Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pejzaże - uczymy się i dyskutujemy

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 28.04.2011 12:40

janniko napisał(a):Jak ja lubię Canony...
ich odwzorowanie kolorów i WB :lol:

He, he... obstawiam, że w zacytowanym post'cie Janniko nie ironizował o tym wb canonów, tylko naprawdę go (zgodnie z obiegową opinią) wychwalał 8) :lol: Zresztą niech się sam wypowie :lool:

Pzdr

Ps
A ja "na ten przykład :mrgreen: " (mimo obiegowych opinii) mam nie najlepsze zdanie o wb i sposobie odwzorowania kolorów w moim "c" aparacie :P
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 28.04.2011 12:58

No wiesz, nie ma aparatów idealnych.
Jednak C5D M I ma świetną matrycę....
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 28.04.2011 13:07

Rafał K napisał(a):A ja "na ten przykład :mrgreen: " (mimo obiegowych opinii) mam nie najlepsze zdanie o wb i sposobie odwzorowania kolorów w moim "c" aparacie :P

A to Casio czy Citizen wpisuje w exify Parsing Error! ?

:wink:

PS A WB i odwzorowania kolorystycznego nie wybierasz sam, wywołując raw'a?
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 28.04.2011 13:14

weldon napisał(a):...A to Casio czy Citizen wpisuje w exify [i]Parsing Error!

Welduś - to wpisuje ja, własnoręcznie, "special 4 U" :mrgreen:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 29.04.2011 10:05

Rafał K napisał(a): He, he... obstawiam, że w zacytowanym post'cie Janniko nie ironizował o tym wb canonów, tylko naprawdę go (zgodnie z obiegową opinią) wychwalał 8) :lol: Zresztą niech się sam wypowie :lool:
....A ja "na ten przykład :mrgreen: " (mimo obiegowych opinii) mam nie najlepsze zdanie o wb i sposobie odwzorowania kolorów w moim "c" aparacie :P

Kulko, po co te nerwy?!
Jak sam widzisz, fotograf ze mnie nijaki, aparat na "S" moim zdaniem, pomimo zajebistych opinii, jest do dupy, a chyba tylko Rafał K ma rację.. :)
Przykro mi Rafale, ale obawiam się, że twoje obawy są słuszne - ja b. lubię canonowskie "ubajkowieone" odwzorowanie kolorów! I tu wyjątkowo zgadzam się z obiegową opinią... :)
Twój pstryczek, Kulko szanowny, naprawdę mi się spodobał, bo ja oceniam fotki prawdopodobnie zupełnie inaczej niż większość tu obecnych - po prostu albo mi się podobają, albo nie. I tylko tyle.
Chciałem tylko napisać, że b. lubię odwzorowanie kolorów Canona... taki mam plebejski gust. A twój pstryczek po prostu jest miły dla oka.

I to tyle w temacie.
Następnym razem postaram się jakoś zaznaczyć, że to nie ironia...
ale też zastanawiam się skąd takie przeczulenie i skąd takie podejrzenia.. przecież nic takiego nie ma w moim poście, co by mogło jakkolwiek wskazywać na ironię.... chyba po prostu znowu odstaję od rzeczywistości, jak przystało na ciemnogród... hm.. ?
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 29.04.2011 10:35

Co do aparatów na "S" to jestem nieco uprzedzony, może niepotrzebnie, ale kiedyś wieki temu nabyłem analogowy aparat tej marki i robił tak dramatycznie beznadziejne zdjęcia, że powiedziałem że nigdy nic z tym producentem nie chcę mieć wspólnego :roll:

Poczytałem parametry tego twojego nabytku, faktycznie robią wrażenie...

Mi to zdjęcie krakowskich Plant? też się tak naprawdę podoba.... właśnie dlatego, że jest podobne do mojego, które też mi się podoba :wink: . Na stałe w Canoniku mam ustawione kolory "wzmocnione" bo bez tego fotki wychodziły jakby wyprać je 5 razy w wybielaczu :wink: i inaczej się nie dało.

Sorry że opacznie pojąłem twoją wypowiedź, krytyka spoko, nie ma problemu, zwłaszcza, że wiem że to tylko "pstryk" a nie pejzaż, ale potem to zdjęcie które wstawiłeś było tak do mojego podobne, że nie mogłem się powstrzymać :roll: . Choć jak wiadomo we wszelakich toczących się tu dyskusjach, które od czasu do czasu podczytuję, udziału nie biorę.
Szkoda zdrowia :wink:

Pozdrawiam
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 29.04.2011 10:51

kulka53 napisał(a):. Choć jak wiadomo we wszelakich toczących się tu dyskusjach, które od czasu do czasu podczytuję, udziału nie biorę.
Szkoda zdrowia :wink:

Zdrowie to można było stracić w dyskusjach politycznych. W tym wątku panuje taka kultura, że zdrowie można sobie podreperować. :lol: Zachęcam do udziału - bedzie ciekawiej.
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 29.04.2011 10:59

jan_s1 napisał(a):Zdrowie to można było stracić w dyskusjach politycznych. W tym wątku panuje taka kultura, że zdrowie można sobie podreperować. :lol: Zachęcam do udziału - bedzie ciekawiej.

Pisząc "tu" miałem na myśli całe cro.pl, a dyskusje - właśnie tę całą politykę :D :cool: . Fotograficzne są jak najbardziej poprawne i chętnie je czytam zawsze czegoś nowego się dowiadując, chociażby tego jak powinno wyglądać teoretycznie poprawne zdjęcie....
A że siedzę cicho, cóż, mało wiem to i trudno się wypowiedzieć... Na regularne próby fotograficzne mam zbyt mało czasu, ale teraz mam nadzieję ciut mocniej się tym zająć :cool: . Na wielkie efekty rzecz jasna nie licząc...
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.04.2011 11:06

kulka53 napisał(a): Na wielkie efekty rzecz jasna nie licząc...

A Rędziński, największy wantowy, rośnie, czeka ...

Poczekamy, zobaczymy, krajobrazowo pasi, więc i efekty też będą ;)

:D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 29.04.2011 11:21

weldon napisał(a):A Rędziński, największy wantowy, rośnie, czeka ...

Trzeba się tam będzie wybrać. :D
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 29.04.2011 11:52

weldon napisał(a):A Rędziński, największy wantowy, rośnie, czeka ...

jan s1 napisał(a):Trzeba się tam będzie wybrać. :D

Byli tacy, co już się wybrali.....

Moje miasto

No chyba że jakieś jeszcze inne spojrzenie dałoby się uskutecznić... z góry to muszą być dopiero pejzaże :wink:

:D
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 29.04.2011 12:37

No to pogadali 8) I tak trzymać :wink:

Pzdr
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 29.04.2011 21:35

kulka53 napisał(a):... Mi to zdjęcie krakowskich Plant?...

he he..
Kulko
To nie do końca Planty.. choć fak fakiem że podobne zdeczka..

To jest koło placu Serkowskiego.. taki parczek gówniany.. tuż nad Wisełką śmierdziawkowatą.. tam gdzie wpada Wilga... bodajże... czy Rudawka.. jakoś tak

A zdjęcie tylko dlatego umieściłem, że zaeksperementowałem z podbiciem zieleni i trochę w PS-ie cieniem podciągnąłem..
ale nie mogło nic z tego zdjęcia wyjść ciekawie, bo zrobione było w samo południe, gdy słonko w zenicie prawie, więc światła jakby nie szukał i tak by nie znalazł..
Jeśli by tak zrobić w tym miejscu o 6 rano lub po 18-tej, to może by i co wyszło..
ale komu by sie kciało..

pzodro
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 01.05.2011 18:18

:)
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 02.05.2011 09:28

Obrazek

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Pejzaże - uczymy się i dyskutujemy - strona 139
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone