Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pejzaże - uczymy się i dyskutujemy

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 11.11.2011 17:47

weldon napisał(a):Niepodległości,

Nie do końca jestem pewien, czy to niepodległość ... czy nie uległość raczej ! ;)

Ale fotka intrygująca ... jak dla mnie pomysł ciekawy. 8)
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 11.11.2011 17:49

Fatamorgana napisał(a):Fajnie tam na pierwszym. Wykroiłbym to w pionie, żeby najciekawsze elementy zostały. :)

To masz dwa ... wybieraj ! ;)

Obrazek

Obrazek

:lol:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 11.11.2011 19:09

weldon napisał(a):...pejzaż z akcentem patriotycznym ;)

Długo oglądałem to zdjęcie i nie wiem dlaczego. Jakieś takie fajne.
Temu facetowi brakuje w prawej ręce pilota. :lol:

Mariusz, ciekawie to jeziorko wygląda. A jakby tak wschód, mgiełki, kolorki... no wiesz. :wink:
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 11.11.2011 19:15

jan_s1 napisał(a)::

Mariusz, ciekawie to jeziorko wygląda. A jakby tak wschód, mgiełki, kolorki... no wiesz. :wink:

To stawy rybne. :)

O wschodzie, to z drugiej strony by trzeba ... :) ... a to nieciekawie ! :)

Kolorów, światła, długich cieni mz ... to tu dostatek jest ...mimo, że 14 z minutami !
A mgły nie lubię ... duszę się ! :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.11.2011 19:34

jan_s1 napisał(a):Temu facetowi brakuje w prawej ręce pilota.

Pilota, Prezydent, zaprosił na uroczystości pod GNŻ ;)

Pozdrawiam
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 11.11.2011 19:37

Piotr - widziałeś na żywo zamieszki w Wa-wie ?
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 11.11.2011 19:40

Obrazek
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 11.11.2011 19:43

Obrazek

:D
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 12.11.2011 00:55

Crayfish napisał(a):Piotr - widziałeś na żywo zamieszki w Wa-wie ?

Piotr się nie odezwał....
Albo jeszcze jest na miejscu, albo nie daj Boże....oberwał.
:wink: :roll:

Niezła jatka tam była. Zawsze mnie wkurza, że nie mam okazji uchwycić takiego "pejzażu" w obiektywie. Jak się porządnie leją to tylko w Wawie...
Jakby nie patrzeć, takie coś jest niestety "widowiskowe" dla fotografa.
Chociaż samemu też można oberwać.

Mariusz... jasne że pierwsze zdjęcie!
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 12.11.2011 09:16

Crayfish napisał(a):Piotr - widziałeś na żywo zamieszki w Wa-wie ?

W telewizji.

A, niby, w jakim charakterze miałbym tam poleźć? :D:D:D

Fatamorgana napisał(a):Niezła jatka tam była. Zawsze mnie wkurza, że nie mam okazji uchwycić takiego "pejzażu" w obiektywie. Jak się porządnie leją to tylko w Wawie...

Nie masz czego żałować.

Osobiście nie widzę nic fajnego w oglądaniu zamaskowanych bandytów których jedynym celem jest coś zniszczyć, lub kogoś pobić.

Dużo bym dał, żeby to się już nie powtórzyło i, mam nadzieję, wprowadzą zmiany, które będą zapobiegały takim ekscesom.

Szkoda, że tam późno, ale ... no, cóż.

W każdym razie, przykre, że ten incydent zaważył na postrzeganiu tego, co się działo, w taki, a nie inny sposób.

Większość potrafiła się zachować.

Pozdrawiam
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 12.11.2011 11:24

weldon napisał(a):A, niby, w jakim charakterze miałbym tam poleźć? :D:D:D

Pozdrawiam

Dzisiaj takie czasy, że wszyscy fotografują wszystko.
Kiedyś zadymy fotografowali tylko fotoreporterzy. Dzisiaj robią to gapie, przechodnie z komórek i młodzież "dla picu" a także każdy, kto ma akurat "luszczanke" i dość odwagi lub dłuższą ogniskową.

:roll: :wink:
Jasne że to niemiłe i przykre co się stało, bo splendoru stolicy nie dodało, poza tym ludzie niewinni oberwali. Takie gnoje powinni się sami ze sobą napier... i między sobą wyrzynać a nie innych atakować.

Inna sprawa, że....jak coś się dzieje, to gawiedź ma uciechę, jest akcja, jest adrenalinka..."psy dostały lanie" itp...a potem prawie każdy z "luszczanką" uważa, że jest już prawie jak fotoreporter, no bo był, widział i nawet zarejestrował wydarzenie.
A you tube jest zalane masą gó...ych i bezwartościowych "materiałów i zdjęć" z wydarzenia". :twisted:

Oki, powróćmy do tematu...
Wojan...? Droga do Popradu czy za Popradem?
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 12.11.2011 16:53

Fatamorgana napisał(a):Wojan...? Droga do Popradu czy za Popradem?

Fata - strzał w dziesiątkę :D Ta dróżka na zdjęciu prowadzi w słowackie wysokie Tatry :D
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 12.11.2011 18:01

Te strony akurat znam jak swe kieszenie. :lol:
Bardziej chodzi mi o położenie miejsca przy trasie (bo nie wiem, czy to przybliżenie sprzed Popradu czy nie) a nie rejon. Tam nieczęsto bywa tak przejrzyście. :wink:
Zwłaszcza, ze krajobraz drogowo- przymiejski w tych okolicach zmienił się bardzo w ostatnich unijnych latach...
Pozdr.
Jakbyś był tak uprzejmy i mi jeszcze napisał gdzie- w jakiej okolicy- wykonałeś to marokańskie zdjęcie pól, to będę tyż hepi... :)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 12.11.2011 19:07

Fatamorgana napisał(a):Bardziej chodzi mi o położenie miejsca przy trasie (bo nie wiem, czy to przybliżenie sprzed Popradu czy nie) a nie rejon. Tam nieczęsto bywa tak przejrzyście. :wink:

Fotka zrobiona przez szybę samochodu z autostrady na zachodnich rogatkach Popradu :D A z tą przejrzystością to masz całkową rację. Powyższa fotka jest przerobiona programem, który niedawno odkryłem i stałem się jego fanem :D Oryginał zdjęcia jest tutaj :D

Fatamorgana napisał(a):Jakbyś był tak uprzejmy i mi jeszcze napisał gdzie- w jakiej okolicy- wykonałeś to marokańskie zdjęcie pól, to będę tyż hepi... :)

Dawno to było - to za bardzo nie pamiętam - gdzieś na trasie między Rabatem a Meknes

:D :papa:
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 12.11.2011 19:24

wojan napisał(a): A z tą przejrzystością to masz całkową rację. Powyższa fotka jest przerobiona programem, który niedawno odkryłem i stałem się jego fanem :D Oryginał zdjęcia jest tutaj :D

Kurcze ... Wojan ... :roll:

... oryginał zdecydowanie lepszy ! ... tz mnie się bardziej podoba ! 8) :lol:

Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Pejzaże - uczymy się i dyskutujemy - strona 182
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone