Rafale, no i bardzo dobrze. Coś mi się klaruje w temacie. Nie jest najgorszą rzeczą pobłądzić trochę po bezdrożach - przynajmniej z grubsza wiadomo, gdzie te bezdroża są.
No to błądzimy dalej.
Rafał K napisał(a):Dżon - to jest fot z innej bajki choć aż się prosi 10-22
Pzdr
Fatamorgana napisał(a): To przejście z tak ciemnego zdjęcia bazowego pociąga za sobą określone konsekwencje.
Fatamorgana napisał(a):Ale Janku w ciągu 2 stron dałeś już 2 zdjęcia ewidentnie mające ponaciągane cienie.
Rafał K napisał(a):...dałbym parę kroków do przodu (przed ambonę) i aparat nisko - gdzie ta miedza pomiędzy brązowym a zielonym pięknie wije się w głąb na czystej scenie
Fatamorgana napisał(a):Ja bym też w ogóle tym razem wypiep...ł (pominął) ambonę i zrobił ujęcie panoramiczne- wąskie i szerokie.
Fatamorgana napisał(a): Niebo ciekawe, ale reszta już nic nie tworzy.
Jan s1 napisał(a):...Bardzo możliwe, że byłoby to dobre zdjęcie, ale z całą pewnością byłoby to zdjęcie inne.
Rafał K napisał(a):Chciałeś internetowy komentarz to masz
Na zdjęciu, które pokazałem, ciekawy wydał mi się zestaw (kompozycja) barwnych plam na dole - dwa rodzaje zieleni, brąz zaoranego pola i ciemnoruda połać traw, z której wyrasta stojąca na straży całej otaczającej nas przyrody drewniana konstrukcja, będąca w dodatku ciekawie oświetlona lekko bocznym światłem.
Duża część pomysłu na zdjęcie to
górne obramowanie w którym pomogło szczęśliwie rosnące tam drzewo.
Dodatkowej dynamiki dodają gałęzie niespokojnie poruszające się na silnym wietrze.
Fatamorgana napisał(a):Nie lepiej było się trzymać tego co jest najciekawsze w tym zdjęciu?
Po co ci te przytłaczające "obramowanie"? I czy na pewno znowu musi stać na straży widoczku wieża?
Rafał K napisał(a):Dżon - wybacz mi tę jarmarczno-diskopolową psychoanalizę...
Fatamorgana napisał(a): Tylko się nie pogniewaj- Janku ...
Fatamorgana napisał(a):Wg. Ciebie te gałęzie dodają dynamiki- a wg. jakichś 95% ludzi mających pojęcie o sprawie - pierniczą kadr.
Fatamorgana napisał(a):Myślę, że co niektórzy mogą już być zmęczeni tymi ambonami. Pokaż coś innego, odśwież spojrzenie na krajobraz.