Rysio napisał(a):Rzeczywiście , spojrzałem na drogę a nie na linię wody i odbicia
...
Rysiu... 30 s naświetlania
Rysio napisał(a):Rzeczywiście , spojrzałem na drogę a nie na linię wody i odbicia
...
Leszek Skupin napisał(a):Dzięki o to mi chodziło. Wg. niektórych trzeba je obrobić "softem" wg mnie to "dzieło" ostateczne tak jak ja je widziałem. Czasem krzywe, czasem "przepalone" ... Plumek... :D:D dzięki
P.S. Balans bieli w analogu . Ja focę NIKONem N65
P.S.2. Najgorsze jest to, że robię w większości na automacie
P.S.3. Niektóre faktycznie zrobiłem świadomie. Plumek chciałbym z Tobą pogadać na tem temat naprawdę ..... ujawnij Swoje zdolności, możliwości, wiedzę na ten temat na forum. :!::!::!:
Plumek napisał(a):... Dla mnie sedno zdjecia jest właśnie w tym surowym kadrze - takie dobre zdjecie - to jest sztuka. To, co powstaje po obróbce na kompie dla mnie to już nie to samo... Poza tym - te efekty trzeba mocno przemyśleć...
Heh - no proszę - nie wiem czemu, ale nie wiedziałam, ze N65 jest analogiem F65 to co innego, ale Ty masz pewnie amerykańca A ja nie dość, że w Nikonach nigdy nie siedziałam za dobrze (poza chwilowym F90), to w analogach już wieki temu
No wieć odstaw Leszku automat i poeksperymentuj. Jest mnówstwo o tym w necie - co daje długi czas, jak manewrować głębią ostrości, żeby uzyskać zamierzony efekt...
Moje zdolności... Hm... Nie wiem, czy takie mam Raczej trochę praktyki...
MorskiPas napisał(a):...Zrobię deczko zamieszania. Czy zdaniem Wielce Szanownego JURY to co poniżej jest pejzażem, czy nie jest ...
Plumek napisał(a):witki napisał(a):Już zdobyłam wiedzę dzielenia się zdjęciami na forum, więc czekam na wasze łaskawe oko i komentarze co wy na temat mojego widoczku macie do napisania ......
Krzywy horyzont
A ja wciąż czekam
witki napisał(a):Ania - a to? Jak ci się to podoba?