Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pejzaże - uczymy się i dyskutujemy

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 31.03.2011 21:00

mab - dzięki za opinię. Wygląda jednak na to, że zostałeś przegłosowany, bo dla mnie jedynka. :lol:

Ps. Z Twoim monitorem wszystko w porządku. To ja tak sobie eksperymentuję, choć z drugiej strony lubię kolor.

Ps2 Rafał - na drugi raz wal śmiało, bez żadnej dyplomacji. :lol:
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 31.03.2011 21:10

UFF!!! odetchnąłem...właśnie zauważyłem ,ze wiele Twoich fotek ma takie barwy...więc nie będę się tego czepiał...;)
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 01.04.2011 07:27

jan_s1 napisał(a):...Ps2 Rafał - na drugi raz wal śmiało, bez żadnej dyplomacji. :lol:

Janek, he, he - ja ostatnio zdecydowanie za dużo się rozpisuję :mrgreen: Bo wiesz jak to jest - "krytyk i eunuch z jednej są parafii, obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi" :lol:

Pzdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.04.2011 18:26

Obrazek
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 02.04.2011 20:50

smoki3
ładne widoczki :)
jan_s1
Twoje RAW-y Bomba !

Na rybach .......
Obrazek
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 03.04.2011 10:18

Jolanda napisał(a):
Na rybach .......

Dzięki za dobre słowo. :D

Wpatrywałem się długi czas w Twój widoczek, bo klimat ma on niesamowity. Powiem Ci szczerze: nie należę do tych, którzy chwalą zdjęcia z uprzejmości, niezależnie od tego, czy one na to zasługują. Sylwetki wędkarzy ładnie ożywiają całość, chociaż jak ma być czerń, to jest jej chyba za dużo, dlatego przyciąłbym na dole, co jak myślę wzmocniłoby kompozycję. Może byłoby lepiej, gdyby zachowując ciemną tonację, próbować wydobyć z tej czerni trochę szczegółów. Można by też pogrymasić na temat przepalonego nieba. Zdałoby się zdjęcie wyprostować. Ale jedyne, co mi się zdecydowanie nie podoba, to pseudowinieta z prawej strony.

No widzisz - tyle zarzutów, ale wynalazłaś taki temat i tak go zrobiłaś, że w sumie patrzę na to z wielką przyjemnością. :D

Nie zapominaj, że napisał to ktoś, kto też się uczy. :lol:
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 03.04.2011 10:33

I jeszcze taki niedzielny widoczek. :wink:

Obrazek
Jolanda
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanda » 03.04.2011 13:02

jan_s1 napisał(a):
Jolanda napisał(a):
Na rybach .......

Dzięki za dobre słowo. :D

Wpatrywałem się długi czas w Twój widoczek, bo klimat ma on niesamowity. Powiem Ci szczerze: nie należę do tych, którzy chwalą zdjęcia z uprzejmości, niezależnie od tego, czy one na to zasługują. Sylwetki wędkarzy ładnie ożywiają całość, chociaż jak ma być czerń, to jest jej chyba za dużo, dlatego przyciąłbym na dole, co jak myślę wzmocniłoby kompozycję. Może byłoby lepiej, gdyby zachowując ciemną tonację, próbować wydobyć z tej czerni trochę szczegółów. Można by też pogrymasić na temat przepalonego nieba. Zdałoby się zdjęcie wyprostować. Ale jedyne, co mi się zdecydowanie nie podoba, to pseudowinieta z prawej strony.

No widzisz - tyle zarzutów, ale wynalazłaś taki temat i tak go zrobiłaś, że w sumie patrzę na to z wielką przyjemnością. :D

Nie zapominaj, że napisał to ktoś, kto też się uczy. :lol:

Janek,
również dziękuję za dobre słowo :)
wiesz,niby nie oczekuje się żadnych słów ;) a jednak coś w tym jest :) :oops:
...cały czas się uczę ,próbuję czegoś nowego.Może gdybym więcej czytała ;) to i szybciej bym załapała o co chodzi :oops:
a tak .........jadę pod prąd !
Ale..... mam ogromne wsparcie w postaci mojej pierwszej nauczycielki.... Olki (Muliness)tu chylę czoła !
To ona ,otworzyła przede mną ten nieznany świat jakim był/jest fotografia , wspierała/wspiera mnie we wszystkim co do tej pory robiłam/rabię udziela wskazówek ,radzi.
Piotrowi (weldon)który okazał się również bardzo pomocny za co i jemu dziękuję.
Tomkowi (longtom),RafałowiK.Markowi (smoki3), Leszkowi S, Beacie (BeJur) ,Rysiowi,Markowi.B,Lidi.K, Mariuszowi.W .... :)
wbrew pozorom Janek , Tobie również dziękuję.
I wielu,wielu innym osobą (lista jest bardzo długa ) ,których nie sposób tu wymienic .
Tak więc z tego miejsca pragnę podziękowac Wszystkim "pstrykaczom" "profesjonalistą" jak i "amatorom" którzy otwarli przede mną okno na świat ...
Serdeczne Dziękuję

Ps.Niedzielny też ładny :)

Janek ,chodziło Ci o coś takiego?
czy ma byc jeszcze inaczej ???

Obrazek

a tu z przyciętym dołem

Obrazek
to obcięte u dołu to niezbyt mi pasi
:oops:
ale to mz .
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 03.04.2011 14:27

Jolanda napisał(a): to obcięte u dołu to niezbyt mi pasi
:oops:
ale to mz .

... mnie też ... to już jest nas co najmniej dwoje ! :)
(oczywiście mz.) ;)

... a tak na marginesie to wielu z nas się uczy ... także tutaj!

Pozwoliłbym sobie nawet na stwierdzenie, że wszyscy ... no ale jeszcze bym kogoś obraził. :lol:

Pozdrawiam.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.04.2011 14:55

Co do cięcia, to tylko horyzont lekko wyprostować
(wiem, że to brzeg, ale taki poziomy trochę lepiej się układa)
i te kamienie na dole można trochę usunąć.
Nie ma potrzeby ciąć dołu, tym bardziej, że to przesuwa horyzont w bardzo niedobre miejsce.

Przykład
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 03.04.2011 16:37

Po zdjęciu winiety i pokazaniu kilku szczegółów na dole rzeczywiście nie ma żadnej potrzeby cięcia. No i horyzont raczej jak u Piotrka. Na inne niedoskonałości techniczne chyba nic nie poradzisz. Zachęcam do stosowania połówki ND - unikniesz w ten sposób, albo bardzo ograniczysz przepały nieba.

Zrób znowu coś w tym duchu. :D
Fenistil
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fenistil » 03.04.2011 21:23

Obrazek
Wczorajsza wycieczka rowerowa.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 04.04.2011 09:19

Jolanda napisał(a):.....
Ale..... mam ogromne wsparcie w postaci mojej pierwszej nauczycielki.... Olki (Muliness)tu chylę czoła !
To ona ,otworzyła przede mną ten nieznany świat jakim był/jest fotografia , wspierała/wspiera mnie we wszystkim co do tej pory robiłam/rabię udziela wskazówek ,radzi.
Tomkowi (longtom),RafałowiK.Markowi (smoki3), Leszkowi S, Beacie (BeJur) ,Rysiowi,Markowi.B,Lidi.K, Mariuszowi.W .... :)
I wielu,wielu innym osobą (lista jest bardzo długa ) ,których nie sposób tu wymienic .
Tak więc z tego miejsca pragnę podziękowac Wszystkim "pstrykaczom" "profesjonalistą" jak i "amatorom" którzy otwarli przede mną okno na świat ...
Serdeczne Dziękuję

....

A Ty co :?: :lol: żegnasz się z nami :?: :lol: Przestań ;) mnie nie masz za co.... sam się uczę :P ;) i jak patrzę na Twoje fotki to żałuję, że takich nie potrafię :? :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.04.2011 09:40

Leszek Skupin napisał(a):
Jolanda napisał(a):.....
Serdeczne Dziękuję

....

A Ty co :?: :lol: żegnasz się z nami :?: :lol: Przestań ;) mnie nie masz za co.... sam się uczę :P ;) i jak patrzę na Twoje fotki to żałuję, że takich nie potrafię :? :P

Mogę pod słowami Leszka tylko sie podpisać :!: :lol:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 04.04.2011 09:40

wszyscy się tu uczymy :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Pejzaże - uczymy się i dyskutujemy - strona 128
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone