analogiem i skanuje potem negatyw raczej exif nie wchodzi tutaj w grę Trzeba zapamiętać na jakich ustawieniach się fotkę trzasnęło
Leszek Skupin napisał(a):tomek99 napisał(a):Rysio napisał(a):Może by tak w ramach nauki wzajemnej exify pod zdjęciami podawać obojętnie czy to z automatu czy z manuala palone zawsze te dane są można by więcej się podszkolić bo na cyberfoto jakoś cicho chyba na tyle kijowe fotki dałem że im się pisać nie chce
A co jeśli robi się analogiem i skanuje potem negatyw raczej exif nie wchodzi tutaj w grę Trzeba zapamiętać na jakich ustawieniach się fotkę trzasnęło